Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Beställ bredband hos Elgiganten

Beställ Bredband & Digital-TV hos Elgiganten

Ett snabbt bredband och en kraftfull router är nyckeln i det uppkopplade hemmet, och med ett TV-paket kan du få underhållning i världsklass var du än befinner dig. Hos oss kan du jämföra priser och erbjudanden från alla ledande operatörer!

Digital-TV - mer än bara en digitalbox

När du hör uttrycket "Digital-TV" tänker du säkert på digitalboxar, SCART-kablar och tablå-TV. Det är inte så konstigt, för det är precis det som operatörernas TV-paket innehållit under många års tid. Idag är dock ett Digital-TV-abonnemang mycket mer än bara så; det är ett fullfjädrat underhållningspaket. Ett TV-paket från någon av de ledande operatörerna ger dig idag funktionsrik hårdvara, hög bildkvalitet och möjligheten att se dina TV-kanaler och favoritserier var du än befinner dig via en streamingtjänst som ingår i abonnemanget.

Teckna ett riktigt bra TV-paket redan idag, så kan du njuta av underhållning i världsklass var du än befinner dig!

Varför behöver jag digital-tv?

Dagens TV-apparater har högre upplösning än de äldre varianterna och därför ställs högre krav på signalen som du matar din TV med. En standardupplöst marksänd TV-signal som såg bra ut på en äldre 32” eller 42” TV kommer inte att se lika bra ut på en ny 4K/8K TV i större storlekar. Du som ser på vanlig linjär tablå-tv bör därför säkra att du har ett digital-TV-paket som innehåller HD-kanaler. Fråga oss så hjälper vi dig att säkra så att du har rätt signal i din bostad. Du som inte ser på vanlig TV, utan bara använder streamingtjänster såsom Netflix, behöver dock bara säkerställa att du har ett snabbt bredband och en bra router hemma.

Brebdnad

Allt börjar med ett bra bredband

Antalet uppkopplade enheter i det genomsnittliga svenska hemmet har mångdubblats de senaste åren och våra routrar och modem får jobba hårdare än någonsin. Det trådlösa nätverkets stabilitet och prestanda är avgörande för allt från filmkvällen och mysbelysningen till hemmakontoret och laserskrivaren - därför är det viktigt att du har ett bredband med tillräcklig bandbredd och att du har en router som klarar av flera anslutningar samtidigt.

Hos oss hittar du bredbandsabonnemang från de ledande svenska operatörerna - och i många fall ingår det faktiskt även en bra router. Behöver du hjälp att välja rätt bandbredd? Fråga oss via chatt, telefon eller i våra varuhus!

Vilka tekniker finns det för bredband & TV?

Antenn

Antenn är den klassiska tekniken för marksänd digital-TV, och den största distributören av antenn-TV är Boxer. Genom att ta emot TV via antenn får du en rad fördelar, som relativt låg kostnad och möjligheten att använda en CA-modul så att du kan ha ett programkort i din TV istället för att ha en digitalbox. Utbudet kan dock vara mer begränsat än exempelvis satellit, och via antenn kan du inte få in bredband som via fiber.

Coax

Coax, som är en förkortning av koaxialanslutning, används av Tele2 (f.d. Com Hem) i de fastigheter som är anslutna till Tele2 kabelnät. Med Coax kan du få mycket hög bredbandshastighet med stabil prestanda och ett brett utbud av TV-kanaler. Dessutom kan du få både bredband och TV från samma uttag i väggen. Du är dock något begränsad i valet av router, då routern måste vara Tele2-kompatibel.

Fiber

Fiber är idag en av de allra vanligaste teknikerna för distribution av bredband & TV. Fiber har många fördelar - bland annat kan du få mycket höga bredbandshastigheter och TV-signalen är inte väderkänslig på samma sätt som antenn och satellit. Hos oss kan du beställa bredband och TV via fiber från flera leverantörer, bland annat Telia och Allente.

Satellit

Satellit, som ofta kallas parabol efter antennen som används, är lösningen för dig som vill ha bästa möjliga TV-upplevelse! Med satellit-TV från Allente (f.d. Canal Digital/Viasat) får du ett mycket stort kanalutbud och såväl bild- som ljudkvalitet är överlägsen, bland annat tack vare en lägre komprimering. Du kommer dock att behöva välja en annan teknik för bredband, eftersom satellit inte är optimalt för bredbandssignaler.

Vilken typ av teknik för bredband & TV som du kan välja kan variera beroende på vilka anslutningar och vilken utrustning som finns i din fastighet. Kontakta fastighetsägaren för mer information.

Jämför bredbands- & TV-operatörer hos oss

Operatör Comhem Comhem Com Hem Allente Telia Fiber
Tjänster Bredband och TV Bredband och TV Bredband och TV TV
Nät/Teknik Coax, Fiber Fiber Satellit, Fiber Antenn
Mer info Se erbjudanden och beställ här Se erbjudanden och beställ här Se erbjudanden och beställ här Klicka här


Operatör Comhem Comhem Com Hem Canal Digital Viasat Telia Fiber
Tjänster Bredband och TV Bredband och TV TV Bredband och TV TV
Nät/Teknik Coax, Fiber Fiber Satellit Satellit, Fiber Antenn
Mer info Klicka här Klicka här Klicka här Klicka här Klicka här


Läs mer om våra produkter här: