Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En man som ler och kollar på sin mobiltelefon

Hur byter du mobiltelefon utan att förlora innehåll?

Tycker du att det är besvärligt att byta till en ny mobiltelefon? I denna guide berättar vi om allt du behöver veta när du ska byta mobiltelefon. Är du fortfarande tveksam? Då kan Elgiganten hjälpa dig att överföra både innehåll och kontakter!

Att skaffa en ny mobiltelefon är fantastiskt. Helt tills att du inser att du måste överföra allt innehåll och komma ihåg vilket lösenord som hör till var. Lyckligtvis har det aldrig varit lättare att byta från en gammal till en ny mobiltelefon.

Beroende på vilket märke din gamla och nya mobiltelefon är, så skiljer sig stegen litegrann. Du bör oavsett alltid se till att säkerhetskopian är uppdaterad så att du kan överföra den senaste informationen.

To äpplen med hjärtan

Byt från iPhone till iPhone

Du kan byta till en ny iPhone på två sätt. Ansluten till iTunes med en kabel eller via iCloud. Båda metoderna är relativt enkla och intuitiva, men den ena har en enorm fördel. Om du använder iTunes och en kabel får du också alla dina appar med de flesta av dina lösenord. Du måste bara kryptera dina data innan du byter mobiltelefon.

När du importerar data skapar du ett lösenord som du vill använda på din nya telefon. Detta eliminerar behovet av manuell nedladdning och upprepad inloggning. Om du väljer att använda iCloud måste du ladda ner de flesta appar manuellt och logga in på nytt.

Glad kvinna som ser på sin mobiltelefon

Byt från Android till Android

Beroende på mobilens märke finns det flera olika sätt att byta mobiltelefon på. Samsung, Huawei och Sony har alla sina signaturlösningar. Detta gör det enkelt att smidigt överföra data och kontakter mellan din gamla och nya telefon.

Läs mer om hur du flyttar kontakter från olika Android märken här

Man med mobiltelefon i handen

Byt från Android till iPhone

Om du byter från Android till iPhone ska du ladda ner Apples app "Move to iOS". Den finns tillgänglig i Google Play. Med appen kan du överföra foton, kontakter, kalendrar och ditt Google-konto.

Dina appar överförs inte eftersom Android-appar skiljer sig från Apple-appar. Men iOS-versionen av dina nuvarande appar placeras i din App Store-önskelista för att underlätta nedladdningsprocessen.

Mobiltelefon bredvid en väska

Byt från iPhone till Android

Börja med att ladda ner Google Drive på din iPhone. Välj säkerhetskopia. Det kan ta ett tag, så ha tålamod. När överföringen är klar stänger du av iMessage och alla andra appar som använder ditt Apple-ID. Annars kommer textmeddelanden från andra Apple-telefoner att omdirigeras som iMessage till din gamla mobiltelefon istället för att komma som vanligt textmeddelande till din nya Android-telefon. När du loggar in på Google Drive på din nya Android-telefon visas alla dina kontakter, foton och kalenderhändelser.

Men hur är det med iMessage, appar från App Store och dina iTunes-filer? Om du vill flytta dina textmeddelanden, gratis appar och musik kan du använda en adapter om din nya telefon är en Samsung Galaxy. Den levereras med din Samsung mobiltelefon. Adaptern kan till och med flytta alla dina andra filer så att du slipper utföra säkerhetskopieringsprocessen via Google Drive. Det är det snabbaste sättet att flytta dina appar, men du kan också överföra dina iPhone-data till Samsung via WiFi med hjälp av Smart Switch-appen på din Galaxy. Om du har en Sony- eller Huawei mobiltelefon kan du överföra filer med en Windows eller Mac. Logga in på iCloud och ladda ner allt till din dator. Anslut din Android till din dator och välj vilka filer du vill ladda ner.

Vi kan göra din mobiltelefon startklar

Om du är orolig för att flytta dina data, appar och lösenord mellan dina mobiltelefoner, kom ihåg att vi kan konfigurera mobilen åt dig i en av våra butiker. Oavsett om du köpte telefonen på Elgiganten eller inte, kan vi alltid hjälpa dig att byta mobiltelefon. Vi har specialutrustning som säkerställer snabb, säker och enkel överföring medan du väntar.

Läs mer om våra produkter här: