Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 <div>Rengöring tvättmaskin

Rengör tvättmaskinen med jämna mellanrum

Tvål och kalkrester samlas snabbt i tvättmaskinen. Detta gör maskinen mindre effektiv och med tiden luktar den illa. Med regelbunden rengöring, tre till fyra gånger i månaden, slipper du detta. Här kan du läsa alla våra goda råd.
99
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
  • Ingen kalkavlagring/odör
  • För disk och tvättmaskin
  • Två behållare
Läs mer Electrolux Super Care rengöringsmedel för disk/tvättmaskin 9029799286
Rengör tvättmedelsfacket från tvättmedelsrester

1) Ta ur tvättmedelsfacket och rengöra det noga från alla tvättmedelsrester. Fortsätt sedan med gummibälgen, listen mellan luckan och tvättrumman. Här samlas sand, grus och diverse föremål som till exempel hårspännen. Gummibälgen är känslig för vassa föremål. En hårnål eller en spik kan skada bälgen och det kan bli dyrt att byta ut den.

Ta bort hår och damm ur luckan

2) Du kanske har sett att det finns en lucka för vattenpumpen i tvättmaskinens undre del. Där hittar du också tvättmaskinens filter. Bakom luckan finns ett lock som kan skruvas av. Här kan det samlas en massa hår och damm men även mindre föremål som mynt eller hårnålar. Försäkra dig om att det inte finns någonting där som kan blockera och skada pumpen.

Rengöringsprogram rengör din tvättmaskin

3) Nu är det dags att köra ett rengöringsprogram med lämpligt rengöringsmedel. Tvättmaskinsrengöring tar bort smuts och bakterier, och förhindrar att det uppstår dålig lukt. Innan du lägger i rengöringsmedlet i doseringsbehållaren bör tvättmaskinen vara tom, och doseringsbehållaren vara ren. Gummiringen vid öppningen bör tvättas regelbundet, speciellt före maskinrengöring. Kör ett normalprogram på 70 °C eller högre för maximal effekt.