Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Kopp med kaffebönor

Resan till en god kopp kaffe startar hos Elgiganten

Kaffe är inte längre bara kaffe. Det är personlighet, smak och upplevelse i en enda kopp. Hur vill du ha ditt kaffe? Vill du ha en enkel, svart, mild kopp, en med moccasmak, eller hellre en liten med intensiv espresso? Vill du ha presskaffe eller filter? Oavsett vad du är ute efter så har vi här hos Elgiganten ett brett urval av kaffeprodukter. Visste du till exempel att vi utöver att sälja vanliga kaffebryggare, espressomaskiner och kapselmaskiner också har ett brett urval av kaffebönor och kapslar? Och ska kaffemaskinen rengöras kan vi hjälpa till med det också. Nu behöver du inte längre gå runt och leta i flera olika butiker. Hos Elgiganten har vi allt det du behöver för att få dig en riktigt god kopp kaffe.

Kaffemaskin till kaffeälskaren

En bra espresso är utgångspunkten för de allra flesta kaffedrycker som cappuccino, caffe latte, macchiato och många andra. Med en kaffemaskin kan du därför skapa alla dina favoriter. De flesta maskinerna ser bra ut på köksbänken samtidigt som de skapar fantastiskt kaffe. Vill du imponera på familj och gäster med kaffe av riktig café-kvalitet? Då är en kaffemaskin något för dig!

Kaffemaskin till kaffeälskaren
Kapselmaskin

Kapselmaskin till den praktiska kaffedrickaren

Vill du gärna ha en god kopp kaffe utan att behöva sätta igång en hel bryggkanna? Om du har bråttom på morgonen eller enkelt vill välja mellan cappuccino, caffe latte, espresso, så passar en kapselmaskin bra för dig. Den goda kaffesmaken stängs in i kapslarna så att du kan få en god kopp kaffe varje gång du trycker på knappen. Läs mer om våra kapselmaskiner här.

 Kaffebryggare för en klassisk kopp kaffe

Kaffebryggare för en klassisk kopp kaffe

En traditionell kopp kaffe slår aldrig fel. Det finns en viss charm i att brygga sitt eget kaffe. Lukten, ljudet och förväntningen är en stor del av kaffestunden. Filterkaffe är alltid ett bra val på morgonen, till mötet eller när du får många besök på kvällskvisten. Hos Elgiganten har vi en lång rad av ECBC-godkända kaffemaskiner. Läs mer om kaffebryggare här.

Våra mest populära kaffeprodukter hittar du här:

Kaffekoppar med espresso

Bli en riktig barista

Vill du ha en riktigt bra kopp kaffe, och tycker om att stå och pyssla, då är en kaffemaskin för dig. Med en kaffemaskin blir du en riktig barista. Du får allt du behöver för att kunna imponera på familj och vänner. Se vårt stora urval av kaffemaskiner,

Innan du väljer en kaffemaskin finns det flera saker att överväga. Ska den exempelvis ha integrerad kvarn? Vill du mala kaffet hemma eller i butiken? Se vårt urval av kaffekvarnar här.

Använd alltid finmalet kaffe så får du ut mest möjliga smak på kortast möjliga tid. Använd en press för att pressa ner kaffet i bajonetten (stålfiltret). Använd alltid lika mycket kaffe per kopp så att du får lika gott kaffe varje gång. Pressa kaffet så lätt som möjligt. Se vårt urval av kaffe här.

Från att vattnet träffar det malda kaffet tills det har runnit igenom ska det gå cirka 20-30 sekunder. En espresso består av cirka 3 cl starkt kaffe med ett krämigt skum på toppen. Skummet blir gradvis mörkare och försvinner efter 3-4 minuter.

När du har lagat en läcker espresso kan du antingen dricka den som den är eller laga den till en av de många mjölkbaserade kaffedryckerna som använder espresso som grund.

En av sakerna du ska använda om du vill jobba vidare med din espresso är en mjölkskummare. Den finns mjölkskummare där du först värmer upp mjölken och mjölkskummare som kan värma upp mjölken åt dig. Se vårt stora urval av mjölkskummare här.

Många espressomaskiner har inbyggd mjölkskummare där mjölken värms upp via ånga. Detta gör att mjölken får en tjockare konsistens.

När du gör vissa kaffedrycker, exempelvis americano, ska du använda ännu varmare vatten. En bra vattenkokare kan därför vara en bra investering till ditt hemmacafé. Se vårt urval av tekokare här.

Espressokopp

Lär dig mer om de mest kända kaffedryckerna

Espresso

Starkt kaffe lagat under högt tryck. Kan drickas som den är eller användas som grund i mjölkbaserade kaffedrycker.

Caffe Latte

Detta är en espresso med tillsatt varm mjölk. Mjölken värms upp med ånga så att den blir tjock och luftig. Blandningsförhållandet är ca 1:3 mellan kaffe och mjölk.

Café au Lait

Detsamma som Caffe Latte men lagas med bryggkaffe istället för espresso.

Cappuccino

Lagas på samma sätt som Caffe Latte med mycket mindre mjölk och mer skum. Blandningsförhållandet mellan kaffe och mjölk är 1:1.

Americano

En espresso med 1-3 dl varmt vatten.

Hammerhead

En espresso hälld i en kopp bryggkaffe.

Espresso Panna

En espresso med grädde på toppen.

Macchiato

En espresso med lite skummad mjölk på toppen. Serveras ofta med socker.

Mocca

Cappuccino eller caffe latte med chokladsirap eller varm choklad.

Kaffekopp

Alltid gott kaffe med en ren maskin

Den allra bästa koppen kaffe får du genom en ren maskin. Det är viktigt att kaffemaskinen är avkalkad och rengjord så att den fungerar som den ska. Kom därför alltid ihåg att rengöra din kaffemaskin. Förutom att du slipper bismak på kaffet håller de även längre än de annars hade gjort.