Hoppa över navigation

Så väljer du rätt surfplatta för företaget

En surfplatta kan vara ett praktiskt arbetsredskap både för dig som jobbar inomhus på kontor, utomhus som hantverkare eller är mycket på resande fot. Det är kort sagt ett praktiskt redskap som kan ge dig effektivare arbetsdagar.  

En surfplatta kan göra det lättare att kommunicera, planera arbetsdagen och registrera kundinformation och utbudet av användbara appar har aldrig varit större. Det är helt enkelt lättare att få jobbet gjort oavsett var du är. Men hur väljer man rätt surfplatta?

B2B - Tablet - Woman sitting in office using a tablet

Lätt att ta med överallt

Tillbringar du mycket tid på byggarbetsplatser utan wifi eller är du mycket på resande fot? Då behöver du en surfplatta som snabbt ansluter till mobilnätet. Med SIM-kortsplats för åtkomst till mobilnät och ett mobildataabonnemang (köps separat) kan du arbeta online, skicka e-post eller surfa även där du inte har tillgång till vanligt wifi.

En surfplatta är lättare och tar mindre plats än en bärbar dator. Detta bör du tänka på när du väljer storlek.

Portrait image of Philip Sadenfors, Assistant Sales Manager B2B Tech/Home på Elgiganten.

– Även om surfplattor finns i många liknande storlekar är det vanligast att de har en 10-tumsskärm. Om du arbetar aktivt ute i "fält" och besöker flera kunder under arbetsdagen kan det vara bra att köpa en surfplatta med lite mindre skärm. Men om du exempelvis vill redigera film och bilder kan du med fördel gå upp till en större skärm på t.ex. 12.9”, säger Philip Sadenfors. Han är Assistant Sales Manager B2B Tech/Home på Elgiganten.

B2B - Tablet - Man standing at a construction site using a tablet with gloves

Surfplattor med iOS-operativsystem:

Se alla iPad-modeller
   
   
   
   
   
   
   

Surfplattor med Android-operativsystem:

Se alla Android-surfplattor
   
   
   
   
   
   
   

Elgiganten företag

Behovet av elektronik och utrustning visar sig ganska snabbt hos de flesta företag. Oavsett om du har startat ett litet företag eller driver ett större. I takt med att företaget växer kan vi erbjuda hela utbudet av professionella produkter, smarta tjänster och självklart goda råd. Då kan du koncentrera dig på det som verkligen betyder något – det dagliga arbetet.