Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Guide - uppvärmning

Välj rätt typ av uppvärmning för ditt hem

Det finns ett närmast oändligt antal möjligheter för uppvärmning i hemmet, och det kan vara svårt att veta vad som passar bäst just för dig. Är en värmepump det som skulle fungera bäst? Hur löser man uppvärmning av mindre rum, och hur gör man för att få ett bättre inomhusklimat? Vi på Elgiganten vill göra det enklare för dig att hitta fram till rätt lösning. På den här sidan kan du läsa mer om både värmepumpar, element och andra uppvärmningsprodukter som vi har i vårt sortiment.

En värmepump är en produkt som kan överföra värme från en plats till en annan. Processen är i grunden densamma som den du hittar i ett kylskåp. Bara tvärtom. Vi har gjort en video som förklarar vad man ska tänka på när man väljer en värmepump.

Är det kallt inne? Då kan en ny elektrisk radiator hjälpa till. I den här videon förklarar vi vad du bör tänka på när du väljer radiator och uppvärmningslösning som passar ditt hem.

Miljövänlig och perfekt för inomhusmiljön

När du använder en ångtvätt tar du också död på en betydligt större mängd bakterier jämfört med rengöring på traditionellt sätt (faktiskt 99 % av alla hushållsbakterier). Metoden är också helt fri från kemikalier. Ångtvätt är därför en bra lösning för personer med allergi eller astma samt familjer med små barn.Värmepump

Värmepump

För stora, öppna rum där luften kan cirkulera är en värmepump det perfekta valet. Principen är enkel. Desto större rum, desto bättre luftcirkulation. De flesta känner till att värmepumpen i sig är en relativt energisnål lösning, men vad mer finns det egentligen att lära sig om denna produkt. Här vi har samlat allt du behöver veta om värmepumpar.

Panelelement

Panelelement

Panelelement är ett utmärkt val för de mindre rummen i huset, som ett sovrum eller arbetsrum. Med ett panelelement kan du bland annat precisera exakt önskad temperatur och ställa in antal grader med timer till förbestämda klockslag. De flesta moderna väggmonterade element är också designmässigt snygga, kompakta och framförallt tysta, vilket gör dem till ett bra val för exempelvis sovrummet.

I dag har tekniken kommit så långt att du också kan styra dina element på håll – direkt från din mobiltelefon. Elementet är tillkopplat via WiFi, vilket innebär att du kan vara på andra sidan jorden och ändå slå på ditt panelelement i hallen eller ändra temperatur i köket.

Du kan läsa mer om panelelement här.

Adax

Panelelement med WiFi

Panelelement med WiFi ger dig en mängd nya möjligheter. Elementen styrs enkelt från din smarta enhet, oavsett var du du befinner dig, och ger dig flera användbara verktyg för att skräddarsy din uppvärmning. Du kan bland annat ställa in en individuell temperatur i ett specifikt rum, välja bland olika typer av veckoprogram eller slå på ett nattläge. Att kunna styra temperaturen direkt i telefonen är en annan fördel. Den trådlösa kontrollen över din uppvärmning hjälper dig också till att kapa energikostnader där hemma. Smart va? Läs mer om Panelelement med WiFi här.

Miljövänlig och perfekt för inomhusmiljön

När du använder en ångtvätt tar du också död på en betydligt större mängd bakterier jämfört med rengöring på traditionellt sätt (faktiskt 99 % av alla hushållsbakterier). Metoden är också helt fri från kemikalier. Ångtvätt är därför en bra lösning för personer med allergi eller astma samt familjer med små barn.

Portabla element till mindre rum

Golvelement

Portabla element, eller golvelement som de också heter, är ett smart alternativ till de som sitter på väggen. Golvelement är praktiska och användbara för mindre rum som inte nödvändigtvis behöver vara uppvärmda dygnet runt (exempelvis gästrum). Du kan välja mellan antingen eller elektriskt element eller oljeelement.

Golvelement

Dagens lite nyare, fristående elektriska element är ofta lika mycket designartiklar som element. De värms upp snabbt och är mycket effektiva. Strömförbrukningen på elementen är dock relativt hög, vilket gör dem än mer passande för lite mindre rum .

 Låt inte familjens medlemmar frysa i onödan

Oljelelement

Olje-element används fortfarande flitigt och är högt värderade på grund av en rad olika faktorer. Även om den tar en stund att värma upp sprider de värme i alla riktningar. Den varma oljan inne i elementet håller temperaturen länge efter att du stänger av enheten, vilket ger en långvarig effekt. Olje-elementen är också tysta, vilket gör dem till ett bra val för sovrummet. De anses också vara säkrare än många andra element, plus att de också förbättrar själva inomhusklimatet.

Värmefläkt

Värmefläkten är en smart liten hjälpreda som kan hjälpa till att värma upp ett rum på kort tid. Värmefläkten fungerar bäst som en tilläggsprodukt i de rum där du vill ha lite extra värme. De passar också utmärkt i badrummet för att få bot med fukt. På sommaren kan de också med fördel användas som en vanlig fläkt.

Miljövänlig och perfekt för inomhusmiljön

När du använder en ångtvätt tar du också död på en betydligt större mängd bakterier jämfört med rengöring på traditionellt sätt (faktiskt 99 % av alla hushållsbakterier). Metoden är också helt fri från kemikalier. Ångtvätt är därför en bra lösning för personer med allergi eller astma samt familjer med små barn.

Ett behagligt inomhusklimat kan göra stor skillnad

Luftfuktare och luftrenare

Ett sunt inomhusklimat hemma är viktigt för både din hälsa och ditt välmående. En fuktighetsnivå på cirka 40 procent är det absolut bästa, enligt experterna. Om nivån i ett rum stiger över 50 procent räknas miljön som fuktig, vilket kan leda till mögelskador. Å andra sidan kan inomhusmiljön också bli för torr, speciellt på vintern, när fuktighetsnivån lätt sjunker under 30 procent.

Luftfuktare

När det blir kallare utomhus värmer vi upp våra hem och den relativa fuktighetsnivån faller. Vi, våra möbler och våra växer lider faktiskt av denna torra miljö. En alltför torr inomhusmiljö kan orsaka allergi-liknande symptom som ögon irritation och torr hals samt hud. Om luften är för torr kan en luftfuktare förbättra luftkvaliteten och se till att inomhusklimatet blir mer hälsosamt. Läs mer om luftfuktare här:

Luftavfuktare

Överdrivet fuktig luft inomhus kan orsaka dålig lukt eller bekymmer som mögel eller vattendroppar på väggar och fönster. Mögel kan leda till allvarliga hälsoproblem och har du det hemma bör du åtgärda problemet direkt. Detta kan du bland annat göra genom att få kontroll på fuktighetsnivån i ditt hem. En luftavfuktare reducerar fukten i rummet till en optimal nivå och är således ett effektivt motmedel mot mögel. Läs mer om luftavfuktare här:

Luftrenare

De av oss som lider av allergi vet hur tuff vardagen kan vara när luften inte är så ren som den borde vara. Att kunna ta ett djupt andetag och njuta av frisk luft borde vara en självklarhet överallt, men så är det inte alltid. Luftrenare rensar luften från partiklar, pollen, allergener, dålig lukt och icke önskvärda organiska ämnen. Läs mer om luftrenare här:

Fritthengende TenderFlame-peis

TenderFlame

Norskutvecklade TenderFlame är en serie med kaminer som ger samma atmosfär som traditionella kaminer, men de saknar något - en skorstens. Detta gör att kaminerna kan användas i alla hem, både inne och ute. De är enkla att montera, behöver inget godkännande och har ett modernt uttryck som passar lika väl i hus som i lägenheter. Välj mellan fristående golvmodeller, kaminer som kan väggfästas eller läckra och stämningsskapande bordkaminer.