Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Äldre par med mobiltelefoner

Så väljer du en användarvänlig telefon till seniorer

Behöver din mamma eller pappa en ny telefon? Detta bör du tänka på när du köper en telefon till en äldre familjemedlem.
Äldre man med mobiltelefon

Användarvänlig

Teknik kan kännas som en barriär för vissa äldre människor. Många seniorer kommer att uppskatta en telefon som är användarvänlig och lätt att lära sig. Om du hjälper dina föräldrar att köpa en smartphone, överväg vilket operativsystem du ska välja.

Åsikter varierar om iPhone eller Android är den mest tillgängliga. En iPhone kan vara det säkraste valet för enkel användning, även om de tenderar att vara något dyrare än Android-modeller. Om dina föräldrar redan har en smartphone är det bäst att hålla sig till det system de redan känner till. Om du räknar med att hjälpa dem på vägen bör du välja den modell du känner till bäst.

5 frågor du bör ställa dig själv när du köper en ny mobiltelefon!

Äldre par med mobiltelefoner

Vad ska telefonen användas till?

Om dina föräldrar inte använder telefonen för annat än att ringa och skicka textmeddelanden kanske de inte behöver en smartphone. Du hittar också ett stort urval av mobiltelefoner med knappar hos Elgiganten.

Men kanske de fortfarande kan se möjligheterna i en smartphone. De har många praktiska funktioner och kan till exempel radera behovet av en kamera. Att ha världen, webben, sociala medier och banker nära till hands är både roligt och användbart.

Doro mobiltelefon

Smarta funktioner med Doro

Doro tillverkar telefoner som är särskilt anpassade för seniorer. Dessa telefoner är användarvänliga och lätta att använda. Flera olika modeller finns tillgängliga - beroende på hur många funktioner som behövs.

Smartphones från Doro låter dig välja mellan Android och Doros användarvänliga gränssnitt. Telefonerna är dessutom utrustade med en speciell alarmknapp vid nödsituationer.

Om din mamma och pappa inte behöver en smartphone tillverkar Doro också traditionella mobiltelefoner. De har knappar i översiktlig storlek, och även fast det inte finns en pekskärm har de fortfarande en kamera.

Äldre kvinna med mobiltelefon

Skräddarsy mobiltelefonen

Dålig syn? Leta efter en telefon med en stor skärm för att underlätta läsningen. Både Android och iPhones har ett läge som visar större och färre ikoner, vilket gör det lättare att förstå och navigera.

Ont i händerna? Om dina föräldrar har artrit smärta så kan du investera i en mindre telefon. Dessa är lättare att hantera och hålla i händerna för mindre ansträngning. Du kan också lägga till en popsocket eller annat typ av grepp på baksidan av telefonen. Detta ger bättre komfort och tillåter placering på ett bord eller annan yta.

Dålig hörsel? Om hörselnedsättning är ett bekymmer, se till att telefonen har god ljudkvalitet. Har de svåra hörselproblem? Då bör du också kontrollera om telefonen är kompatibel med deras hörapparat (något alla Doros modeller är). Om inte, måste de stänga av hörapparaten innan de ringer.

Välj rätt abonnemang

Välj ett abonnemang som passar deras konsumtion. Om du vet att de inte kommer att streama serier och filmer, behöver du inte köpa ett dyrt abonnemang eftersom det ofta är datapaketet som höjer priset. Du kan få hjälp med att hitta det bästa abonnemanget i våra butiker.

Få hjälp hos Elgiganten

Många äldre människor får hjälp från familjemedlemmar när de har frågor om telefonen. Om du inte kan hjälpa dem själv är det alltid möjligt att få hjälp hos Elgiganten! Vi erbjuder flera användbara tjänster. Vi kan installera telefoner, överföra gammalt innehåll till nya telefoner eller hjälpa till med tekniska problem. Se alla våra tjänster för mobiltelefoner här!

Bli inspirerad av våra andra artiklar: