Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Du vill jobba på ett företag som bryr sig

Vi på Elgiganten vill ge tillbaka till det samhälle vi verkar i. Det gör vi på några olika sätt, men det är alltid våra anställda som får styra.

Elgiganten Foundation – med tekniken lägger vi grunden till något stort

Elgiganten vill att fler ska ha möjlighet att ta del av den underbara världen av teknik! Det här är något som kan vara kämpigt för vissa. Alla föräldrar har inte råd med en dator eller fin telefon.

Man hamnar utanför den digitala världen, har svårt att hitta och söka jobb, kan inte följa barnets lärande på skolwebben, inte ta del av information från den lokala idrottsföreningen, har svårt att hitta kontaktuppgifter till myndigheter och sjukvård, får svårt att utföra bankärenden och kan inte ta emot eller betala via swish.

Vi bidrar med det Elgiganten är bäst på

Därför har vi startat Elgiganten Foundation. Här får våra 3200 medarbetare nominera lokala institutioner, organisationer och initiativ som vi kan stötta med produkter, vägledning eller ekonomiskt stöd. Vårt mål är att göra samhället lite mänskligare, lite varmare - att fler ska känna sig inkluderade.

Du som anställd bestämmer

Det är våra anställda som helt och hållet bestämmer vilka som ska bli mottagare av de donationer vi gör genom Elgiganten Foundation. I varje varuhus nominerar och röstar man på lokala hjälporganisationer så att hjälpen ska nå ut utan mellanhänder.

Hjälp som verkligen når fram

Första utdelningen från Elgiganten Foundation gjordes 2017 och sedan dess har vi bland annat delat ut produkter och pengar till lokala och nationella hjälporganisationer och föreningar. Julen 2018 gick stödet bland annat till barnrättsorganisationen Maskrosbarn och IB Läxhjälpen. Båda arbetar med barn som av en eller annan orsak lever i utsatthet, och har sämre förutsättningar än andra att ta del av ny teknik.

Vi har även stöttat med produkter till Stadsmissionen, Giving People, Julhjälpen, Ronald MacDonald-hus och barnavdelningar på flera lokala sjukhus och kvinnohem. Allt för att fler ska få ta del av den fantastiska världen av teknik, med alla praktiska fördelar, glädje och gemenskap som den ger.
Du kanske också är intresserad av detta: