Hoppa över navigation
Man dammsuger golvet i en dammig verkstad med en blå industridammsugare från Nilfisk.

Bekämpa farligt damm på byggarbetsplatser

Med en kraftfull industridammsugare i H-klassen kan du effektivt avlägsna farligt damm på byggarbetsplatser och samtidigt uppfylla de lagstadgade kraven.

Under de senaste åren har det varit mycket fokus på farligt damm i byggbranschen och på andra håll. Lagar och regler har skärpts både på nationell nivå och på EU-nivå, och myndigheterna har varit angelägna om att se till att de anställda inte utsätts för skadligt damm som till exempel kan fastna i lungorna och orsaka långvariga hälsoproblem.

Lösningen är andningsskydd, skyddsglasögon och en säkerhetsklassificerad våt-/torrdammsugare. Dammiga miljöer delas in i tre klasser: L, M och H. Den sistnämnda är den farligaste. Nilfisk som är en av de mest erfarna tillverkarna av industridammsugare, rekommenderar att man alltid köper en våt-/torrdammsugare som är klassad för arbete som skapar damm på H-nivå.

En blå Nilfisk Attix våt- och torrdammsugare i delar för att visa på konstruktionen.

Information om Nilfisk Attix 33 och 44

Dammeffektivitet: 99,995 % med H-klass filter

Filterrengöringssystem: Helautomatisk InfiniClean eller halvautomatisk Push&Clean

Dammklass: M eller H

Behållare: 30 liter/42 liter (Attix 33/44) damm

Vikt och storlek: 14,5 kg, 56,5 x 38,5 x 52,0 cm

En man som tvättar en grön traktor med en Nilfisk högtryckstvätt på en gårdsplan framför ett gult hus.

Spola väggarna enkelt och var mobil

Nilfisk har ett brett utbud av verktyg för professionell användning. Bland de mest spännande maskinerna finns kallvattenrenarna i MC-serien. De är det perfekta valet för egenföretagare som då och då måste hantera lättare rengöringsuppgifter. Alla modeller är lätta att transportera och har en kompakt konstruktion. De har en intern kemisk injektor med sugslang och doseringsventil.