Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Smartphones som tål det allra mesta

Robusta smartphones

Behöver du en tålig och robust smartphone som tål det allra mesta? Även fast smartphones har en elegant design med tunna ramar och stora skärmar är omåttligt populära är de inte lika praktiska för alla.

Jobbar du på en byggarbetsplats och har ett hårt fysiskt jobb finns det en stor chans för att en vanlig smartphone blir för skör. Det samma gäller för folk som håller på med extremsport som lägger mycket av sin tid ute i naturen, oavsett väder och temperatur. Då hjälper det inte om skärmen inte reagerar på frusna och kalla fingrar. Det är då det behövs en mobiltelefon som tål både vatten, damm och stötar, samt är enkel att använda.

Här har vi tre mobiler som tål tuffa tag, både för hantverkare och extremsportare.

Cat S61

Cat S61

Här har vi en riktig hantverkartelefon. Den har en 5.2” stor skärm med Full HD-upplösning som skyddas av Gorilla Glass 5, och den kan användas med våta fingrar eller till och med handskar. Tre fysiska knappar i botten gör det enkelt att använda mobilen.

Cat S61 är IP68- och IP69-klassificerad. Det betyder att den är damm- och vattentät ner till 3 meters djup i en timme. Den är också stöttålig och kan tappas på ett betonggolv från 1,8 meters höjd utan att krossas.

Den har en mängd olika funktioner som har tagits fram specifikt för hantverkare. Den har en termisk kamera, en laserassisterad avståndsmätare och en luftkvalitetsmonitor. Detta gör att den är mer än bara en mobiltelefon, den är också ett verktyg.

Land Rover Explore

Land Rover Explore

På samma sätt som de legendariska bilarna är denna telefon från Land Rover byggd för att tåla det mesta. Telefonens 5”-skärm med Full HD-upplösning har Gorilla Glass 5, samt ett extra lager med skärmskydd för att skydda extra mycket. Touchskärmen har optimerats för att användas med blöta och våta fingrar, eller med handskar.

Smartphonen har IP68-klassificering, något som betyder att den är vattentålig ner till 1,5 meter, total dammtålig och tål fall på 1,8 meter. Dessutom tål den temperaturer från -30°C till 65°C. Detta är en mobil som följer dig på alla äventyr.

Land Rover Explore är utmärkt för bergvandringar då det följer med en ViewRanger och en Skyline AR-app, som båda hjälper dig att hitta fram. Dessutom får du med en Adventure Pack som ger dig längre batteritid och starkare GPS-signaler.

Samsung Galaxy XCover 4s

Samsung Galaxy XCover 4s

Samsung har också en Galaxy-modell som tål tuffare tag. Skärmen som är 5” stor med HD-upplösning är känsligare, så att du kan använda den med handskarna på. Dessutom finns det tre fysiska knappar i botten som gör det enkelt att manövrera.

Smartphonen har IP68-klassificering som betyder att den tål att sänkas ner 1,5 meter i sötvatten i 30 minuter, samt att den är skyddad mot sand och damm. Den uppfyller också kraven för MIL-STD 810G, som är en standardiserad testmetod utvecklad av USAs försvar. Testet omfattar ett falltest på plankor och betong från 1,2 meters höjd.

Samsung Galaxy XCover 4s har en yta som ser till att den inte slinker ur handen på dig, även fast det regnar eller du har smutsiga händer. Ska du på långa färder kan du köpa ett extrabatteri och byta ut det när det första tar slut.

Våra mest robusta mobiler:

Inga produkter

Jämför
Visa produkt
Webblager (<5)  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 694 kr/månad i 24 månader
  
 
Land Rover Explore smartphone
LANDROVEREXP
Land Rover Explore smartphone
6 990
 
Jämför
Visa produkt
Webblager (100+)  
  • 5" Full HD repskyddad skärm
  • Vatten, damm, frys och stötsäker
  • 4000 mAh batteri, Adventure Pack ingår
  
 
Jämför
Visa produkt
Kommer in i lager 2019-10-04  
Med Tele2 Fastpris 15GB Betala nu 1 kr, 419 kr/månad i 24 månader
  
 

Läs mer om Elgigantens produkter: