Hoppa över navigation

Värmepump

Hos oss hittar du den bästa luftvärmepumpen för dig, oavsett om du letar efter lågt pris eller den senaste tekniken. En luftvärmepump kan användas både för att kyla ner och värma upp, vilket både gör det till en miljövänlig och energisparande lösning. Det ger även behaglig inomhustemperatur året om.

De flesta av dagens värmepumpar styrs med fjärrkontroll och har flera olika funktioner såsom luftrening och luftavfuktning. De har även wifi, så att du kan styra alla funktioner med en app i mobilen. Placera därför den trådlösa routern hemma på en plats där signalen når fram till värmepumpen.

Hos Elgiganten kan du även köpa till en godkänd installation av värmepump direkt vid köptillfället. Välkommen att handla värmeprodukter och värmepumpar hos oss på Elgiganten redan idag!

Sortera efter
1–12 av 12 produkter

Hur fungerar en luftvärmepump?

En luftvärmepump består av två delar, en utomhusdel och en inomhusdel. Utomhusdelen tar värme från uteluften och överför den till inomhusdelen som sedan värmer luften i din bostad. De fyra viktigaste delarna i en värmepump är förångaren, kompressorn, kondensorn och expansionsventilen. I förångaren överförs värmen som finns lagrad i luften till ett köldmedium som i luftvärmepumpens fall är gas. Kompressorn komprimerar gasen vilket gör att den värms upp. Kondensorn kondenserar därefter gasen till vätska. I den här fasen avges den värme som värmer upp din bostad. Efter att gasen har övergått till vätska skickas den vidare genom expansionsventilen och därefter förångaren, varefter processen börjar om.

Genom att installera en luftvärmepump kan du sänka uppvärmningskostnaden för bostaden betydligt. En värmepump kan minska behovet av tillförd energi med 40–80 procent, jämfört med el, gas eller olja. En värmepump bidrar heller inte till växthusgasutsläpp i samma utsträckning som om du värmer upp bostaden med fossila bränslen och är därför ett miljövänligare alternativ.