Information om Corona till våra kunder >>

Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En Google Home-högtalare bredvid en dator.

Gör livet enklare med hjälp av Google Assistant rutiner

Visste du att du kan få Google Home att utföra flera saker på samma gång? «Rutiner» är ett sätt att ansluta flera åtgärder till samma kommando så att du slipper utföra åtgärder separat, och som även kan anpassas oändligt.

Säg till exempel «Ok Google, god morgon» för att få med dig de senaste nyheterna, väderprognoser, ditt dagliga schema samt uppdateringar på kollektivtrafiken. Detta är en dag med Google Assistant rutiner.
Leende kvinna som sträcker sig i sängen

En Google väckning

Det är morgon, dags att stiga upp. Ljuset i sovrummet har gradvist blivit starkare vilket gör att du får en simulerad soluppgångseffekt så att kroppen får ett naturligt och gradvist uppvaknande. Du väcks försiktigt av din favoritmusik, du är ju redan nästan fullvaken.

Innan du går till badrummet för att duscha ber du Google, via din smarta högtalare, att sätta på kaffet och värma upp ugnen. I badrummet är spegeln med belysning från Philips Hue inställd så att det imiterar ett kallt, vitt dagsljus - ännu ett sätt för dig att känna dig mer vaken.

En kopp nybryggt kaffe

Frukost, kaffe och Google

När du väl är påklädd tar du dig ner till köket där kaffet är nybryggt och doften från det nybakade brödet gör sig påmint. Du brer några smörgåsar och funderar på vad planerna är för dagen. Du frågar Google. Google svarar genom att läsa upp din agenda för dagen från din kalender och påminner dig om att du måste ha med dig träningskläder till jobbet, precis som du bad den göra kvällen innan.

Google berättar också att tåget är försenat så att du kan använda de extra 10 minuterna på att njuta av din frukost istället för att stå på perrongen och frysa i regnet. På tal om regn, Google ger dig även besked om väder. Kom ihåg paraply!

Hall med stämningsbelysning som styrs av Philips Hue-appen

Nu går jag Google!

När det är dags att lämna huset säger du hejdå till Google. Detta gör du inte för att du är rädd att Google ska sakna dig, men för att då förstår Google att du inte befinner dig hemma längre. I och med detta kommer Google att stänga av all belysning samt sänka värmen.

Under dagen kan inomhusklimatet regleras baserat på väderrapporten. Smarta persienner och värmeenheter kommer att lära sig hur utomhustemperaturer och mängden sol påverkar inomhusklimatet, och använder väderrapporter för att anpassa temperaturregleringen.

Konstgjord intelligens förbättrar dina produkter. Läs mer här.

Roomba 980 dammsuger hemmet

Medan du är borta

Du är äntligen framme på kontoret och du får ett meddelande från en vän som du inte har träffat på en stund. Din vän är i närheten och undrar om det passar med ett besök efter jobbet. Det vill du gärna och önskar att bjuda på middag.

Tyvärr är kylskåpet ganska tomt och du har svårt att komma på middagsidéer. Du frågar Google, som även finns i din telefon, om middagstips. Risotto med svamp låter bra, tack Google! Google noterar därefter ingredienserna på din inköpslista, och du ber Google att beställa allt på listan via en matbutik online. Matvarorna kommer att levereras hem när du är färdig på jobbet.

För säkerhets skull ber du Google att aktivera din Roomba. Den kompakta robotdammsugaren är van att dammsuga dina golv när du inte befinner dig hemma, och när den är färdig åker den tillbaka till sin plats tills nästa gång du behöver den.

Smart kylskåp med skärm

Middag med Google Assistant

När du kommer hem tar du upp matvarorna som du beställde tidigare. Eftersom dina armar är fulla av matkassor är du tacksam för det automatiska dörrlåset som öppnar dörren automatiskt när kameran känner igen dig.

Du säger hej till Google som svarar med att slå på belysningen för dig. Ljusen är redan programmerade att efterlikna dagsljusets rymt vilket ger dig en naturlig och behaglig atmosfär i hemmet. Du ber Google att spela musik. Nej, inte så högt. Sänk volymen Google.

Du beger dig in till köket för att påbörja middagen. Du ber Google att visa receptet på skärmen av kylskåpet så att du har full översikt. Din vän skickar ett meddelande och undrar vad adressen är. Du håller på med middagen så Google läser upp meddelandet och tillåter dig röststyra ett svar.

Någon ringer på dörren

Ding dong

Det ringer på dörren. Din vän är framme. Du vet att det är din vän eftersom ringklockan streamar en video direkt på skärmen av kylskåpet. Du ber Google att öppna dörren och önskar din vän välkommen in. Samtidigt ber du Google att ställa in en timer på 20 minuter. Det är viktigt att risotto kokar under korrekt tid, och du vill ju inte glömma bort tiden när du pratar med din vän. Perfekt resultat - tack för hjälpen Google!

Efter middagen sätter ni er i soffan. Det var länge sedan ni sågs och ni har mycket att prata om. Du tänker att du gärna vill visa lite bilder från den sista tiden. Du ber Google att visa bilderna från semestern och Google svarar genom att sätta på TV:n och visa det aktuella fotoalbumet.

Sov gott Google!

Du börjar bli trött men din vän verkar inte vilja gå hem ännu. Medan din vän är på toaletten ber du Google att göra både belysning och musik sövande. Det tar inte lång tid innan din vän också är trött och vill gå hem.

Perfekt!

Du förbereder dig för att sova, ber Google om att påminna dig om att din mormor har födelsedag imorgon och kryper i säng. God natt Google!