Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Händer håller pusselbitar bredvid varandra

Koppla ihop dina smarta enheter med IFTTT

Har du problem med dina smarta prylar i ditt smarta hem? Eller saknar du kanske smart automatisering för din Philips Hue? Oroa dig inte, du kan enkelt använda IFTTT- vi förklarar hur det fungerar.
En Nest Protect brandvarnare fäst på en vägg över en säng

Vad är IFTTT?

Namnet IFTTT är en akronym som betyder “if this then that” (om det då det).

IFTTT är en gratis webbaserad plattform där du kan skapa kedjekopplingar med kommandon mellan dina annars icke-ihopkopplade enheter och appar. På samma sätt som när din iRobot Roomba svarar din Google Assistent genom att använda ett enkelt recept. Du kan också få din Philips Hue-belysning att bli röd när din Nest brandvarnare upptäcker rök, och visar dig den närmsta vägen ut med nödbelysning som syns genom röken.

Med IFTTT-tjänsten kan du skapa automatisering mellan nästan alla uppkopplade enheter. Det fungerar även mellan flera olika tillverkare och märken. Att använda IFTTT är överraskande enkelt och intuitivt. Du kan berätta för din enhet eller app ”om det händer vill jag automatiskt att det ska hända”.

Tjänsten fungerar med det som kallas för applets, som består av två olika komponenter: utlösare och händelser. Skapa dina egna applets, eller välj från listan med applet-samlingar.

Kaffekopp fylls upp av en automatisk kaffebryggare

Hur använder man IFTTT?

Besök ifttt.com och skapa ett konto för att komma igång. Logga in med ditt Google- eller Facebook-konto så är du redo att påbörja resten.

För att skapa ett applet klickar du bara på profilikonen längst uppe i högra hörnet och väljer New Applet. När du väl är inne på Applet-sidan trycker du på this på ”If this then that”-texten.

Här väljer du din utlösare. Det kan till exempel vara en grej du säger till din Google Assistent som «Hey Google, jag behöver kaffe». När du har specificerat en utlösare kan du klicka vidare till that för att skapa händelsen som ska följa, i detta tillfälle slå på kaffebryggaren.

Utan mycket arbete alls har du skapat ett röstkommando till din smarta kaffemaskin.

Så enkelt är det faktiskt att använda sig av IFTTT.

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar