Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
 Köp rätt dator med Elgiganten och PCMark

PCMark - Nu är det enkelt att köpa rätt dator

För de flesta av oss är det självklart att testa en produkt innan vi köper den. Vi provkör bilar, provar klänningar och kostymer och läser gärna ett par recensioner innan vi väljer hotell. Vi på Elgiganten menar att det är självklart att man också ska testa sin dator innan man köper den. Därför har vi gjort detta, med hjälp av den oberoende aktören UL Benchmarks, så att du ska kunna välja rätt Windows-dator för just dig. Enklare blir det inte!
 Köp rätt dator med Elgiganten och PCMark

Nu är det enkelt att köpa rätt dator

På Elgiganten vill vi att du ska hitta rätt grej för just dig. Därför har vi bett UL Benchmarks (tidigare Futuremark) att testa alla våra datorer med PCMark10. Det gör det lättare för dig att hitta den dator du behöver, oavsett om det är en kraftfull maskin för videoredigering, en enkel laptop för basbehov, eller en superlätt bärbar dator för resor. Med två enkla val kan du hitta en dator som är perfekt just för dig!

1. Vad ska du använda datorn till?

Basic Till dig som framförallt vill använda din nya dator till sociala medier, e-mail eller surf på internet.

Home En dator för dig som söker lite mer. Streama film, se på TV eller varför inte lite jobb med exempelvis Office-paketet.

Produce För tyngre kontorsarbeten eller enklare redigering av filmer och bilder. Ett väldigt bra alternativ för multitasking.

Create En dator för de kreativa. Om du vill producera film, redigera foton, skapa musik eller arbeta grafiskt - här har du datorn som passar ändamålet.


2. Hur portabel ska den vara?

Klassisk: Över 1,8 kilo tung och 1,8 cm tjock. För dig som har datorn på en plats (exempelvis i ett arbetsrum) och inte har något direkt behov för att flytta den.

Portabel: Under 1,8 kilo tung och 1,8 cm tjock. För dig som oftast har datorn hemma, men tar med den på resa någon gång ibland.

Ultraportabel: Under 1,5 kilo och 1,5 cm tjock. För dig som ofta reser med datorn, privat eller i jobbet.
 

Nu är det dags att göra ditt val
Tryck på en av knapparna nedan för att börja resan mot din drömdator.
Du kan enkelt återvända till huvudsidan för att välja en ny kategori eller storlek.

Filtrera på storlek för din Basic-dator:

Filtrera på storlek för din Home-dator:

Filtrera på storlek för din Basic-dator:

Filtrera på storlek för din Home-dator:

Filtrera på storlek för din Produce-dator:

Filtrera på storlek för din Create-dator:

Filtrera på storlek för din Produce-dator:

Filtrera på storlek för din Create-dator:

 Att hitta rätt dator har aldrig varit lättare

PCMark by UL - Oberoende tester i världsklass

PCMark är ett utvärderingstest som görs av programvaruföretaget UL Benchmarks, tidigare känt som Futuremark. PCMark mäter datorers prestanda genom tester baserade på de verkliga uppgifter och aktiviteter som återfinns i olika arbeten. Det gör det enkelt både för dig och vår egen personal att hitta den dator som passar just dina individuella behov. Vill du veta mer om PCMark och hur du ska tolka resultaten? Läs mer om UL Benchmarks olika tester här:

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar

© 2018 Futuremark® Corporation. 3DMark®, PCMark®, and VRMark® and Futuremark® trademarks and logos, character names and distinctive likenesses are the exclusive property of Futuremark Corporation. UL and the UL logo are trademarks of UL LLC