Hoppa över navigation
Hur man rengör och underhåller kylskåpet - Kylskåpet rengörs av en hand med gröna handskar.

Så här rengör du och underhåller kylskåpet

Håll ditt kylskåp rent och luktfritt genom att rengöra det regelbundet. Vi har användbara tips för att hålla rengöringstiden till ett minimum, men med maximal effekt. Med lite underhåll håller du ditt kylskåp i bra skick i många år.

Kom ihåg att rengöra det regelbundet

Att rengöra kylskåpet är sällan på listan över favoritaktiviteter. Trots det så är det viktigt att göra det regelbundet för att säkerställa god hygien och förhindra att maten blir dålig.

En bra tumregel är att göra en snabbrengöring av kylskåpet en gång i månaden, och kombinera detta med en storstädning var sjätte månad.

Så här rengör man och underhåller kylskåpet - Ett dammigt galler på baksidan av ett kylskåp.

Dammsug baksidan av kylskåpet

Regelbunden rengöring av kylaren och kompressorn på baksidan av kylskåpet är något av det bästa du kan göra för att förlänga livslängden på ditt kylskåp. Om du aldrig dammsuger bakom kylskåpet kommer det att resultera i att damm samlas och att kompressorn måste jobba onödigt hårt för att driva kylsystemet. Se därför till att dammsuga baksidan av kylskåpet en gång om året. Naturligtvis kan detta underhållstips vara problematiskt om du har ett integrerat kylskåp i ditt kök.