Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En köksmaskin på en bänk

Köksapparat-guiden: De här produkterna behöver du på köket

Är du en som älskat att baka så äger du nog flera produkter som gör jobbet enklare för dig på köket. Om du däremot är på väg för att investera i en köksmaskin för allra första gången är det lätt att bli förvirrad av det stora utbudet. I den här guiden går vi igenom de viktigaste apparaterna och vad de kan användas till.
En köksmaskin

Köksmaskin

Köksmaskinen är absolut det som är mest populärt för till bakning eftersom du enkelt kan knåda både stora och små degar utan att använda så mycket krafter eller tid. Köksmaskinen har en stor skål och utbytbara vispar. Den har inga blad eller knivar förutom på vissa tillbehör- som t. ex. grönsaksskäraren.

En hansmixer

Elvisp

Elvispen är nog mest känd för att vara ett redskap att vispa grädde med men vispen kan bytas ut med en degkrok och därmed knåda de flesta degar. Handmixern är självfallet också perfekt för att tillaga mer flytande recept som pannkakssmet och äggtoddy.

En foodprosessor

Matberedare

En matberedare kan faktiskt användas för att knåda degar men fungerar bäst på butterdeg och andra bakrecept som inte kräver så mycket knådande eftersom en matberedare använder skivor, alltså knivar för att hacka ingredienser och därefter röra ihop dem genom att rotera.

En blender

Blenders

Blendere är en favorit för många på köket. De är enkla att använda, snabba att ta fram och lätta att rengöra. Man kan göra allt från hälsosamma, näringsrika smoothies, shakes och i med vissa blenders, varma soppor. Många blenders kan dessutom hacka is, nötter och andra har hårda ingredienser.

En Airfryer

Airfryer

Med en airfryer kan du laga mat helt utan olja. Det är snabbt, enkelt och ger dig oändligt med möjligheter.En airfyer fungerar lika bra till grönsaker som till fisk och kyckling. Med rätt tillbehör kan den till och med användas till bakning. Enklare blir det inte!

Hackad lök

Hackar grönsaker i full fart

Grönsakshackaren är utmärkt för att effektivt hacka lök, tomat och gurka. Det går både att använda en handmixer eller köksmaskin med ett sådant tillbehör, eller en separat grönsakshackare.

Om grönsakerna ska skäras som strimlor eller spännande spiraler, bör du prova en spiralskärare. På nolltid blir grönsakerna vackert och dekorativt skurna och varför inte skära zucchinin i remsor och servera som pasta?

Mald köttfärs

När du ska mala kött

Den renaste och färskaste köttfärsen får du helt klart om du maler köttet själv. För att intet tala om hur trevligt det är att göra egen korv hemma på köksbänken. Om du gillar att mala kött eller göra egen korv, kommer en egen köttkvarn vara väldigt bra att ha.

Det finns också köksmaskiner med köttkvarn som tillbehör, och en matberedare kan också hacka köttet åt dig.

Smoothie

Frukt och grönt i flytande form

En blender är den ultimata köksapparaten för att slänga ihop en fantastisk smoothie. Speciellt eftersom den är vass nog för att hacka is och fryst frukt, men också för att blanda ihop med fast.

En juicepress är det naturliga valet för dig som älskar juice och vill ta steget vidare från handpressad apelsinjuice. Med en juicer är det inga hinder för vilken frukt – eller till och med grönsak som du kan avnjuta i flytande form eftersom juicern pressar ut all saft från frukten och separerar den från skal och fruktkött. En stavmixer kan också användas för att mosa mjuka frukter till puré och kokta grönsaker till bl.a. soppor och pesto.

Glass

Gör hemmagjord glass

Aldrig tidigare har det varit så enkelt att göra egen hemmagjord glass. Eller varför inte mangosorbet? Du kan till och med göra mjukglass – allt du behöver är rätt köksutrustning.

Om du har gott om tid kan du göra glass med hjälp av en blender eller köksmaskin, men äter du mycket glass bör du investera i en glassmaskin.

Läs mer om våra produkter här: