Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En Google Home-högtalare bredvid en säng som en man sitter i

Gör livet enklare med hjälp av Google Assistant rutiner

Visste du att du kan få Google Home att utföra flera saker på samma gång? «Rutiner» är ett sätt att ansluta flera åtgärder till samma kommando så att du slipper utföra åtgärder separat, och som även kan anpassas oändligt.

Säg till exempel «Ok Google, god morgon» för att få med dig de senaste nyheterna, väderprognoser, ditt dagliga schema samt uppdateringar på kollektivtrafiken. Detta är en dag med Google Assistant rutiner.
Ritning av en man som sitter I köket

En Google väckning

Det är morgon, dags att stiga upp. Ljuset i sovrummet har gradvist blivit starkare vilket gör att du får en simulerad soluppgångseffekt så att kroppen får ett naturligt och gradvist uppvaknande. Du väcks försiktigt av din favoritmusik, du är ju redan nästan fullvaken.

Innan du går till badrummet för att duscha ber du Google, via din smarta högtalare, att sätta på kaffet och värma upp ugnen. I badrummet är spegeln med belysning från Philips Hue inställd så att det imiterar ett kallt, vitt dagsljus - ännu ett sätt för dig att känna dig mer vaken.

Ritning av en man som går hemifrån

Nu går jag Google!

När det är dags att lämna huset säger du hejdå till Google. Detta gör du inte för att du är rädd att Google ska sakna dig, men för att då förstår Google att du inte befinner dig hemma längre. I och med detta kommer Google att stänga av all belysning samt sänka värmen.

Under dagen kan inomhusklimatet regleras baserat på väderrapporten. Smarta persienner och värmeenheter kommer att lära sig hur utomhustemperaturer och mängden sol påverkar inomhusklimatet, och använder väderrapporter för att anpassa temperaturregleringen.

Konstgjord intelligens förbättrar dina produkter. Läs mer här.

Ritning av en kvinna som kommer hem

Middag med Google Assistant

När du kommer hem tar du upp matvarorna som du beställde tidigare. Eftersom dina armar är fulla av matkassor är du tacksam för det automatiska dörrlåset som öppnar dörren automatiskt när kameran känner igen dig.

Du säger hej till Google som svarar med att slå på belysningen för dig. Ljusen är redan programmerade att efterlikna dagsljusets rymt vilket ger dig en naturlig och behaglig atmosfär i hemmet. Du ber Google att spela musik. Nej, inte så högt. Sänk volymen Google.

Du beger dig in till köket för att påbörja middagen. Du ber Google att visa receptet på skärmen av kylskåpet så att du har full översikt. Din vän skickar ett meddelande och undrar vad adressen är. Du håller på med middagen så Google läser upp meddelandet och tillåter dig röststyra ett svar.

Ritning av en kvinna som kommer hem

Sov gott Google!

Du börjar bli trött men din vän verkar inte vilja gå hem ännu. Medan din vän är på toaletten ber du Google att göra både belysning och musik sövande. Det tar inte lång tid innan din vän också är trött och vill gå hem.

Du förbereder dig för att sova, ber Google om att påminna dig om att din mormor har födelsedag imorgon och kryper i säng. God natt Google!