Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Nöjda kunder viktigast för oss på Elgiganten

Vi vill ge dig den bästa upplevelsen, både när du handlar och när du använder dina produkter. Med våra kundgarantier kan du känna dig trygg med att du har gjort ett riktigt bra köp.


Boka och hämta

Du vet att du kan handla hemma och hämta din grej samma dag? Boka online och hämta i butik inom 1 timme. Gäller i över 160 butiker runt om i landet.


Prisgaranti på alla produkter

Vår prisgaranti gäller i hela 30 dagar. Om du hittar ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det. Om vi själva sänker priset inom 30 dagar, så får du mellanskillnaden tillbaka. Kom bara in i butiken igen så löser vi det. *


Garanterat på lager

Vi vill att du aldrig ska bli besviken när du bestämt dig för vad du vill ha. Därför har vi 3 dagars lagergaranti på alla varor vi annonserar. **


Prova din grej hemma

Du vet att du kan prova det du köpt hos oss i 30 dagar? (För klubbmedlemmar gäller hela 50 dagar!) Gäller till och med rakapparater, tvättmaskiner, datorer och tandborstar. Känns produkten inte helt hundra, returnera produkten och få pengarna tillbaka. ***


Leverans, installation och bortforsling

Vi erbjuder tjänster som leverans, installation och support av dina produkter.


Över 20 000 produkter på elgiganten.se

Stort sortiment – Hitta mer än 20 000 produkter på Elgiganten.se

 

* 30 dagars prisgaranti

Vi strävar alltid efter att vara billigast! Därför matchar vi lägsta pris upp till 30 dagar efter köp.

Vi lämnar prisgaranti på alla våra produkter i 30 dagar. Om du hittar ett lägre pris någon annanstans så matchar vi det. Om vi själva sänker priset inom 30 dagar, så får du mellanskillnaden tillbaka. Produkten ska vara av samma märke, ha motsvarande specifikationer och kunna köpas på lika villkor. Prisgarantin gäller i 30 dagar på Elgigantens egna prisjusteringar och mot lokala butikskonkurrenter men inte mot aktörer på Internet. Prisgarantin ska åberopas när priset är aktuellt samt innan 30 dagars perioden löpt ut. Ta med kvittot in till oss på Elgiganten eller kontakta vår kundtjänst på 0771 115 115 så löser vi det. Elgiganten Phonehouse har prisgaranti på befintligt sortiment.

 

** 3 dagars tillgångsgaranti

Vi garanterar tillgång på våra annonsprodukter i minst 3 dagar efter att erbjudandet börjat gälla.

Om vi måste beställa ett nytt parti kan det hända att du måste vänta på leverans. I vissa fall kan vi också erbjuda en likvärdig ersättningsprodukt till samma pris. Elgigantens nätbutik och erbjudanden annonserade med begränsat antal är undantagna tillgångsgarantin.

 

*** Prova hemma i 30 dagar

50 dagar för alla klubbmedlemmar!

Nöjda kunder är det viktigaste för oss på Elgiganten! Därför erbjuder vi returrätt i 30 dagar.

Hos oss får du möjligheten att prova det du köpt i 30 dagar. Är du kundklubbsmedlem och registrerar ditt köp på ditt konto kan du prova i 50 dagar. Känns produkten inte helt hundra, returnera den och få pengarna tillbaka. Gäller till och med rakapparater, tvättmaskiner, datorer och tandborstar. Enda undantagen är produkter med abonnemang, tjänster och kök. Mobiltelefoner, film, spel och programvaror får du återlämna i obruten förpackning. Produkten vill vi ha tillbaka i komplett och oskadat skick. Ta med dig kvittot vid ett återköp.

Undantag för återköp hos Elgiganten Phone House
Phonehouse har ett begränsat sortiment och kan endast göra återköp på produkter ur det egna sortimentet, som omfattar följande produktgrupper:

  • Mobiltelefoner
  • Tillbehör till mobiltelefoner
  • Mobila trådlösa högtalare
  • Surfplattor
  • Aktivitetsarmband och tränings-, smart- och barn-klockor

Du kan alltid besöka ett Elgiganten varuhus där vi gör återköp på samtliga produkter sålda i någon av alla våra butiker. Gäller även produkter köpta på www.elgiganten.se Har du frågor gällande öppet köp kontakta vårt kundcenter på 0771-115 115

 

Produktgaranti

Utöver reklamationsrätt, lämnar Elgiganten 1 års garanti. Vissa undantag, så som förbrukningsartiklar (exempelvis batterier) kan ha en kortare garanti. Se instruktionsboken för mer information. Garantin är frivillig, men reklamationsrätten är lagstadgad och gäller alla produkter. Den största skillnaden mellan reklamationsrätt och garanti är att under reklamationstiden så ligger bevisbördan hos konsumenten att bevisa att felet är ursprungligt.

Definitionen av ett ursprungligt fel är att felet har funnits redan vid leverans och att användaren inte har kunnat påverka felet, samt att felet inte beror på exempelvis slitage, onormal användning, vanvård eller någon form av yttre påverkan (exempelvis tapp- eller vätskeskador). På www.lagen.nu kan du läsa lagen i dess helhet.

 

Reklamationsrätt

Reklamationsrätten regleras under konsumentköplagen och ger dig rätt att klaga på en vara inom en bestämd tidsperiod. I Sverige gäller 3 år för privatpersoner. Reklamationsrätten följer den ursprungliga köparen och inte produkten. En reklamation ska vid upptäckt göras så snart som möjligt. Skälig tid anges till 2 månader.