Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Så här kommer du igång med det smarta hemmet!

Smarta hem: Så här kommer du igång

Det finns mängder med smarta hem-produkter att välja mellan, med funktioner för fjärrstyrning av allt ifrån belysning och värme till larm och övervakningskameror. Vill du göra ditt hem smart, men känner dig osäker på var du ska börja? Vi har satt ihop tre smarta startpaket så att du enkelt kommer igång. På denna sida kan du även se våra tips på hur du bygger upp ett smart hem.

Se våra tips Se våra startpaket

 Startkit med termostat från Tado

Börja i liten skala...

Du behöver inte vara civilingenjör för att lyckas installera smarta hem-produkter i bostaden. De flesta produkter fungerar direkt utan krav på någon hubb eller centralenhet, och kan styras via din telefon (vanligtvis appen Google Home). Det går dock att komplettera med hubbar och gateways för att knyta ihop produkter som annars inte hade varit kompatibla med varandra.

 Rum med färgglad smart belysning

...med ljus och värme

Många börjar sin smarta hem-resa med att installera smarta glödlampor, exempelvis från Philips Hue. Lamporna kan styras via telefonen, eller med en Google Nest Mini eller Nest Hub. Självklart går det även att styra dem med traditionella strömbrytare för dig som föredrar det. När du köper ett startpaket från Philips Hue så ingår ofta en strömbrytare, och fler kan köpas till.

 Smarta produkter från Yale

Fortsätt med smart säkerhet

Nästa steg är ofta att bygga ut det smarta hemmet med lösningar för säkerhet. Med ett smart dörrlås, från exempelvis Wattle eller Yale, så kan du styra åtkomsten till din bostad via en mobilapp och du behöver aldrig tänka på att råka glömma nycklarna. Smarta ringklockor och kameror ger ett ytterligare lager av kontroll, och du kan slutligen komplettera med brandvarnare och röksensorer för att känna dig trygg när du är bortrest.

 Wattle hub och startpaket

Smart fredagsmys

Ett smart hem är mer än bara belysning och övervakning. Idag finns en uppsjö av smarta mediaspelare, högtalare och till och med väckarklockor som gör att du kan streama filmer trådlöst till din tv, njuta av musik med kristallklar ljudkvalitet och få en bra start på dagen.