Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om PC, laptops och Mac

På denna sida och i denna film svarar experter från Elgiganten på de vanligaste frågorna som våra kunder har om PC, laptops, Mac-datorer och gamingdatorer.

Vilken sorts laptop ska jag köpa?

Vi använder ett verktyg som heter PC Tool som delar in bärbara datorer i fyra kategorier:
Basic
Home
Create
Produce

Detta gör det enkelt för dig att välja rätt dator. Verktyget finns på vår webbplats.Hitta rätt PC eller använd Futuremarks datortester.

Annars är du välkommen till ett av våra varuhus så hittar vi rätt dator åt dig.


Bör jag köpa PC eller Mac?

Det är upp till dig vad du föredrar. Den stora skillnaden mellan PC och en Apple-dator är operativsystemet. I grund och botten är det en fråga om vilka andra enheter du har hemma. Vad använder familjen? Vad använder du din dator till? Vad använder vänner och familj? Oavsett om du väljer Apple eller Windows PC finns det produkter i alla priskategorier. Vilket operativsystem föredrar du? Vad känner du dig mest bekväm med? Vilka enheter har du och vilken modell i dessa kategorier vill du ha?

Vi har dessutom gjort en guide för att välja PC eller Mac, så det blir ännu lättare för dig.


Vad är en Chromebook?

En Chromebook är en bärbar dator som startar snabbt, inte väger lika mycket och är designad för en bra användarupplevelse. Du har möjlighet att använda tusentals olika appar, och får en dator som är mycket snabb för priset.

Dessutom får du en säker dator. Som Googles operativsystem är utformat kan du faktiskt inte råka ut för virus.

Du har även tillgång till tusentals appar i Google Play Store, och kan använda datorn både offline och online. Chromebook är kompatibel med de allra flesta applikationer på marknaden.

Upplev fördelarna med Chromebook!


Vilken är den bästa laptopen för gaming?

Det beror på dina behov. Vad förväntar du dig från datorn? När du köper en ny speldator måste du tänka på vad som behövs här och nu, men också behovet efter ett eller två år. Hur länge förväntar du dig att ha den? Det är ingen hemlighet att PC-spel blir alltmer krävande. Om du spelar ett spel nu och ett annat om två år är risken för spelet är mycket mer krävande riktigt hög. Tänk därför på processor, grafikkort och hur mycket RAM du behöver ha i din bärbara gamingdator.

Vi använder ett verktyg som heter Futuremark, som testar alla bärbara och stationära gamingdatorer, så det blir lätt för dig att välja rätt. Gå till världens ledande referensverktyg för att välja speldatorer eller kolla in vår guide: Bärbar gamingdator – så väljer du rätt.

Annars är du välkommen till ett av våra varuhus så hittar vi rätt laptop åt dig.


När bör jag köpa ny laptop?

Om batteriet är slut eller om din bärbara dator är långsam rekommenderar vi en ny. Vi kan överföra alla dina gamla filer till din nya laptop så den är redo att användas.

Startklar dator – så får du en enkel start.

Elgiganten RENEW IT gör det möjligt att byta dator oftare.

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar: