Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En familj på fyra ligger i soffan framför TV:n

14 julklappstips till den som gillar film och bra ljud

Oavsett om du anser att den ultimata julfilmen är "Askungen" eller "Die Hard" så har vi julklappstipsen som gör både film och musik till en fröjd. Traditioner är viktiga, särskilt under julen. Om du föredrar "All I want for Christmas is You" eller "Fairytale of New York" är chansen stor att julmusik och julfilmer är en del av traditionen som bidrar till den rätta julstämningen.

Kanske finns ett par nya hörlurar överst på din partners önskelista, eller så känner du någon som hade önskat få uppleva magin av röststyrning i hemmet. Eller har jultomten planerat att ge familjen en ny TV?
En tjej byter kanal på TV:n i bakgrunden

TV-apparater för samtliga vardagsrum och plånböcker

Jultomten har de allra bästa julklapparna, det är något som alla vet. För att hjälpa tomten har vi tagit fram en rad utmärkta TV-apparater i olika storlekar, allt från 43-tums smart 4K UHD från Philips för bio-känsla i vardagsrummet 75-tums 4K UHD smart-TV från Samsung.

55" storleken har på kort tid blivit en favorit i hemmet. Vad sägs om en OLED-TV från LG i den här storleken, för knivskarp bild och röststyrning? Eller något helt annat, Samsungs "The Frame" - TVn som är lika fin att se på när den är avstängd som när den är på. När The Frame är avstängd kan TVn förvandlas till ett konstverk och ljusstyrkan anpassas efter belysningen i rummet.

LED, OLED eller QLED: Så väljer du din TV

En man sitter framför en TV och ljudanläggning

Filmljud är viktig

För att uppnå den där speciella känslan när Kalle Anka börjar på julafton så behövs ett utmärkt ljud. Dagens tunna och strömlinjeformade TV-apparater har nämligen inte tillräckligt med utrymme för att leverera ett fylligt ljud på egen hand. Då kommer soundbars in i bilden.

Sonos flera bra alternativ som dessutom har smartstyrning. En soundbar från Samsung med surroundljud kommer också kunna bidra till ett extra fylligt skrik när Kevin McCallister i "Ensam hemma" jagar inbrottstjuvar.

Hitta filmljudet som passar just din plånbok här, eller läs om våra rekommendationer nedan.

Äldre kvinna med hörlurar som njuter av bra musik och ler

Musik i farten

Musik gör vardagen lite lättare, oavsett om det handlar om underhållning vid kvällsdiskningen eller musik i örat under en långpromenad. Många glömmer bort att musiken låter bättre med kvalitativa högtalare.

Därför är ett par bra hörlurar eller en behändig, trådlös högtalare en bra julklapp. Aktiv brusreducering, små hörlurar eller trådlösa - valmöjligheterna är många.Se våra favoritgåvor här: