Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om tvättmaskiner

Experter från Elgiganten svarar på dina frågor om tvättmaskiner. Läs här och förstå dig på din tvättmaskin bättre, eller bestäm dig för om det kanske är dags med en ny.

Kan jag tvätta skorna i tvättmaskinen?

Ja, du kan tvätta skorna i tvättmaskinen. Många nya tvättmaskiner låter dig tvätta på låg temperatur, och du kan också bestämma om den ska centrifugera eller ej. Ta bort sulor och snören före du tvättar. Låt skorna torka utomhus. Torktumla inte!

Se alla våra tvättmaskiner .


Hur länge kan kläder ligga i tvättmaskinen?

Våta kläder mår inte bra av att ligga kvar länge i tvättmaskiner. Nya tvättmaskiner med WiFi och Smart Control ger dig en notifikation på mobilen när tvätten är färdig. Sen är det bara att hänga upp kläderna att torka.

Undvik att kläderna ligger för länge i tvättmaskinen: Se alla våra tvättmaskiner med WiFi.


Hur mycket vatten använder en tvättmaskin?

Det skiljer hur mycket vatten varje program använder. Nästintill alla tvättmaskiner har ett ekoprogram som använder lite längre tid, men som sparar på vatten. Det finns också snabbprogram som använder mer vatten, men som sparar tid.


Varför hoppar tvättmaskinen?

En tvättmaskin ska inte hoppa. Det finns många olika anledningar varför den kan göra det. En av de är att den är gammal och sliten. Nya maskiner har bättre upphängning och motorer. De hoppas inte heller.

Undvik att den nya tvättmaskinen hoppas runt på golvet: Kom ihåg att ta bort transportskydden.


Kan man placera torktumlaren på tvättmaskinen?

Vissa tvättmaskiner och torktumlare kan staplas på varandra för att spara plats.

Kan du inte placera maskinerna på varandra kan du köpa en kombimaskin där du både tvättar och torkar i en och samma maskin. Se våra kombinerade tvättmaskiner och torktumlare.

Det kan även vara smart att välja en tvättmaskin med värmepumpsteknologi för att spara energi.