Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen! Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Snacksen är framme på bordet, du har satt dig tillrätta i soffan och ser förväntansfullt fram mot ett nytt avsnitt av ditt favoritprogram. Det var ett bra tag sedan du installerade Apple TV och gillar det stora utbudet. Det är bara ett problem – din Apple TV fungerar inte! Testa de här smarta knepen innan du börjar slita ditt hår och ringer på hjälp.
Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Starta om enheten

När man stöter på problem med Apple TV kan en gammal hederlig omstart vara lösningen. Detta kan göras på flera olika sätt – via inställningar, med fjärrkontrollen eller genom att dra ur elkontakten. Om du försöker med inställningar måste du först kolla vilken modell av Apple TV du har. Om du har Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen) trycker du på "Inställningar", sedan på "System" och till sist på "Starta om". Om du har Apple TV (tredje generationen eller äldre) trycker du på "Inställningar", sedan på "Allmänt" och till sist på "Starta om". Om du vill starta om Apple TV med fjärrkontrollen görs det på olika sätt på olika modeller. För Siri Remote eller Apple TV Remote trycker du ner knappen samtidigt som du trycker ner "Meny"-knappen och släpper dem så snart enheten avger ett blinkande ljus. Om du använder Apple Remote (aluminium eller vit) trycker du ner "Meny"- och "Ner"-knapparna samtidigt och släpper dem så snart enheten ger ett blinkande ljus. Tredje alternativet är att dra ur elkontakten. Dra inte ur sladden förrän du har testat de två andra alternativen utan framgång. Vänta sex sekunder innan du sätter i kontakten igen.

Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Kontrollera elsladden

Kan du inte slå på din Apple TV? En annan orsak till att Apple TV inte fungerar, inte ger någon bild eller låter illa kan bero på att apparaten inte får någon ström. Då lyser inte heller statuslampan. Om elsladden är inkopplad till elnätet kan du försöka få liv i Apple TV med hjälp av fjärrkontrollen. Om det inte fungerar kan du pröva med att dra ur elkontakten, vänta i 30 sekunder och sedan sätta i elkontakten igen. Ett annat sätt kan vara att använda ett annat eluttag. Men det är inte alltid elsladden som är problemet. Om HDMI-kabeln inte är ordentligt ansluten kan det påverka anslutningen. Så kontrollera att den sitter i som den ska. Försäkra dig också om att du använder rätt HDMI-ingång. Om detta inte löser problemet kan du pröva med att byta HDMI-kabel. Ett annat tips är att ändra skärminställning om skärmen blir helt svart eller om Apple-logon försvinner snabbt. Det gör du genom att ändra videoinställningarna med fjärrkontrollen.

 • På Apple TV 4K eller Apple TV (fjärde generationen): Tryck in knapparna "Meny" och "Volym" samtidigt i fem sekunder. Din Apple TV kommer då att växla mellan olika upplösningar var tjugonde sekund. Tryck OK för att välja den upplösning du vill ha. Om du vill avbryta väljer du "Avbryt".
 • Apple TV (andra eller tredje generationen): Tryck in "Meny" och "Upp" i fem sekunder. Din Apple TV kommer att växla upplösning var tjugonde sekund. Tryck OK för att välja önskad upplösning eller "Avbryt" för att avbryta.
Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Hur är det med fjärrkontrollen?

Apple TV styrs med en fjärrkontroll. Det är frustrerande om den inte fungerar. Du kan också använda Apple TV Remote-appen om du redan har konfigurerat Apple TV men det gör du som en sista utväg. Försök med det här i första hand:

 • Fjärrkontrollen använder Bluetooth så kontrollera så att det inte är någonting som blockerar signalen. Håll dig nära Apple TV för att underlätta att signalen kommer fram.
 • Ladda fjärrkontrollen i 30 minuter.
 • Dra ut elkontakten till Apple TV, vänta i minst sex sekunder och koppla in den igen.
Problem med Apple TV? Testa de här smarta knepen!

Om skärmbilden flimrar ...

Det är en sak om din Apple TV inte startar och en annan sak om skärmbilden flimrar. Om din Apple TV stup i ett stannar upp har du problem. Lösningen kan vara så enkel som att någon elektronik i närheten av teven stör, det kan vara inne hos dig eller hos grannen. Kontrollera att inga andra apparater stör sändningen och slå av de apparater som kan vara störande. Kontrollera också att inga andra nätverksanslutna apparater i hemmet håller på att genomföra någon större operation samtidigt som du använder din Apple TV. Du kan också testa att starta om ditt nätverk. Om inget av dessa tips och knep hjälper måste du kontakta den återförsäljare där du köpte din Apple TV. Ibland är det enda lösningen.

Läs mer om Apple TV här.

Här hittar du Apple TV:

Inga produkter

Apple TV 2nd Gen. - 32 GB
Obekräftat datum 2021-09-21  
313118
1 679
 
 
Obekräftat datum 2021-09-21  

 • Nöjescenter
 • Siri Remote
 • Advanced tvOS
  
 
Apple TV 4K 2nd Gen - 32 GB
Obekräftat datum 2021-09-21  
313117
1 990
 
 
NYHET
Obekräftat datum 2021-09-21  

 • Nöjescenter
 • UHD, HDR, A12 Bionic CPU
 • 4K upplösning
  
 
Apple TV 4K 2nd Gen - 64 GB
Webblager (100+)  
313116
2 090
 
 
Webblager (100+)  

 • Nöjescenter
 • UHD, HDR, A12 Bionic CPU
 • 4K upplösning