Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign
Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign
Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign
Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign
Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign Träbänkskiva kan ge ett rustikt och samtidigt mjukare intryck av din inredning och köksdesign

Epoq bänkskivor - Massivt trä

Alla våra bänksivor i trä är massiva och av hög kvalitet och finns i olika mått och storlekar, träsorter och i flera hårdheter.

Träbänkskivor kan både uttrycka något rustikt men samtidigt ge ett mjukare intryck av din köksdesign. Det här är speciellt populärt i Norden där det alltid har varit ett starkt förhållande mellan design och naturliga material. Eftersom bänkskivor av massivt trä är just ett naturligt material så är det också känsligt för vårt klimat. Träbänkskivor kan utvidgas eller dra ihop sig beroende på luftfuktighet. Växlande väder är inte ett ovanligt fenomen på dessa breddgrader så därför är det viktigt att ta väl hand om din bänkskiva. Behandling av bänkskivor i trä kan bestå av regelbunden försegling av ytan som förhindrar att träet tar upp eller avger fukt.
Illustration av Värmetålighet, skala från1 till 5: 2

Värmetålighet

Illustration av Vattentålighet, skala från 1 till 5: 2

Vattentålighet

Illustration av pris, skala från 1 til 5: 3

Pris

Illustration av underhåll, skala Från 1 til 5: 4

Underhåll

Underhåll och behandling av din köksbänkskiva

Naturliga material

Bänkskivor i massivt trä är ett 100% naturligt material, så det förekommer skillnader i trästrukturen och i färgen. Det är karaktäristiskt för trä. Träbänkskivor ädlas, får en viss patina och färgen kan ändra sig över tiden. Det betraktas som en del av materialets charm och skönhet.

Behandling

Före leveransen genomgår bänkskivorna en omfattande oljeprocess på övre och nedre sidorna. Men underhåll och behandling av bänkskivor i massivt trä är aldrig färdigt eftersom trä är ett naturligt material som absorberar och släpper ut fukt beroende på temperatur och fuktighet. Utan regelbundet underhåll i med fukt från olja kan bänkskivan torka ut och därmed riskera att den spricker eller missfärgas. Grundligt underhåll av bänkskivor i trä utförs vid behov och kommer att säkerställa livslängd med ett vackert uttryck..

Motståndskraft

Vätskor med stark färg kan missfärga träet och bör därför tas bort så snart som möjligt. Om vätskan har trängt in så kan bänkskivan troligen slipas, vilket kräver oljning efteråt. Inga bänkskivor av massivt trä är helt reptåliga. Dessa kan i många fall putsas eller poleras bort, men det kräver en ny behandling med olja. Massivt trä tål inte värme. Använd alltid ett bordskydd och undvik direkt kontakt med heta föremål.

Rengöring

Regelbunden rengöring görs med en ren trasa fuktad med ljummet vatten. Rengöringsmedel torkar ut träet och kommer att göra att träbänkskivan behandlas oftare. Obs: Använd aldrig salmiak och slipmedel. Salmiak kan missfärga träet.

I bänkskivor av massivt trä är det möjligt att installera en överlimmad eller underlimmad diskbänk. Om du väljer en underlimmad diskbänk, var noga med att hålla det omgivande träet mättat med olja. Detta för att förhindra att träet sjunker, expanderar eller spricker.

En överlimmad diskho i bänskivan av massivt trä

Överlimmad

En underlimmad diskho i bänkskiva av massivt trä

Underlimmad

Vi levererar massiva träbänkskivor i följande mått:

Djup: upp till 1220 mm*
Tjocklek: 30 mm / 40 mm
Längd: upp till 4000 mm*

*Max.mått varierar mellan olika varianter.

Priserna anges per meter och är beräknade utifrån 40 mm i tjocklek, enklaste finishen och upp till 620 mm i djup..

Alla priser som visas är per meter för en tjocklek på 40 mm och ett djup på upp till 610 mm. Kanter, snitt och andra justeringar medför en extra kostnad. Kontakta din Epoq-köksrådgivare för det totala priset på din bänkskiva

 Bänkskiva i massivt trä med navnet Oak Nature Oiled

Oak Nature Oiled
Från 4420,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak White Oiled

Oak White Oiled
Från 4850,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Antique Oiled

Oak Antique Oiled
Från 4850,-

Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Grey Oiled

Oak Grey Oiled
Från 4850,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Maple Nature

Maple Nature
Från 4810,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet American Walnut Natural Oiled

American Walnut Natural Oiled
Från 6740,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Bamboo Natural Oiled

Bamboo Natural Oiled
Från 5520,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Bamboo White Oiled

Bamboo White Oiled
Från 5900,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Ash White Oiled

Ash White Oiled
Från 4850,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Ash Black Oiled

Ash Black Oiled
Från 4850,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet European Cherry

European Cherry
Från 4990,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Core Ash Grey Oiled

Core Ash Grey Oiled
Från 4850,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Beech White Oiled

Beech White Oiled
Pris kommer snart

 Bänkskiva i massivt trä med namnet European Walnut Antique Oiled

European Walnut Antique Oiled
Från 6580,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Birch Natural Oiled

Birch Natural Oiled
Från 2110,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Beech Natural Oiled

Beech Natural Oiled
Från 1620,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet American Walnut Natural Oiled

American Walnut Natural Oiled
Från 4810,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Natural Waxed

Oak Natural Waxed
Från 2430,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Natural Oiled

Oak Natural Oiled
Från 2780,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak White Waxed

Oak White Waxed
Från 3200,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Natural Waxed 80 mm

Oak Natural Waxed 80 mm
Från 3730,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak Natural Oiled 80 mm

Oak Natural Oiled 80 mm
Från 3380,-

 Bänkskiva i massivt trä med namnet Oak White Waxed 80 mm

Oak White Waxed 80 mm
Från 4110,-

Svanenmärket

Detta är en miljövänlig produkt från Deskform. Det nordiska Svanenmärket garanterar att produkten är hållbar och organisk från råmaterial och hela vägen genom produktion till slutprodukt. En produkt från ett certifierat skogsbruk är fri från farliga kemikalier.

Svanmärket

Den här produkten är från Green Collection Från Horn. Det nordiska svanmärket garanterar att produkten är hållbar och ekologisk. Från råmaterial och hela vägen genom produktionen till slutprodukten. En produkt från ett certifierat skogsbruk är utan farliga kemikalier. .

Logo för Forest Stewardship Council (FSC)

Forest Stewardship Council® (FSC®) är en internationell icke-statlig organisation som arbetar för att sprida miljvänligt, socialt och ekonomiskt hållbart bruk av världens skogar. I en FSC-certifierad skog vet du att skogsområdet kommer att vara samma generation efter generation och att man tar hänsyn till skogens biologiska mångfald. FSC säkerställer också att sällsynta och hotade arter skyddas och att skogsarbetare har lämpliga arbetsvillkor när för t.ex. lön och säkerhetsutrustning. Samtidigt måste urinvånares rättigheter respekteras och skogsägaren måste bidra ekonomiskt till lokala projekt, t.ex. tillgång till medicinsk vård, vatten eller skolgång. För mer information, besök www.fsc.com .

När du väljer FSC-märkta produkter hjälper du till att ta hand om skogarna och de människor och djur som bor i dem - så leta efter FSC-märkta bänkskivor här på sajten..

Pil med texten: Gå till Epoq startsida