Hoppa över navigation
Adobe Lightroom logga på en bild över Brooklyn bridge med promenadväg och folk som promenerar på bron.

Adobe Lightroom - så skapar man fantastiska bilder

Lightroom från Adobe är nästa steg för att höja nivån på dina foton. Ge dina bilder en professionell touch som du bara kan få genom att redigera dem. Programmet kommer med många olika verktyg och funktioner och det kan vara lite svårt att hitta fram i början, men i denna guide visar vi dig hur du kommer igång. I denna guide använder vi Lightroom Classic.

Adobe Creative Cloud – abonnemang

Creative Cloud är nyckeln till Lightroom. För att slippa betala en dyr engångssumma, kan du istället välja att betala en låg månadskostnad för programmet, och på så sätt också säkerställa att programmet alltid uppdateras med de nyaste funktionerna. Creative Cloud är väldigt flexibelt, och låter dig bestämma om du enbart ska ha Lightroom, eller flera av Adobes fantastiska program.

Lightroom är tillgängligt för dator, surfplatta och mobil. Använd det hemma eller i farten - valet är ditt. För att göra redigeringen enklare rekommenderar vi att du fotograferar i RAW-format. Då får du en okomprimerad fil med mycket mer information, som ger mer möjligheter i redigeringen. Alla moderna systemkameror och även många mobiler kan erbjuda denna funktion i dag. Se också till att dina bilder inte blir för ljusa eller för mörka, så är du en bra bit på väg.

Köp Adobes Creative Cloud tjänster
Läs mer