Hoppa över navigation
Kvinna sitter vid bärbar dator och pratar i telefon och ler.

Så här hittar du en bra men billig bärbar dator

Richard Phan, säljare på Elgigantens systerföretag Elkjøp, i Oslo. Richard förklarar att det går att köpa en fullt funktionell bärbar dator för så lite som 2 000 kronor, och att en så pass billig dator kan räcka långt för vissa kunder.

Men naturligtvis så är det kostnaden, vad du behöver den till och hur liten och kompakt du vill att den ska vara som i slutändan avgör vilken dator du bör köpa. Här kommer dock några tips och råd för att du ska slippa lägga onödigt mycket pengar på din nästa bärbara dator. 

PCmark10 test kategorier

En bra och enkel bärbar dator

Eftersom vi vet att de flesta kunder inte orkar sätta sig in i all information som krävs inför ett datorköp så har vi på Elgiganten gjort det lätt för dig att hitta en bärbar dator som uppfyller just ditt behov.

Alla datorer som Elgiganten säljer har testats av företaget UL Benchmarks som i sin tur har delat in dem i fyra olika kategorier beroende på vad de lämpar sig för.

Andra viktiga faktorer vid val av bärbar dator

Om du vill studera produkt alternativen mer ingående är det vissa faktorer du bör tänka lite extra på, säger Richard Phan. Inför ditt nästa bärbara dator inköp bör du se på detta när du studerar produkterna och deras specifikationer:

En person skriver på en bärbar dator i ett vitt rum.

Välj rätt skärmtyp

Skärmstorleken avgör, tillsammans med höjden och vikten, den bärbara datorns storlek. Med en skärm som är minst 13 tum får du ett fullstort tangentbord. Om du även vill ha ett numeriskt tangentbord behöver du minst en 15-tumsdator.

Alla Elgigantens billiga bärbara datorer har full HD-upplösning. Det är tillräckligt för alla ändamål. Netflix, GoPro-kameror och vissa handycam erbjuder dock högre upplösningar. För de flesta är det ändå viktigast att välja mellan matt och blank skärm. "Det är en fråga om personlig smak. Om datorn ska användas utomhus eller om du lider av migrän ska du välja en matt skärm. De blänker mindre", säger han. I produktöversikten anges vilka bärbara datorer som har matt skärm. Du kan även fråga i butiken.

Hitta en billig men bra bärbar dator här:

Se produkter