Information om Corona till våra kunder >>

Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Elgiganten inbyte

Byt in din gamla enhet och få rabatt på nästa köp!


Gamla smartphones, surfplattor och datorer är hårdvaluta hos oss! Byt in din gamla utrustning och få kredit i butiken som du kan använda vid ditt nästa köp på Elgiganten. Ett enkelt och smart sätt att byta ut din gamla enhet mot en ny till lägre kostnad och på ett mer miljövänligt sätt.


Så här fungerar inbyteKolla upp värdet

Kolla upp din gamla utrustnings återförsäljningsvärde med ersättningsfunktionen nedan.Besök närmaste Elgiganten

Ta med din gamla enhet till Elgiganten. Vi kommer att kontrollera dess tillstånd och registrera inbytesvärdet.Uppgradera din enhet

Du kommer få en kredit för värdet på din gamla enhet som kan användas till ditt nästa köp på Elgiganten.

Kolla upp värdet på din gamla enhet
Inbyte + RENEW IT = ❤


RENEW IT är Elgigantens räntefria finansieringsalternativ som låter dig få de senaste och bästa enheterna till en överkomlig månadsavgift.

Dra nytta av inbyteskrediten för att sänka ditt månatliga RENEW IT betalningsbelop. Inbyteskrediten kommer då fördelas över de återstående månaderna.

Läs mer om RENEW IT.

Dina gamla enheter kan fortfarande vara värdefulla för någon annan i en annan del av världen. Genom kända europeiska partners hittar så många som möjligt av de enheter som handlas in ett nytt hem och återanvänds någon annanstans.

Om en enhet går sönder efter reparation kommer så många som möjligt av komponenterna att återanvändas som reservdelar eller återvinnas. Ett bra exempel: Två trasiga enheter av samma modell kan kombineras till en fungerande enhet någon kan ha nytta av.

En process som är helt anpassad till det europeiska WEEE-direktivet.

Vid inköp kontrolleras enheten mot en internationell databas som heter Checkmend för att se till att den inte rapporterats som stulen.

Enheter med aktiveringslås kan inte återanvändas. Alla aktiveringslås bör därför tas bort innan enheten byts in.


Hur låser jag upp eller avregistrerar min enhet?

Du måste låsa upp din enhet från alla molntjänster innan du byter in det. Du hittar instruktioner här:


Ta bort Find my iPhone

Ta bort Apple Activation Lock

Återställ din Android-enhet


Kan jag få tillbaka min inbytta enhet om jag ångrar mig

Om din vara inte finns med i inbyteskalkylatorn finns det tyvärr ingen möjlighet. Inbytesprogrammet uppdateras dock ständigt med nya varor, så kontrollera regelbundet.


Vad händer med min personliga data?

Innan du byter in en enhet, se till att säkerhetskopiera din data så du inte förlorar något av värde. Alla enheter som byts in genomgår en säker dataraderingsprocess där all data tas bort ordentligt.

När får jag betalt då jag byter in en vara?

När din vara har graderats i en av våra butiker får du värdet på beloppet för inbytesenheten då du påbörjar inbytesprocessen.

Använd vår inbyteskalkylator för att räkna ut det aktuella värdet på din enhet. Observera att du får slutgiltigt värde då enheten kontrollerats i butik.

Hållbarhet, ansvar och miljövänlighet är hörnstenarna hos Elgiganten och Trade In service. Alla enheter ska återvinnas ordentligt även om de är trasiga. Vid inbytet kommer vi avgöra värdet på din enhet genom en snabb graderingsprocess. Om enheten är trasig har den fortfarande ett värde även om det är lägre än hos en helt funktionell enhet.

-