Sommarrean startar på söndag kl.08! Se alla deals redan nu

Hoppa över navigation
Person som jobbar med Contour-tangentbord och RollerMouse

Undvik förslitningsskador på hemmakontoret med rätt utrustning

Contour Design fokuserar på musarmen, även kallad Repetitive Strain Injuries (RSI)

Muskelsmärta påverkar det dagliga arbetet för miljontals människor runt om i världen. Contour Design fokuserar på Repetitive Strain Injuries (RSI), och hur man kan förhindra vanliga skador orsakade av kontinuerlig överansträngning som uppstår i samband med dåliga arbetsställningar och upprepade rörelser.

Bra ergonomi förhindrar och minskar sjukfrånvaron på jobbet

Dåliga och icke-ergonomiska miljöer är ett stort problem som påverkar sjukskrivningar på jobbet. Det gäller alla, från hantverkare som lyfter tungt till kontorsarbetare som arbetar framför datorn i många timmar om dagen. För att förhindra sjukskrivningar behöver vi därför fokusera på ergonomin på vår arbetsplats.

Vad är RSI?

Varför får vi förslitningsskador?

RSI orsakas av en överbelastning på muskler och senor i överkroppen. Flera saker kan öka risken för RSI, inklusive upprepade rörelser, dåliga eller obekväma arbetspositioner, kalla temperaturer, vibrationer i utrustning och stress. Uppgifter som involverar repetitiva rörelser kan leda till RSI. Arbeta till exempel på en monteringslinje, i kassan i butiken eller på hemmakontoret.

Om du arbetar med en traditionell mus kommer din underarm och handled att vara i en onaturlig position som orsakar översträckning och vridning av handleden. Samtidigt utför du samma rörelser upprepade gånger och överbelastar därmed musklerna och ligamenten i handen.

Countour RollerMouse-produkter
Läs mer