Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Back-up - Det handlar om mer än din dator

Det handlar om mer än din dator. Det handlar om att hjälpa dig att bevara dina minnen.
 Back-up - Det handlar om mer än din dator

Det här måste du veta om backup

Säkerhetskopierar du bilder och andra viktiga filer? Därför är backup viktigt – och så gör du det enkelt.

 Back-up - Det handlar om mer än din dator

«Han gick från panik till glädje»

Författaren skulle lämna in manus – och var överlycklig över Elgiganten Cloud när barnbarnen förstörde hans dator.

 Back-up - Det handlar om mer än din dator

Miniguide när datorn kraschar

Vad gör du när saker går fel? Fakta om garanti, backup och trygghetsavtal hos Elgiganten.

 Back-up - Det handler om mer enn pc-en din

Återskapning av data

Vi kan hjälpa dig att återskapa filer när allt kraschar - och det här borde du inte göra!

 Kontakta oss

Kontakta oss

Du kan kontakta oss både via telefon och chat måndag till fredag.

 Back-up - Det handlar om mer än din dator

Molnlagring för hela familjen

Ingen backup? Kör återställning av data – se här hur vi kan hjälpa dig.

 Back-up - Det handlar om mer än din dator

Du får obegränsat med lagringsplats!

Med det här abonnemanget får du obegränsad backup-lagring i Elgiganten Cloud.

Vi fixar din backup

Vad gör du om din dator lägger av eller mobilen blir stulen? Med en backup-lösning har du fortsatt alla dina bilder och filer i säkert förvar. Elgiganten Cloud gör det enkelt för dig – med automatisk säkerhetskopiering.

Såhär säkrar du personlig data

Vad är egentligen backup?

Backup betyder helt enkelt att man säkerhetskopierar. Alla filer som du är rädd att bli av med, borde du ha en kopia av. Bilder och filmer är kanske det som är värst att bli av med, men också examensarbeten, viktiga jobbdokument, musik och annat som betyder något för dig lönar det sig att säkra.

Därför är backup så viktigt

Du har precis haft världens bästa semester med familjen, och som vanligt har du tagit massa bilder med mobilen. Ända tills din mobil plötsligt blir stulen. Om du då inte har en backup-lösning, är alla semesterminnen borta för alltid. Och om hårddisken på din dator skulle kasta in handduken så är det skönt att veta att du kan få dina filer tillbaka.

Ta backup av dina semesterminnen

Men hur gör man det egentligen?

Molnlagring

De flesta väljer abonnemang på en molntjänst för att lagra sin data. Det här betyder att alla bilder eller speciella mappar på datorn eller mobilen automatiskt synkroniseras mot Elgiganten Cloud. Tjänsten måste sättas upp på din enhet först. Det är relativt enkelt, men lyckas du inte så hjälper vi dig gärna hos Elgiganten.

Molnlagring med Elgiganten Cloud

Din egen filserver

Du kan köpa en filserver (NAS) eller en extern hårddisk. En filserver tar emot data kontinuerligt via ditt hemmanätverk, medan en extern hårddisk måste pluggas in via USB-porten i datorn innan du kan överföra filer. Den första varianten är bra för kontinuerlig backup, medan den andra varianten passar bäst om du till exempel vill lägga en disk med viktiga filer i en brandsäker safe.
Kolla till exempel in dessa!

De här är Elgiganten Cloud

Med Elgiganten Cloud får du snabb och billig backup av allt som är viktigt – i världens säkraste molnlösning!

Lagring i molnen

Med molnlagring synkroniserar du dina bilder automatiskt till molnen, och behöver aldrig mer oroa dig för att bli av med några mästerverk Elgiganten Cloud funkar sömlöst mellan mobil, dator och surfplatta, och du får tillgång till dina filer överallt via app eller webbläsare. Och det är inte bara på grund av säkerhet som molnlagring är smart: Vem har inte fått irriterande mobilnotifieringar om att lagringsplatsen snart är full? Med automatisk molnlagring kan du tryggt radera platskrävande bilder och filmer från telefonen efterhand.

Briljant för att dela!

Har du lust att dela festivalbilderna med gänget eller konfirmationsbilderna med resten av familjen? Det här blir superenkelt med delning från Elgiganten Cloud! Här kan du enkelt ge dem du vill tillgång till mappar eller till vissa bilder – utan att de får se resten av bilderna eller dina filer. Läs mer om användarvillkor här.

Hur säkert är det?

Hur vet du att din data är helt säker – vad händer om servern blir hackad och bilderna sprids vind för våg? Elgiganten samarbetar med Jottacloud som kan skylta med väldigt stränga säkerhetsregler och personskyddsregler, så du kan känna dig helt trygg på att ingen kan snoka i dina personliga filer.

Vilket abonnemang behöver jag?

GRATIS:Om du behöver en enkel lösning och inte är en alltför ivrig fotograf, kan du testa vårt gratisabonnemang först. Då får du 5 GB lagringsplats till förfogande.


OBEGRÄNSAD PLATS: Om du efterhand behöver utöka med plats, så erbjuder vi obegränsat med lagringsplats för bara 69 kr i månaden. Då behöver du aldrig mer oroa dig för fulla telefoner eller hårddiskar!


FAMILJ:Är ni flera i familjen som behöver en lagringstjänst, rekommenderar vi ett familjeabonnemang för bara 99 kr pr månad. Med detta kan upptill fem personer använda sig av abonnemanget, och ni får totalt 5 TB (1 terabyte = 1000 GB) lagringsplats att slå er loss på. Och innan du frågar: Nej, alla familjemedlemmarnas bilder och filer blir privata – ingen snokande av föräldrar kan ta plats innan barnen eventuellt väljer att dela något ...

Molnlagring med Elgiganten Cloud