Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Med Elgiganten är det enkelt att installera ditt nya Epoq-kök

Epoq - vi hjälper dig att montera ditt kök

Vi på Elgiganten finns här för att hjälpa dig att montera ditt nya Epoq-kök eller tvättstuga. Professionella köksmontörer från våra samarbetspartners ser till att ditt drömkök monteras på rätt sätt, på ett effektivt sätt och till ett bra pris. På den här sidan har vi samlat massor av praktisk information om våra monteringstjänster.

Montering och installation

Vi samarbetar med Nordens största monteringsföretag, som är specialister på kök och tvättstugor.

Duktiga projektledare hjälper dig att skräddarsy ditt behov av montering, installation, el- och VVS-arbeten utifrån det Epoq kök du väljer.

Kontakta din lokala köksspecialist på Elgiganten för att få mer information och boka tjänsten.

Montering av kök steg för steg - se vår monteringsvideo

I videon nedan hittar du 20 monteringsvideor - allt från montering av underskåp och väggskåp till installation av spotlights och täcksidor.

Du kan se alla videor när du klickar på Spellista-ikonen längst upp till höger i videon.

Vi rekommenderar att kontrollmäta köket

Innan montering

Du har valt ditt drömkök, och nu är det dags att tänka på montering. Vi rekommenderar att du alltid använder dig av professionella, licensierade montörer som har obligatorisk försäkring. Prata med ditt lokala varuhus för att komma i kontakt med en montör. Elgiganten levererar professionell köksmontering via vår samarbetspartner, och tjänsten kan beställas i Elgiganten-butiker när du bekräftar din köksbeställning.

Innan du beställer montering är det ett par saker du ska komma ihåg. Det är viktigt att tänka igenom hur omfattande renoveringen ska bli. Ska du göra förändringar på golv, väggar eller tak? Ibland behöver vatten, avlopp eller ventilation flyttas. Tänk på att golv och väggar som inte är helt jämna kan påverka köksmonteringen. Vi rekommenderar också att kontrollmäta köket, så att du är säker på att ditt nya kök passar in helt perfekt. Ta hjälp av din köksmontör innan du beställer köket.

Kom ihåg att du alltid behöver rörmokare och elektriker, både innan och efter köksmontering

Kom ihåg rörmokare och elektriker

Kom ihåg att du alltid behöver rörmokare och elektriker – både innan och efter köksmontering – och att de här tjänsterna inte är inkluderade i köksmonteringen. Se till att en behörig elektriker installerar både synliga och ”osynliga” eluttag så att ugnen och andra vitvaror kan kopplas i. Dessutom behöver du eluttag för spotlights och annan belysning. Ta även professionell hjälp för att utföra vatten- och avloppsinstallationer. Efter att köket har monterats måste en elektriker koppla in vitvarorna, medan vattenanslutning måste utföras av rörmokare.

Våra samarbetspartners tillhandahåller certifierade och pålitliga rörmockare, målare och elektriker som tilläggstjänster. Pris för arbetet lämnas i offert baserat på omfattningen av arbetet.

Elgiganten rekommenderar alltid att du går igenom offerten med din hantverkare, innan du skriver under avtalet. För att allt ska vara tydligt för alla parter rekommenderar vi att du och din hantverkare använder er av Hantverkarformuläret från Konsumentverket och skriver under detta innan arbetet påbörjas.

Det gamla köket måste demonteras för montering

Se till att rummet är klart

Det gamla köket måste demonteras och rummet måste göras klart för montering innan montörerna kommer. Om du inte vill demontera ditt gamla kök själv kan du beställa demonteringstjänster från vår samarbetspartner via oss.

Vi rekommenderar att inte demonterar ditt gamla kök innan ditt nya kök har kommit och du har kollat att all delarna är på plats. Det är klokt att planera installation av det nya köket. Du väljer ett datum för leverans, så att du har gott om tid att demontera ditt gamla kök.

Kom ihåg att skydda golvet, och se till att de nya kökselementen är placerade i närheten av köket, men inte precis där köket ska monteras. Delarna bör förvaras på ett torrt, uppvärmt rum för att undgå fuktskador. Följ instruktionerna för hur förpackningarna ska förvaras.

Elgiganten erbjuder montering till ett bra pris

Bänkskiva i sten

Om du har beställt en bänkskiva i sten efter mått med mättjänst mäts den upp efter att bänkskåpen är monterade. Därefter kommer leverantören leverera och montera bänkskivan.

Flexibelt och till ett bra pris

Köksmontering kan vara komplicerat, men ta det lugnt: Vi erbjuder montering till ett bra pris. Vi har fasta priser utifrån storleken på ditt kök, och vi erbjuder också en rad tilläggstjänster, som kontrollmätning och bortkörning av avfall. Du kan välja tjänsterna du behöver från vårt utbud. Våra samarbetspartners räknar ut priset och ser till att du ett monteringspaket som passar ditt önskemål. Luta dig tillbaka och låt våra specialister montera drömköket åt dig.

Vill du montera ditt kök själv?

Alla Epoq-kök och tvättstugor levereras med vår detaljerade manual över hur montering går till.

Se vår monteringsmanual


Vi finns här för dig

Om du har frågor om köksmontering eller är osäker på vilka tjänster du behöver, ta gärna kontakt med vår kundservice. Vi finns här för dig!

Pil med texten: Gå till Epogs framsida
Med Click-stommar behöver du varken verktyg eller lim

Click – montera själv

Glöm monteringssatser med hundratals små delar. Du slipper oroa dig för att ditt skåp är satt ihop rätt. Med Epoqs klickmoduler monterar du själv utan verktyg, skruvar eller naglar.

Trend-serien utstråler stil- og trendbevissthet

Leverans

På denna sida kan du hitta användbar information om Elgigantens köksleveranser, leverantistider och priser.

Beställ planeringstimme hos Elgiganten

Boka gratis planeringsmöte hos oss

Här bokar du 90 minuter köksplanering med en av våra köksspecialister i din Elgigantenbutik. Tjänsten, där du också kan få råd gällande tvättstuga, är kostnadsfri och utan förpliktelser.