Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Bild av en låda från Grass

Guide - Grass lådserier för kök och tvättstuga

Av de många val du gör när du designar ditt drömkök eller tvättstuga, är de funktionella och rörliga delarna bland det viktigaste. De är de delar som är mest benägna att slitas ut och ska kunna tåla otaliga öppningar och stängningar, samt bära vikten på innehållet i lådan. Dessa rörelser ska vara lätta och smidiga i årtionden framöver. Epoq erbjuder två olika lådserier, Standard XP och Nova Pro Scala.
Standard XP-låda

Standard (XP)

Våra Standard XP-lådor har sidor i metall i dubbla skikt som lutar lite in mot lådans botten. Den är lackerad i en tidlös aluminiumgrå färg.

Soft-close och fullutdrag är standard.


Mått:

Låga lådor: 95 mm höga

Höga lådor: 164 mm höga


Tolerans:

XP-lådor har en standardtolerans på upp till 40 kg.

För lådor som är bredare än 90 cm eller för avfallslådor, rekommenderar vi våra 60 kg XP-skenor.

Nova Pro Scala-låda

Nova Pro Scala (NPS)

Våra Nova Pro Scala-lådor är alla i metall. Raka linjer, skarpa kanter och med en mörkgrå färg gör detta till en mycket elegant och modern låda. NPS finns också med tonade sidopaneler i glas för en extra touch av lyx. Soft-close och fullutdrag är standard.Mått:

Låga lådor: 90 mm höga

Höga lådor: 186 mm höga

Höga Crystal-lådor: 186 mm högaTolerans:

NPS-lådor har en standardtolerans på upp till 40 kg.

För lådor som är bredare än 90 cm eller för avfallslådor, rekommenderar vi våra 70 kg NPS-skenor.

 Illustration av låddjup

Låddjup

Båda lådserierna finns med olika djup för att ge dig maximal flexibilitet när du designar ditt kök.

30 cm - avsedd för skåp med 35 cm djup eller under diskbänken.

40 cm - avsedd för skåp med 60 cm djup med hinder mot väggen.

45 cm - avsedd för avfallslåda under diskbänken med plats för rör mot väggen.

55 cm - fulldjupslåda.

Både XP och NPS har ett brett utbud av inredning för att organisera innehållet i dina lådor.

Se våra XP-inredningar och lådmattor

Se våra NPS-inredningar och lådmattor

Grass rörelsesystem


Epoq har privilegiet att erbjuda rörelsessystem från Grass. Perfekta rörelselösningar för lådor med fokus på bekvämlighet och komfort som håller en livstid. Det här är Grass.


Läs mer om Grass
.

Handtagslösa fronter

Handtagslösa köksfronter är en möjlighet med båda våra lådserier. Båda har sitt eget system för push-öppning: Sensomatic och Tipmatic.

XP - Sensomatic

Ett elektriskt öppningssystem. En strömenhet kan driva så många som 30 lådor så länge de är placerade inom 240 cm. Varje skåp behöver en monteringssats på baksidan och varje låda behöver sin egen utkastarenhet. Om du bara vill att avfallslådan ska ha ett öppningssystem, har vi en separat produkt som hanterar det. Genialt när du står med händerna fulla och du bara behöver ett lätt tryck med knäet för att komma åt avfallslådan.

Alla Sensomatic push-enheter har justerbar styrka så att du kan justera dem så att de passar både små, lätta lådor eller tyngre, större lådor. Eftersom Sensomatic är ett elektriskt system, se till att du har ett tillgängligt eluttag för att ansluta strömförsörjningen.

NPS - Tipmatic

Ett manuellt system integrerat i lådorna. Du behöver bara montera Tipmatic push-to-open-mekanismen under lådan. Du monterar också synkroniseringsstången som medföljer lådan för att göra det möjligt för push-enheterna att fungera samtidigt. Dessa kan också köpas separat om det behövs.

Alla Tipmatic push-enheter har justerbar styrka så att du kan justera dem så att de passar både små, lätta lådor eller tyngre, större lådor.

Låda inuti en låda Låda inuti en låda Låda inuti en låda
Låda inuti en låda Låda inuti en låda

Låda inuti en låda

För innerlådor, som lådor inuti lådor eller integrerade lådor bakom en dörr, använder vi samma lådor. Den enda skillnaden är att du behöver en lådfront för integrerade lådor. Även här har XP sina lådfronter och NPS har sina egna. Se till att du har tillräckligt med utrymme för båda lådornas sidor och skenor. I många fall behöver höga lådor låga lådsidor och bakpanel för att ge utrymme för en extra låda.

Innerlådor finns också i ask. Dessa vackra lådor kan antingen monteras bakom en skåpsdörr eller lämnas synliga i ett skåp utan dörr.

För att få en komplett låda behöver du båda lådsidorna, skenorna och lådans botten och baksida. Se till att de har samma djup. Frontpaneler behövs endast för integrerade lådor.

Läs mer om Elgigantens produkter: