Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Hitta den perfekta köksfläkten

Hitta den perfekta köksfläkten till ditt kök

Det finns oändligt många olika köksfläktar att välja mellan i dag, och ännu svårare än att faktiskt välja en fläkt är det att hitta rätt typ till ditt kök. Placering och funktion är de två viktigaste egenskaperna du måste tänka på, men också ljudnivå, kapacitet och design är viktiga att de blir rätt.

Kök kommer i alla former och storlekar, lyckligtvis för även köksfläktar det. Vi har allt från vanliga köksfläktar till snygga spiskåpor för köksöar.

Underhängd

Underhängd

Perfekt om du vill ha en stilren och platsbesparande köksfläkt.

Vägghängd

Vägghängd

Monteras direkt på väggen och ger ditt kök ett klassiskt uttryck.

Frihängd

Frihängd

Perfekt till köksön och öppna kökslösningar.

”Inbyggd

Inbyggd i bänk

En snygg lösning som är perfekt till det moderna köket.

Inbyggd i taket

Inbyggd i taket

En diskret och effektiv fläktlösning som styrs med en fjärrkontroll.

Köksfläktsguide

Visste du att...

Köksfläktens motor: I många köksfläktar befinner sig motorn som driver fläkten inuti själva köksfläkten. Det finns också modeller som kan ha, eller måste ha en extern motor. Då placeras gärna motorn i ett annat rum för att ta bort oväsen.

Köksfläktsguide

Kapacitet: Hur hög kapacitet köksfläkten ska ha beror först och främst på rummets storlek. En öppen kökslösning kräver en betydligt högre kapacitet. Vi rekommenderar minst 500 m3/t för det genomsnittliga hushållet.

Köksfläktsguide

Funktion: Olika sorters köksfläktar har olika funktioner. Bor du i en villa ska fläkten fungera på ett sätt, bor du i lägenhet ska fläkten fungera på ett annat.

Köksfläktsguide

Tysta köksfläktar:

Det finns ingen standard när det gäller köksfläktar och vilken nivå bullret bör ligga på. Om det är viktigt för dig att köksfläkten ha en tyst köksfläkt rekommenderar vi dig därför en modell med bullernivå på under 57 dB. Detta räknas som en tystgående köksfläkt.

Kolfilter: 

De flesta köksfläktar fungerar som kolfilterfläkt om de utrustas med ett kolfilter. Utvecklingen bland kolfilterfläktar har varit enorm de senaste åren. Visste du att det går att köpa kolfilter som ger 90% effekt och har en livslängd på 10 år. Köksfläktar med kolfilter är också ännu bättre än frånluftsfläktar på att ta bort lukt när du steker.

Köksfläktsguide

Frånlufts-/utsugsfläkt och typ av rör: När du använder en frånluftsfläkt är det viktigt att tänka på vilken typ av rör du använder. Krångliga rörlösningar ger mer buller och sämre kapacitet. Behöver du hjälp med att välja rätt sorts köksfläktslösning kan du besöka ett av våra varuhus för hjälp.

Köksfläktsguide

Alliancefläktar och köksfläktar för centralventilation: 

Köksfläktar för centralventilation är spiskåpor utan motor. I själva fläktkåpan finns bara ett timerstyrt spjäll. Centralventilation i en villa ansluts till en motor som kan vara placerad i ett skåp eller på taket. Alliancefläktens motor arbetar tillsammans med resten av husets ventilation. Om man har en alliancelösning i sin lägenhet eller villa kan man inte byta till ett annat system då resten av ventilationen är beroende av köksfläkten.