Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Tvättmedel som står på en tvättmaskin.

Fem fördelar med automatisk dosering

Funderar du också ofta över hur mycket tvättmedel du behöver? Har du känslig hud eller letar du efter en miljövänlig och energisnål tvättmaskin? Om detta passar in på dig, är det dags att skaffa en tvättmaskin med automatisk dosering. Här listar vi de fem främsta fördelarna med automatisk dosering av tvättmedel och varför det är så viktigt att dosera rätt.
En kvinna som lägger in kläder i tvättmaskinen.

1. Perfekt tvättresultat

Många tror att ju mer tvättmedel man använder, desto renare blir kläderna, men så är det inte. Tvärtom kan det bli för mycket! Överdosering gör det svårare att skölja ut tvättmedlet ur kläderna, vilket kan ge synliga vita fläckar. För mycket skum i tvättmaskinen ger också ett sämre tvättresultat efterom det inte finns tillräckligt med vatten att få bort smutsen. Däremot är det inte heller bra att använda för lite tvättmedel. Tvätten blir inte ren och smuts kan stanna kvar inuti maskinen. Så småningom kan bakterier bildas och maskinen kan till och med lukta lite illa. En tvättmaskin med automatisk dosering gör att du slipper tänka på hur mycket tvättmedel du behöver använda. Den väger tvätten, mäter graden av smuts och vattnets hårdhet och doserar rätt mängd tvättmedel automatiskt, så du alltid får ett perfekt tvättresultat.

En kvinna som håller i ren tvätt.

2. Slipp allergiska besvär

Om du använder du för mycket tvättmedel eller sköljmedel kan medlet stanna kvar i kläderna och orsaka allergier. Upplever du täppt näsa, rinnande ögon eller hudirritation när du tar på dig nytvättade kläder? Då kan det vara tvättmedelsallergi som du lider av. Tack vare automatisk dosering behöver du inte oroa dig för allergi, eftersom den hjälper dig med att dosera rätt mängd tvättmedel varje gång.

En tvättmaskin fylld med tvätt.

3. Underlättar vardagen

Låt tvättmaskinen göra jobbet åt dig! Tvättmaskiner med automatiskt doseringssystem skyddar kläderna från över- och underdosering och har sensorer som känner av tvättens vikt, hur smutsig tvätten är och vattnets hårdhet, och doserar därefter rätt mängd tvättmedel automatiskt. Allt du behöver göra är att hälla i hela flaskan med flytande tvättmedel så sköter det automatiska doseringssystemet resten.

En hand som håller i en blyertspenna. En miniräknare och en dator som ligger på ett bord.

4. Spara pengar

Sluta slösa tvättmedel och vatten! En tvättmaskin med automatisk dosering är inte bara bra för kläderna utan även ekonomin. Du fyller på med flytande tvättmedel och sköljmedel en gång och sedan kan du tvätta flera gånger – ibland upp till 20 gånger. Tvättmaskinen visar när det är dags att fylla på igen.

En handduk i en tvättmaskin med ett grönt blad ovanpå.

5. Miljövänligt

En tvättmaskin med automatisk dosering är perfekt för dig som bryr dig om miljön. För mycket tvättmedel är nämligen skadligt för miljön eftersom det krävs mer sköljning av tvätten. Med automatisk dosering kan man förhindra att stora mängder tvättmedelsrester spolas ut i våra hav och vattendrag.

Se alla våra tvättmaskiner med automatisk dosering:

Inga produkter

Siemens iQ500 tvättmaskin WM14T68EDN
Webblager (100+)  
Webblager (100+)  
  • Kapacitet: 8 kg
  • Rotationshastighet: 1400 rpm
  • i-Dos, LED-skärm
  
  
 
Samsung tvättmaskin WW90T986ASH
Webblager (100+)  
Webblager (100+)  
  • Kapacitet: 9 kg
  • 1600 rpm
  • Swirl+-trumma
  
  
 
Samsung WD6300T tvättmaskin/torktumlare WD95T634CBH
Webblager (100+)  
Webblager (100+)  
  • Kapacitet: 9/6 kg
  • 1400 rpm, AirWash
  • AI-kontroll, EcoBubble-teknologi
  
  
 
Siemens Washing machine WM14SE9DN (White) Siemens Washing machine WM14SE9DN (White)
Webblager (100+)  
Webblager (100+)  
  
  
 
Bosch Tvättmaskin WAU28PEHSN (vit) Bosch Tvättmaskin WAU28PEHSN (vit)
Webblager (100+)  
Webblager (100+)  
  
  
 
Loading