Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Otovo solcellspanel

Elgiganten och Otovo gör solenergi enkelt

Nu kan du snabbt och enkelt få en miljövänlig och ekonomisk vardag genom att installera solceller på taket och producera din egen el. Tala bara om var ditt hus ligger, så räknar vi ut hur mycket sol ditt hus får och hur mycket du kan spara.

Utforska dina förutsättningar för solceller. Lägg in adressen och välj takyta så räknar vi ut solpotential, vad installationen kostar och vad du kan spara.

Kolla ditt tak här:

Kolla ditt tak här:

Enkelt och lönsamt

Om du har ett hem och ett tak med bra solförhållanden och lite skugga kommer solceller på taket att vara en lönsam investering för dig. En investering för framtiden och en investering i miljön. Med en solpanel omvandlas energin från solljus till elektrisk energi.

Otovo solcellepanel

Enkel och lönsam helhelhetslösning 

Takets placering och solförhållanden avgör hur mycket el solcellerna producerar och hur mycket du kan spara. När din solcellsanläggning producerar mer energi än du förbrukar så kan du dessutom sälja överskottet till andra som också vill ha grön energi till ett lågt pris.

Det är inte ett dugg komplicerat – vi hjälper dig hela vägen; från att bedöma hur bra solinstrålning ditt tak har och räkna ut hur många solcellspaneler du behöver till installation och försäljning av sitt överskott.

Otovo solcellepanel

Solpaneler för svenskt klimat

Solpanelerna är utformade för att tåla både kyla, värme och väderväxlingar och har en garanterad hållbarhet på minst 25 år motsvarande 25 svenska vintrar. De håller däremot ofta längre än så, ibland upp till 40 år.

Panelens ovansida är mörk med en yta av glas, som innebär att snön lätt glider av och dessutom smälter snabbare. Du behöver alltså inte klättra upp och skotta bort snön.  

I motsats till vad många tror så är har vi också väldigt gynnsamma väderförhållanden i Sverige. Faktum är att vi har lika många soltimmar som Centraleuropa, med alla de fördelar som det innebär för ett hus med solceller.

Så kapa elräkningen och spara på miljön med energi från solen genom Elgiganten och Otovo.

Otovo solcellepanel

Otovo solcellspanel - för nordiskt klimat

Sverige är inte landet med de mest soliga dagarna, och vi är inte direkt bortskämda med höga temperaturer. Solcellspanelens elektriska effektivitet är i stor utsträckning beroende av ljusets intensitet beroende på både säsong och tid på dagen. Naturligtvis produceras mer el under sommarmånaderna än under vintermånaderna. Det kyliga svenska klimatet kommer att fungera som en styrka för elproduktion, då låga temperaturer är gynnsamma för prestandan. Panelens svarta yta och den sneda positionen kommer också att förhindra att snö lägger sig och när det finns en högre mängd snö, finns det också lite elproduktion

Otovo solcellspanel

Ett säkert val

Otovo är Norges ledande leverantör av färdiga solcellsanlägg. Paneler från nästan alla leverantörer har 20-30 års garanterad användning och växelriktningen kommer ha 8-12 års garanti, beroende av vilken producent man väljer.

För mer information besök Otovos hemsida.

Otovo solcellepanel på ett hus

Anpassning och erbjudande

Tillsammans anpassar vi vart och hur många solpaneler du behöver för bästa utseende och effekt samt finner ett passande installationsdatum.

Leverans och inkoppling

Vi ordnar med allt före, under och efter installationen. Du kan följa processen på Min sida.

Billig och ren ström till 2044!

Du producerar en ren och billig ström i minst 25 år. Du får betalt för den elen du inte använder själv. Välkommen till framtiden!

Se intervjun ovanför, om hur Leif fick solceller.


"Det är jätteenkelt! Det fungerar och är billigare än att köpa från vanliga elbolag. Att skaffa solcellspaneler var otroligt enkelt. Jag har lagt ner väldigt lite arbete."

Robert

"Jag vill absolut rekommendera det här till andra. Jag är väldigt positiv till Otovos sätt att arbeta, och tycker att de varit mycket effektiva. God information och uppföljning hela vägen."

Ingmar
Blågrått hus med solcellspanel på taket

Vanliga frågor och svar:

Solcellerna brukar vara på plats inom 4–8 veckor. Så här går det till: (1) Vi bestämmer tid för monteringen tillsammans med dig. (2) Våra tekniker monterar panelerna under 1–2 dagar. Hur lång tid det tar beror på hur stort taket är, vilka säkerhetsanordningar som behövs och vilken sorts taktäckning du har. (3) En elektriker kopplar in anläggningen till husets elcentral och startar anläggningen. (4) Ditt nätföretag monterar en ny elmätare och registrerar elen som du ska ha betalt för.

Våra solceller är kvalitetsprodukter från producenter med goda garantiordningar. Solpanelerna har de dokumenterat bästa produktionsprocesserna och tillverkas med minsta möjliga miljöpåverkan. Vi använder solceller från bland andra IBC, Jinko och Trina Solar..

Solelen har ett fast, lågt pris som inte varierar under årets gång. När solcellerna producerar mycket el på sommaren sparar du pengar. Sparslantarna får du ut på vintern när solcellerna inte producerar lika mycket. Solcellerna kommer producera el under flera decennier. Under tiden går elpriset upp, både på grund av inflation, större avgifter, investeringar i elnätet och mer elhandel med andra länder. Solelen blir därför allt mer lönsam jämfört med den el du kan köpa från det vanliga elnätet.

Solcellstekniken förbättras hela tiden, samtidigt som den är både stabil och hållbar. En tumregel är att den blir en procent bättre per år. Därför lönar det sig att köpa nu och planera för att ha solcellerna länge. En av de stora fördelarna med solcellspaneler är att det är en stabil och varaktig teknik. Effektgarantin från fabriken är på 25 år eller mer. En anläggning kan ofta producera el efter 30–40 år. Det betyder att när det är dags att byta ut anläggningen, kan du se fram emot en ännu högre elproduktion..