Sommarrean startar på söndag kl.08! Se alla deals redan nu

Hoppa över navigation

Företagsdator

Köp en företagsdator från välkända märken som Apple, HP, Dell, Lenovo, och Asus. Elgiganten Företag erbjuder ett stort urval av bärbara och stationära datorer anpassade för företag. Företagsdatorer är utformade för att vara hållbara och har högkvalitativa komponenter som håller länge. 

De är utrustade med solida processorer, avancerade grafikkort, snabb SSD-lagring och hanterar intensiva arbetsbelastningar. En företagsdator har dessutom mer avancerade säkerhetsfunktioner. Se alla professionella laptops och stationära datorer här.

Varför ska jag välja en företagsdator?

Företagsdatorer har flera avancerade funktioner som är skräddarsydda för professionell användning. Dessa inkluderar till exempel fingeravtrycksläsare, programvara för fjärrskrivbord och avancerade säkerhetsfunktioner. Dessutom är den professionella versionen av operativsystemet som är installerad på dessa datorer utformad för företagsbruk och erbjuder förbättrad funktionalitet jämfört med hemdatorer.

Vilka funktioner gör en företagsdator bättre för arbete?

Jobbdatorer, bärbara arbetsdatorer (laptops) och stationära datorer för arbete ger dig bättre prestanda, hållbarhet, säkerhet och support.

Prestanda och lagring

Företagsdatorer är utrustade med solida processorer, avancerade grafikkort och snabba SSD som gör att de kan hantera krävande uppgifter utan att du behöver oroa dig för att systemet kraschar eller saktar ner. Bärbara datorer (laptops) för företag har ofta mer lagringsutrymme än vanliga bärbara datorer.
 

Hållbarhet

Professionella datorer är utformade för att vara mer hållbara och är generellt sett byggda med komponenter som håller länge. Många datorer är också utrustade med användbara funktioner som spillsäkra tangentbord, hårddiskar med stöttålighet och förstärkta gångjärn.

Säkerhet

Jämfört med hemdatorer har professionella datorer mer avancerade säkerhetsfunktioner inbyggda. Det handlar vanligtvis om saker som fingeravtrycksläsare, ansiktsigenkänning och smartkortsläsare som hindrar obehöriga från att logga in på din dator. Professionella säkerhetsprogram är också ofta förinstallerade. Dessa skyddar mot skadlig programvara och virus och är ett måste för företag som hanterar känslig data.

Reparerbarhet

Bärbara datorer för företag är vanligtvis enklare att reparera, vilket innebär att batteriet eller lagringen kan bytas ut eller uppgraderas vid behov.

Användarvänlig

En modern bärbar arbetsdator är utformad så att du enkelt kan ta den med dig till möten och arbetsresor, utan att kompromissa med processorkraften. Dessa datorer har också särskilt bra batterikapacitet som räcker hela dagen.

Vad ska jag tänka på när jag köper en företagsdator?

När du köper en professionell dator bör du fokusera på följande saker:

Processor och RAM-minne. Detta har stor inverkan på hur snabb din dator är och hur många uppgifter den kan hantera samtidigt. Lagring kan alltid läggas till senare, och det finns också flera molnlösningar.

Storlek

Hur stor din dator ska vara beror på hur du planerar att använda den. Om du reser mycket eller har många möten är det en bra idé att välja en liten kompakt dator. Om du jobbar mestadels från kontoret kan du prioritera en större skärm istället.

Användning

Detta gäller oavsett om du köper datorer till flera anställda eller bara köper en till dig själv. Professionella datorer kan ofta konfigureras och skräddarsys för olika användningsområden, så fundera på vilka program och egenskaper som är viktiga för dig och ditt företag.

Sortera efter
1–48 av 117 produkter