Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Tallrik med kött och stekta morötter med juldekorationer bredvid

12 julklappstips till de som gillar att laga mat

Det är roligt att laga mat, särskilt när det finns en hel värld av spännande tillbehör som man kan använda sig av. Här får du våra julklappstips för din partner, vän eller familjemedlem som älskar att tillaga mat eller äta härliga maträtter.

Under julen myser vi gärna lite extra med god mat. Varför inte glädja någon med möjligheten att förbättra matlagningskunskaperna?
Kenwood Chef Sense XL

Utmärkt hjälpreda i köket

Har du en vän som pratar om att hon vill tillaga glass från grunden, eller en pappa som älskar smoothies? Då är en glassmaskin eller blender det du söker.

En kraftfull köksmaskin med bra kapacitet är aldrig fel. Kenwood Chef Sense XL är såpass stilren att den kan stå framme på köksbänken året runt. Dessutom kommer alla tillgängliga tillbehör tillföra otrolig hjälp och oändliga möjligheter i köket, oavsett om det gäller bakning eller matlagning.

En stavmixer är också ett ovärderligt verktyg i köket. Hacka, mixa och blanda, vare sig det är grönsaker som ska in i en pastasås eller hemlagad majonnäs till julbrunchen. Braun MultiQuick 9 har allt du behöver.


Närbild av en Crock-Pot Express slow cooker som innehåller kött och grönsaker

Enklare matlagning

För upptagna barnfamiljen kan en Crock Pot Express vara en bra lösning för att optimera tiden. Välj mellan att tillaga maträtter under längre tid som passar perfekt när du befinner dig på jobbet, eller funktionen tryckkokare som tillåter dig tillaga maten på en bråkdel av tiden.

Älskar ni pommes frites? Med en Airfryer från Philips kan du laga läckra pommes frites utan att ha dåligt samvete. Airfryern är också överraskande mångsidig. Tillbered kött, fisk och desserter i den - allt du vill fritera, helt utan olja.

En sous vide är hemligheten bakom det perfekta resultatet, maskinen tillagar maten i precis rätt temperatur. Glöm krånglig tillagning i en ugn med ojämn värme eller en kolsvart yta av en glödhet stekpanna.
Tillagningstiden blir lite längre än vid traditionell matlagning men resultatet är värt att vänta på. Råvaran bevarar både näringsämne och smak på ett helt annat sätt


En vakuumförpackare är en utmärkt present till någon som vill spara pengar och miljön. Genom att vakuumförpacka maten förlängs hållbarheten och matavfallet reduceras. Dessutom kan det användas till Sous Vide, tekniken som låter dig laga mat som ett äkta proffs. Då behövs det dessutom en cirkulator så som denna från Witt.


Smält ost som hälls från en raclette över skinka och potatis

Raclette gör matlagningen ännu roligare

Vi vill även slå ett slag för klassikern raclette. Denna fantastiska maträtten - som även har namngivit apparaten - erbjuder alla goda saker på en och samma gång. Det är socialt, roligt och otroligt härligt. Ge bort en raclette i julklapp och bjud in dig själv på nyårs-raclette med kompisarna.

Till sist har vi ett praktisk och genialiskt tips: har dina mor- eller farföräldrar fått en ny induktionsugn men saknar att använda deras gamla stekpannor och kastruller? Med adaptern från Wpro är det möjligt att använda traditionella kastruller och stekpannor på den nya ugnen.

Se våra julklappsfavoriter här: