Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Bild på en tvättstuga med en torktumlare ovanpå en tvättmaskin

Tvättpelare – en platsbesparande lösning

Med en torktumlare ovanpå tvättmaskinen kan du spara plats i badrum och tvättstuga. Här hittar du allt du behöver veta om tvättpelare samt våra produkter.

Hur sätter jag ihop en tvättpelare?

1. Du ska alltid placera en torktumlare ovanpå en tvättmaskin och aldrig tvärtom. En tvättmaskin är för tung för att sättas ovanpå en torktumlare.

2. Om du har en tvättmaskin sedan innan är det viktigt att du inte köper en torktumlare som är djupare än din tvättmaskin. Se till att bredd och djup passar. Ha denna information på plats innan du börjar leta. Om du har valt en tvättmaskin i normalt frontmatat utförande, så kan i princip alla torktumlare i vårt sortiment placeras på maskinen. Du behöver bara dubbelkolla måtten. Ett tips är att köpa en maskin i samma serie för att vara säker på att maskinerna passar tillsammans.

3. För att sätta fast torktumlaren ovanpå en tvättmaskin behöver du en monteringsram som håller tvättpelaren stabil och säkrar att torktumlaren inte kan lossna.

En segelbåt på sjön, en fyr syns i bakgrunden

Monteringsram mellan tvättmaskin och torktumlare

För att sätta fast torktumlaren behöver du en monteringsram som ger stabilitet och säkrar att torktumlaren håller sig på plats.

En monteringsram kan ha fler funktioner än att bara montera ihop din tvättmaskin med torktumlaren. Välj en monteringsram med en utdragbar hylla som du kan vika kläder på eller använda till förvaring.

Få expertishjälp med tvättpelar-paket

Besök gärna en av våra säljare ute i varuhusen för att få råd om tvättpelar-paket och vilken tvättmaskin och torktulmare som passar bäst för ditt badrum eller tvättstuga allra bäst.

Vill du ta en titt redan nu? Vi gjort det enkelt för dig och skräddarsytt tvättpelar-paket med matchande torktumlare och tvättmaskin och tillhörande monteringsram här under på sidan.

En vit tvättpelare i högskåp
En Samsung torktumlare ovanpå en Samsung tvättmaskin

Bygga in tvättpelare

I nybyggda lägenheter finns det ibland en dedikerad plats för en tvättpelare. Men om du vill bygga in din tvättmaskin och torktumlare kan du även göra det. Använd täcksidor på sidan av din tvättmaskin och torktumlare med ett bänkskåp över tvättpelaren. En lösning som passar de flesta är att hitta ett 60 cm djupt och brett överskåp med en höjd som passar din takhöjd (minus höjden på tvättpelaren).

Hitta täcksidor och bänkskåp från Epoq

Att tänka på:


  • Välj en plats i badrummet som gärna står en bit bort från duschen för att slippa direkt vatten på skåpet.
  • Tvättmaskin och torktumlare behöver ha el så planera in detta från början om du kan – i annat fall kontakta behörig elektriker för att se över möjligheterna till att dra el utanpå till den plats där du vill ha tvättpelaren. Se till att bygga maximalt – låt med fördel skåpet gå hela vägen upp i tak för en mer stilren känsla och få bort själva “skåpkänslan”.
  • Hörnplacering är att föredra

Att gömma tvättpelare i köpt högskåp

Om du vill gömma din tvättpelare helt är det bästa att beställa garderobsdörrar efter egna mått.

  • Se till att högskåpet du köpt inte är för tätt utan att luft kan cirkulera runt och bakom maskinerna
  • Placera yttre skåpsväggen på distans mot golvet (dels för att kompensera fall men också för att skåpet inte ska stå i ev. vatten)

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar