Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Detta är Elgiganten

Elgiganten är en av Sveriges ledande varuhuskedjor inom hemelektronik och vitvaror och är ett av de bolag som omsätter mest inom detaljhandeln. Elgiganten etablerades i Sverige 1994 och har i dag närmare 3.200 anställda och 163 butiker och varuhus. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik.

Elgigantens resultat

En tillväxt med 800 miljoner kronor, motsvarande 8,6 procent, gav Elgiganten en rekordomsättning på 9,9 miljarder för räkenskapsåret 2015/2016. Samtidigt presterar företaget en kraftigt ökad lönsamhet och resultatförbättring med 33,5 procent till 118 miljoner kronor.

Nöjda kunder

Elgigantens verksamhet har under alla år präglats av samma målsättning - att erbjuda kunderna kända varumärken till låga priser med kunden i centrum. Vårt fokus är att göra varje enskild kund nöjd - med bra erbjudanden, bra service och branschens bästa kundgarantier. För att understryka vårt fokus på kundservice, har vi nyligen lanserat en ny vision och ledstjärna i vårt dagliga arbete: Elgigantens ska bli jordens mest kundorienterade butikskedja! Varje enskild medarbetare har ett uttalat ansvar OCH befogenheten att göra varje enskild kund nöjd.

Sveriges bästa medarbetare

Elgigantens målsättning är att vara Sveriges mest attraktiva arbetsgivare inom detaljhandeln. Vi har en stor tro på människans inneboende kraft och har som filosofi att motivera och möjliggöra för alla medarbetare att växa och utvecklas inom företaget. Möjligheterna inom Elgiganten är helt enkelt oändliga.

Vi har under alla år rekryterat internt och Elgigantens VD, Niclas Eriksson, började exempelvis som deltidssäljare av vitvaror 1995 och har efter det varit både varuhuschef, försäljningschef och marknadschef. 2012, 17 år efter sin tid som deltidssäljare tillträdde han tjänsten som VD, med ansvar för över 3000 anställda och en omsättning på närmare 10 miljarder. Det flesta av våra ledare i Norden har faktiskt börjat som deltidare. Under alla år har vi rekryterat internt och och så stor andel som 95 procent av alla tjänster erbjuds till rätt personer inom bolaget.

Effektiv logistik

Vårt fokus på nöjda kunder och det faktum att vi har Sveriges bästa medarbetare är två viktiga faktorer för vår framgång på den svenska marknaden. Den tredje framgångsfaktorn stavas effektiv logistik.

Alla inköp sker på Nordisk basis och produkterna samlas i vårt Nordiska distributionscenter i Jönköping. Distributionscentret mäter imponerande 100.000 kvadratmeter (närmare 14 fotbollsplaner) och försörjer Elkjøp-koncernens 289 varuhus i Norden med varor.

Organisation och ledning

Elkjøp-koncernen, där Elgiganten ingår, är ett av Nordens största detaljhandelsföretag, med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och på Färöarna. Elkjøp-koncernen ägs av brittiska Dixons Carphone Plc - en av Europas största återförsäljare av hemelektronik med verksamhet i 26 länder världen över.

Senast uppdaterad 2016-07-05 17:14:50