Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Jämför abonnemang hos oss

Hos Elgiganten och Elgiganten Phonehouse kan du köpa och jämföra mobilabonnemang från Telia, Halebop, Telenor, Tre och Tele2. När du jämför erbjudanden på mobiler med abonnemang från mobiloperatörerna kan du vara säker på att göra en bra affär och inte betala mer än du behöver. Elgiganten hjälper dig reda ut vilket mobilabonnemang som passar dig bäst, hur mycket mobilsurf du behöver per månad och när din bindningstid går ut.

Jämför våra operatörers mobilabonnemang


Mobilen blir billigare med abonnemang

Många ställer sig frågan när man ska köpa ny smartphone. Blir det inte billigare att köpa telefonen kontant och sedan välja mobilabonnemang efteråt? Svaret är nej! Det blir oftast billigare att köpa en smartphone med mobilabonnemang och rätt mobiloperatör!

Kontantkort – frihet men inte billigast

Med ett kontantkort är du inte bunden till någon mobiloperatör och är telefonen olåst kan du välja den som passar dig bäst. Dessutom får du kontroll över hur mycket som används – tar pengarna slut går det inte att ringa eller surfa mer. Fast det är förstås lätt att fylla på.
Hur mycket mobildata behöver jag?

Nyheterna och vädret

Håll dig uppdaterad med senaste nytt och få koll på vädret imorgon. Att streama en halvtimmes nyhetssändning kräver cirka 850 MB data.

Ett avsnitt av din favoritserie

Att krypa upp i soffan och streama ett avsnitt av Stranger Things, Chef’s table eller Handmaid’s tale tar cirka 1,5 GB data.

En långfilm

En spelfilm oavsett om det är action, en romantisk komedi eller science fiction kräver cirka 5 GB data att streama, om filmen är 2,5 till 3 timmar lång.

Räkneexemplen bygger på att du tittar i HD-kvalitet. Då går det åt 1,7 GB data per timme. Ställer du ned kvaliteten på ”låg” sjunker förbrukningen till 430 MB per timme. Tittar du i 4K UHD kan det gå upp till 7 GB/timme. Alla datamängder är ungefärliga värden och kan variera en aning.Ordlista mobilabonnemang

Anslutningsavgift/Engångsavgift
En fast kostnad som du betalar när du tecknar ett nytt abonnemang. I skrivande stund 250 kronor för de flesta operatörer.

Bindningstid
Perioden du tecknar avtal med din mobiloperatör. Ligger vanligtvis på 12, 18 eller 24 månader. Det betyder att abonnemanget du bestämmer dig för kommer att vara detsamma under perioden, och den fasta månadskostnaden likaså.

Fakturaavgift
De flesta mobiloperatörer tar en hanteringsavgift för att skriva ut fakturan på papper och skicka den till dig. Vanligtvis ligger avgiften på mellan 20 och 30 kronor. Det är en diskret uppmaning till att välja E-faktura eller autogiro som är pappers- och därmed avgiftsfritt.

MTK
MTK är en förkortning för Minsta Totalkostnad. Det vill säga abonnemangsavgift ihopräknat för hela mobilabonnemangets längd, anslutningsavgift och telefonens pris sammanslaget till en klumpsumma. Ett slags jämförpris för abonnemang. Jämför MTK-priset med att köpa telefonen utan mobilabonnemang. I MTK-priset ingår alltså allt.

Mobilabonnemang
Hos Elgiganten kan du jämföra mobilabonnemang från Telia, Halebop, Telenor, Tre och Tele2.

Månadsavgift
Avgiften som mobilabonnemanget kostar per månad. Den här avgiften tas ut oavsett om du ringer eller inte.

Datamängd
Hur mycket data går åt när du surfar, utan att ha tillgängligt wifi? Om du tex streamar i HD-kvalitet går det åt cirka 1,7GB data per timme. På "låg" kvalitet går det år cirka 430MB per timme.

Datapott
Mängen data du får använda till surf, video och musik per månad i mobilabonnemanget. Finns från 0,5 GB upp till obegränsat med data. Hos vissa mobiloperatörer kan du spara den data i potten som du inte gör av med under månaden. Gränsen för hur mycket data du kan spara är oftast 100 GB, men kolla med din mobiloperatör.

Samtalsavgift
Priset det kostar att ringa, räknas oftast per påbörjad minut. Observera att de flesta mobilabonnemang har fria samtal, alltså utan samtalsavgift.

Uppsägningstid
Tiden från det att du säger upp mobilabonnemanget tills det att abonnemanget avslutas.

Öppningsavgift
En avgift per påbörjat samtal. Vanligast på lågprisabonnemang.


Jämför våra operatörers mobilabonnemang