Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Trade-in

Elgiganten inbyte

Byt in din gamla enhet och få rabatt på nästa köp!


Gamla smartphones, surfplattor, datorer och smartwatches är hårdvaluta hos oss! Byt in din gamla utrustning och få kredit i butiken som du kan använda vid ditt nästa köp på Elgiganten. Ett enkelt och smart sätt att byta ut din gamla enhet mot en ny till lägre kostnad och på ett mer miljövänligt sätt.
Renew IT med Elgiganten - Uppgradera till nytt

Elgiganten inbyte

Byt in din gamla enhet och få rabatt på nästa köp!


Gamla smartphones, surfplattor, datorer och smartwatches är hårdvaluta hos oss! Byt in din gamla utrustning och få pengar tillgodo i butiken som du kan använda vid ditt nästa köp på Elgiganten. Ett enkelt och smart sätt att byta ut din gamla enhet mot en ny till lägre kostnad och på ett mer miljövänligt sätt.


KOLLA UPP VÄRDET

Kolla upp din gamla utrustnings inbytesvärde med sökfunktionen nedan.


Besök närmaste Elgiganten

Ta med din gamla enhet till Elgiganten. Vi kommer att kontrollera produkten och registrera inbytesvärdet.


Uppgradera din enhet

Du kommer få ett tillgodobelopp motsvarande inbytesvärdet på din gamla enhet, som kan användas till ditt nästa köp på Elgiganten.


Kolla upp värdet på din gamla enhet
Inbyte + RENEW IT = ❤


RENEW IT är Elgigantens räntefria finansieringsalternativ som låter dig få de senaste och bästa enheterna till en överkomlig månadsavgift.

Dra nytta av inbytesvärdet för att sänka ditt månatliga RENEW IT betalningsbelopp. Inbytesvärdet kommer då fördelas över de återstående månaderna.

Läs mer om RENEW IT.

Dina gamla enheter kan fortfarande vara värdefulla för någon annan i en annan del av världen. Genom kända europeiska partners hittar så många som möjligt av de enheter som handlas in ett nytt hem och återanvänds någon annanstans.

Om en enhet går sönder efter reparation kommer så många som möjligt av komponenterna att återanvändas som reservdelar eller återvinnas. Ett bra exempel: Två trasiga enheter av samma modell kan kombineras till en fungerande enhet någon kan ha nytta av.

Processen är helt anpassad till det europeiska WEEE-direktivet.

Vid inköp kontrolleras enheten mot en internationell databas som heter Checkmend för att se till att den inte rapporterats som stulen.

Enheter med aktiveringslås kan inte återanvändas. Alla former av aktiveringslås bör därför tas bort innan enheten byts in.


Hur låser jag upp eller avregistrerar min enhet?

Du måste låsa upp din enhet från alla molntjänster och aktiveringslås innan du byter in det. Du hittar instruktioner här:


Ta bort Find my iPhone

Ta bort Apple Activation Lock

Återställ din Android-enhet


Min enhet kommer inte fram i sökfunktionen. Kan jag ändå byta in den?

Om din vara inte finns med i inbyteskalkylatorn finns det tyvärr ingen möjlighet. Inbytesprogrammet uppdateras dock ständigt med nya varor, så kontrollera sidan regelbundet.


Kan jag få tillbaka min inbytta enhet om jag ångrar mig?

Nej, tyvärr inte.


Vad händer med min personliga data?

Innan du byter in en enhet, se till att säkerhetskopiera din data så du inte förlorar något av värde. Alla enheter som byts in genomgår en säker dataraderingsprocess där all data tas bort ordentligt.

När får jag betalt då jag byter in en vara?

När din vara har graderats i en av våra butiker får du värdet på beloppet för inbytesenheten då du påbörjar inbytesprocessen.

Använd vår inbyteskalkylator för att räkna ut det aktuella värdet på din enhet. Observera att du får slutgiltigt värde då enheten kontrollerats i butik.

Hållbarhet, ansvar och miljövänlighet är hörnstenarna hos Elgiganten och Trade In Service. Alla enheter ska återvinnas ordentligt även om de är trasiga. Vid inbytet kommer vi avgöra värdet på din enhet genom en snabb graderingsprocess. Om enheten är trasig har den fortfarande ett värde, även om det är lägre än hos en helt funktionell enhet.

ALLMÄNNA VILLKOR ONLINEVERKTYG FÖR PRISSÄTTNING AV INBYTEN

Tjänsteleverantören av Onlineverktyget för prissättning av inbyten är Upgraded Technologies Nordics AB. Ett företag registrerat hos det Svenska Bolagsverket, nedan kallad ” Uppgraded”.

Genom att använda onlineverktyget för prissättning av inbyten samtycker du till följande villkor:

  • Priser som visas i prissättningsverktyget är en indikation på aktuellt marknadsvärde för enheten baserat på informationen du tillhandahåller om produkten, modell, minnesstorlek och enhetens fysiska skick.
  • Priset som visas är bara en indikation och ska inte på något sätt ses som ett garanterat inbytesvärde.
  • Enhetens slutliga värde bestäms när den byts in i någon av våra butiker. Prissättningen tillhandahålls efter att en medarbetare har verifierat produktens modell, minnesstorlek och enheten har genomgått en bedömningsprocess för att fastställa dess fysiska skick.

När du använder inbytestjänsten i någon av våra butiker bekräftar du att: 

  • Du har den lagliga äganderätten till de varor som byts in och godkänner och samtycker till överföringen av äganderätten av den inbytta produkten till Upgraded, och där äganderätten intygas, samt att produkten är fri från alla former av inteckningar och panträtter.
  • Alla aktiveringslås för de inbytta produkterna har inaktiverats.
  • Du frånsäger dig ytterligare rätt, äganderätt eller intresse i och till den inbytta produkten.
  • Slutgiltig transaktion. Inget hävande av avtalet. Du bekräftar och samtycker till att inbytestransaktionen är slutgiltig och inte kan avbrytas eller hävas av dig efter att din produkt har skickats från butiken till Upgradeds partners.
  • De inbytta varorna är i det skick som de ser ut att vara och inte är intecknade eller omfattas av några anspråk från tredje part.
  • Du bekräftar att all information som lagras på den inbytta enheten kommer att raderas, och samtycker till att du inte har anspråk mot Upgraded för förlust eller skada som du kan lida till följd av destruktion eller förlust av sådan information.
  • Du gottgör och ska på begäran hålla Upgraded skadeslös mot eventuella anspråk för förluster eller skada som Upgraded åsamkats av tredje part till följd av destruktionen eller förlusten av informationen på den inbytta enheten, inklusive kostnader mellan advokat och dennes klient.