Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Beställ digital-TV och bredband hos Elgiganten!

store-elgigantenSE:/digitalt-utbud-banner-1090x380.jpg
Hos oss på Elgiganten kan du enkelt beställa digital-TV och bredband från Sveriges ledande operatörer. Du väljer själv om du vill beställa direkt på elgiganten.se eller i något av våra många varuhus och butiker. Vid lagd beställning på elgiganten.se är vår målsättning att registera din order redan samma, eller nästkommande, arbetsdag. Vid frågor om digital-tv kan du kontakta vårt kundcenter eller besöka ditt närmaste varuhus, så hjälper vi dig vidare.

Vad är digital-tv och varför behöver jag det?

Ett abonnemang på digital-tv ger dig tillgång till en värld av upplevelser och bästa möjliga bildkvalitet! De flesta har idag tillgång till ett marksänt grundutbud av digitala kanaler via antenn eller kabelnät - ofta består detta utbud av SVT, TV4 och TV6. Nackdelen med de fria grundutbuden är, förutom begränsningen i antal kanaler, att HD-kvalitet i vissa fall inte går att uppnå samt att du endast kan se dina kanaler via din tv när du är hemma.

Genom att teckna ett digital-tv-abonnemang via någon av våra samarbetspartners får du följande fördelar: 
✅ Bästa möjliga bildkvalitet i HD*
✅ Ett kanalutbud som passar dig och ger hela familjen timmar av underhållning
✅ Spela in dina favoritprogram och se dem i efterhand*
✅ Se dina kanaler var du än befinner dig via operatörens appar för smartphone, surfplatta eller Apple TV

* Tillgänglighet och pris kan variera beroende på val av operatör, hårdvara och tjänstepaket.

Behöver jag ha en digitalbox för att beställa digital-tv?

Att en digitalbox alltid krävs för att se digital-tv är en seglevad myt som i dagsläget ofta inte är sann. De flesta operatörerna erbjuder idag ett sätt att se dina tv-kanaler utan digitalbox! Väljer du digital-tv via antenn eller kabelnät så kan du helt enkelt sätta i ett programkort i din tv (DVB-T2/C2-kompatibel tv krävs, se operatörens hemsida) och ansluta en vanlig antennkabel till uttaget i din bostad. Fiber- och satellitbaserade lösningar kräver i grund och botten alltid en digitalbox, men då i stort sett alla operatörer i dagens läge erbjuder tjänster för att strömma tv-kanaler via mobilapp så kan du enkelt använda en Apple TV eller Chromecast om du inte önskar digitalbox. 

Väljer du en lösning med digitalbox kan du känna dig trygg i att dagens moderna digitalboxar är mycket användarvänliga och tillför en extra dimension till ditt tv-tittande för att göra upplevelsen mer dynamisk. Exempelvis erbjuder många digitalboxar snabb åtkomst till streamingtjänster såsom SVT Play, och vissa modeller har även en inbyggd hårddisk vilket gör att du kan spela in dina favoritprogram och se dem i efterhand.

Kan jag välja vilken operatör som helst?

Vilken operatör du kan välja beror på vilka anslutningsmöjligheter som finns i din bostad. Bor du i villa eller fritidshus så kan du alltid se tv via antenn eller satellit förutsatt att en sådan finns monterad på huset. Beställer du digital-tv via satellit erbjuder operatören oftast installation av parabolantennen. Om huset även är anslutet till fiber kan du beställa digital-tv via fiber. Vilka operatörer som finns tillgängliga via fiber beror på vilket fibernät du är ansluten till, se respektive operatörs hemsida för att ta reda på om just din adress är ansluten till ett nät som är kompatibelt med vald operatör.

I flerfamiljshus och bostadsrättsföreningar är det vanligt med fiberanslutning och kabel-tv-nät såsom Com Hem. Din bostadsrättsförening eller hyresvärd kan informera dig om vilka valmöjligheter som finns i huset. Du kan också alltid besöka operatörernas hemsida för att ta reda på om de levererar tv och bredband till din adress.

Vad är bäst - antenn, kabel, fiber eller satellit?

Marksänd tv via antenn (DVB-T2) är historiskt sett den vanligaste distributionsmetoden för tv. För att se tv på detta sätt krävs bara en vanlig takantenn och en antennkabel! Fördelarna med marksänd tv är att kostnaden för såväl installation som drift är relativt låg, och att du inte behöver en digitalbox förutsatt att din TV har stöd för CI+ (s.k. CA-modul). På senare år har dock fiber och satellit blivit allt mer populärt, då dessa lösningar ofta ger dig ett större kanalutbud och bättre bildkvalitet.

TV via satellit (DVB-S2) är också en distributionsmetod som funnits med länge. För att se tv via satellit krävs en parabolantenn och, i många fall, en digitalbox från den leverantör du väljer. Om du inte har en befintlig parabolantenn och digitalbox så hjälper operatören till med detta när du tecknar ditt abonnemang. Satellit-TV anses av många vara förstahandsvalet för den som värdesätter högsta möjliga bild- och ljudkvalitet. 

Kabel-TV (DVB-C2) finns oftast i bostadsrättsföreningar och flerfamiljshus. Den enskilt vanligaste operatören på kabel-TV är Com Hem, som erbjuder tv både med och utan digitalbox. Bildkvaliteten är jämförbar med fiberdistribuerad tv. 

TV via fiber blir vanligare och vanligare i takt med att allt fler fastigheter ansluts till fibernätet. Fiber-TV ger dig hög bildkvalitet, ett stort kanalutbud och en hög driftsäkerhet då fiber inte är väderkänsligt på samma sätt som luftburna signaler. Väljer du att se tv via fiber så krävs alltid en digitalbox per tv för att komma åt dina kanaler. 

Har du ett snabbt bredband hemma?

Vår mediekonsumtion har förändrats drastiskt de senaste tio åren. Där linjära tv-sändningar förut stod för kvällsunderhållningen i våra svenska hem så har strömmande mediatjänster som Netflix, HBO Nordic och SVT Play tagit över mer och mer. I dagens tv-apparater finns dessa tjänster ofta inbyggda (Smart-TV) och det går också att göra en äldre tv kompatibel med strömmande media via en enhet som exempelvis Chromecast eller Apple TV. Utöver strömmande media så spelas det även mer spel via internet än tidigare.

För att allt detta ska fungera smärtfritt behöver du ha ett snabbt och stabilt bredband via fiber eller coaxialkabel. Det är också oerhört viktigt att du har en router som klarar av att strömma media i hög kvalitet utan fördröjning eller kvalitetsförsämring. Många sitter idag med äldre utrustning och bredbandstjänster som inte kan leverera den hastighet som krävs för att du ska kunna utnyttja din nya smart-tv, dator eller spelkonsol fullt ut. 

Genom att teckna ett snabbt bredband via någon av våra samarbetspartners kan du dra nytta av följande fördelar: 
✅ Strömma film och serier till din smart-tv, dator eller mobila enhet utan fördröjning
✅ Hela familjen kan vara uppkopplade samtidigt
✅ Bästa möjliga täckning med avancerad routerhårdvara

Många tv-operatörer erbjuder även bredband, så att du kan ha allt samlat på ett ställe. Det är inte ett krav att ha digital-tv för att kunna teckna bredband - så du som inte har behov av linjära tv-sändningar kan ändå dra nytta av ett riktigt snabbt bredband!
Välj rätt operatör och beställ bredband och digital-tv idag!

Operatör Boxer Comhem Com Hem Canal Digital Viasat Telia Fiber
Erbjuder följande tjänster Bredband och Digital-TV Bredband och Digital-TV Digital-TV Bredband och Digital-TV Bredband och Digital-TV
Nät/Teknik Antenn, Fiber Kabelnät, Fiber Satellit Satellit, Fiber Fiber
Beställ här Klicka här eller besök något av våra varuhus Klicka här eller besök något av våra varuhus Klicka här eller besök något av våra varuhus Klicka här eller besök något av våra varuhus Beställ genom att besöka något av våra varuhus. Se aktuell kampanjinformation genom att klicka här