Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Cosentino - från spanska berg till köksbänkar

Fokus på hållbarhet, hälsa, säkerhet och en bra arbetsmiljö. Det är några av skälen till att vi har valt att inleda ett samarbete med köksbänkstillverkaren Cosentino.
Det spanska familjeföretaget Cosentino producerar vackra bänkskivor Det spanska familjeföretaget Cosentino producerar vackra bänkskivor Det spanska familjeföretaget Cosentino producerar vackra bänkskivor
Silestone Calacatta Gold-bänkskiva i ett Shaker Steel Grey-kök. Silestone Calacatta Gold-bänkskiva i ett Shaker Steel Grey-kök.
Silestone Calacatta Gold-bänkskiva i ett Tren Blue Grey-kök. Silestone Calacatta Gold-bänkskiva i ett Tren Blue Grey-kök.
En köksö av Dekton Kelya är ett snyggt val och skapar skarpa kontraster med Integra Chalk-fronter. En köksö av Dekton Kelya är ett snyggt val och skapar skarpa kontraster med Integra Chalk-fronter.
Dekton är en av de mest reptåliga ytorna på marknaden och kräver nästan inget underhåll. Dekton är en av de mest reptåliga ytorna på marknaden och kräver nästan inget underhåll.

Kvaliteten är avgörande för resultatet och när det handlar om bänkskivor så står det spanska familjeföretagets namn hugget i sten.

När företaget grundades 1979 hade Cosentino-bröderna Francisco, Eduardo och José Martínez-Cosentino Justo ett stort mål: att bli världsledande på natursten. De hade då 17 anställda.

40 år senare har Cosentino tusentals anställda och deras bänkskivor har sedan lång tid tillbaka nått hela vägen från Spaniens berg till tusentals kök världen över.

Genom välplanerade och stora investeringar i teknologi har företaget på allvar visat att innovation och miljömedvetenhet kan gå hand i hand.

I tillverkningen har man minskat vattenförbrukningen och effektiviserat användningen av råmaterial. Metoderna för att begränsa utsläpp ligger i framkant.

Företaget har dessutom tilldelats ett flertal prestigefyllda miljöcertifieringar.

Cosentinos filosofi handlar framför allt om nyskapande.

Ta till exempel den prisbelönta bänkskivan Eco, som är en av de mest miljövänliga bänkskivorna på marknaden. Denna innovativa bänkskiva tillverkas bland annat av återvunna material från fönster, porslin och keramik.

Eller SENSA, en bänkskiva i naturlig granit som har behandlats med en innovativ metod som skyddar ytan mot permanenta fläckar. Resultatet är en solid bänkskiva som kräver minimalt med underhåll och har hög motståndskraft mot matfläckar.

Cosentino är ett utmärkt val för dig som är angelägen om att få en förstklassig och miljövänlig bänkskiva.


Silestone

Ett av Cosentinos största innovativa genombrott är Silestone, världens mest hygieniska bänkskiva i kvartskomposit. Ytan förhindrar att bakterier frodas och har av Time Magazine utsetts till en av tio uppfinningar som kommer att förbättra människors livskvalitet under de närmaste hundra åren.

Bänkskivan består till mer än 90 procent av naturlig kvarts och är mycket slitstark och reptålig. Eftersom ytan inte absorberar någon vätska behöver man inte oroa sig för fläckar.

Silestone har också fått miljöutmärkelsen Cradle to Cradle, en certifiering som tilldelas produkter som utvecklats för den cirkulära ekonomien – ett nytt och mer hållbart sätt att se på hantering och återvinning av råmaterial.

Extremt hållbara bänkskivor

  • Kvarts är ett av de hårdaste mineralerna som finns, vilket gör att Silestone-bänkskivor ät väldigt hållbara. Så du kan hantera mycket hårda föremål utan problem.
  • Cosentino strävar efter att vara en pionjär och utvecklar ständigt sina produkter. Tack vare sin revolutionerande N-Boost-teknologi, är Silestone-bänkskivorna resistenta mot fläckar från kaffe, vin, citrusjuicer, olja, vinäger m.m. Rengöring och underhåll är enkelt.
  • N-Boost-teknologin gör också färgerna mer autentiska och intensiva. Teknologin gör att ytan blir jämnare, något som gör att mer ljus reflekteras.
  • Silestone-bänkskivor har 35 års garanti.
Eternal Calacatta Gold köksbänk

Eternal Calacatta Gold

En bästsäljare

Eternal Marquina köksbänk

Eternal Marquina

En djärv köksbänk som skiljer sig från mängden

Eternal Serena köksbänk

Eternal Serena

En grå och stilren bänkskiva

Iconic Black bänkskiva

Iconic Black

En blank, svart bänkskiva som hålls fläckfri med Silestones N-Boost-teknologi

Lagoon bänkskiva

Lagoon

Ett prisvärt alternativ i Silestone-serien med marmor-lookDekton

Dekton är en extremt tålig kompositskiva av naturmaterial som kvarts, porslin och glas.

Genom en metod som liknar den process som gör att sten bildas i naturen pressas materialen samman till en robust bänkskiva som både är lätt att underhålla och tål det mesta – även höga temperaturer.

Dekton är motståndskraftig mot värme och frost

  • Dekton är extremt motståndskraftig mot repor och porositeten är nästan noll. Dekton har också en hög motståndskraft mot starka kemikalier som används i kök och tvättstuga.
  • Dekton är extremt motståndskraftig mot höga temperaturer, så du kan ställa heta kastruller på bänkskivan.
  • Dekton är ett bra alternativ för arbetsbänk till uteköket eftersom materialet tål både vatten, frost och värme. Den är också motståndskraftigt mot UV-strålning, så färgen håller sig fin.
  • Den är enkel att underhålla - torka bara av med en trasa! Inga spår av fingeravtryck samt maximal hållbarhet.
  • Dekton-bänkskivor har 35 års garanti.
Kelya bänkskiva

Kelya

Ett populärt stenmönster

Trilium bänkskiva

Trilum

En annorlunda och modern bänkskiva med industrikänsla

Strato bänkskiva

Strato

En populär betongvariant i gråtoner

Domoos bänkskiva

Domoos

Ett stilrent alternativ i mattsvart

Aura15 bänkskiva

Aura15

Autentisk marmor-look

Vera bänkskiva

Vera

Bänkskivan med naturligt ådringsmönster

Läs mer om våra produkter här: