Det skickas just nu ut falska SMS och mail där Elgiganten står som avsändare. Läs mer >> 
Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Mobiltelefoner med abonnemang

Hos Elgiganten kan du köpa och jämföra mobilabonnemang från Telia, Halebop, Telenor, Tre(endast varuhusen och butikerna) och Tele2. När du jämför erbjudanden på mobiler med abonnemang från alla operatörer kan du vara säker på att göra en bra affär och inte betala mer än du behöver. Elgiganten hjälper dig reda ut vilket abonnemang som passa dig bäst, hur mycket mobilsurf du behöver per månad och när din bindningstid går ut.

Billigare mobil med abonnemang

Många operatörer subventionerar priserna på mobiltelefonen. Subvention betyder rabatt och för att du ska få den rabatten behöver du binda abonnemanget i 24 månader. Alltså kan själva kontantkostnaden för en mobiltelefon bli mindre om du binder upp dig vid ett abonnemang.

Viktigt med rätt abonnemang

Att binda upp sig i 24 månader kan kännas som ett stort steg, därför är det extra viktigt att ta reda på vilken operatör som har bäst täckning där du befinner dig mest, samt vilken användningsprofil du har. Det är därför vi erbjuder abonnemang från de största svenska operatörerna. Klicka in på den mobiltelefonen du vill ha så hjälper vi dig hitta rätt abonnemang.

Jämför abonnemang från alla operatörer:

Halebop
Mobilabonnemang Tele 2
Telenor logo
Telia logo
Tre logo

Se om du kan förlänga ditt abonnemang

Genom att använda tjänsten godkänner du våra villkor
Vi har skickat ett SMS till ditt mobilnummer med information om abonnemanget.
Vi beklagar, ett fel har uppstått. Vänligen försök igen

Hur mycket mobildata behöver jag?

Det är mycket snack om mobildata nu för tiden. Det är för att de flesta köper en smartphone som fungerar lite som en dator. Många surfar mycket från mobilen, tittar på youtube-klipp, tv-serier, lyssnar på musik, läser nyheterna och är inne på facebook, twitter och instagram. Om du vet med dig att du gör ovanstående när du är på resande fot och inte i närheten av ett fast wifi behöver du ett abonnemang med mobildata.Kom in till oss på Elgiganten så hjälper vi dig reda ut hu mycket mobildata du gör av med per månad.

Behöver jag fast eller rörligt pris?

Det flesta abonnemang idag har fria samtal, SMS och MMS och sen ingår olika mycket mobilsurf. Oftast är det storleken på mobildata-paketet som bestämmer hur mycket abonnemanget kostar. Det finns också rörliga abonnemang som har en lägre månadskostnad och ett rörligt samtalspris per minut. De rörliga abonnemangen har en lägre grundavgift, men drar lätt iväg i måndagskostnad. Med ett fast abonnemang kan du lättare kontrollera din månadskostnad.

Täckning

De flesta svenska operatörer jobbar hårt med att förbättra sin täckning. Trots det kan du ibland uppleva att vissa operatörer inte fungerar alls där du är. För att titta hur det ser ut just där du befinner dig googla på "täckningskarta Telia" eller "täckningskarta Telenor" för senaste informationen.

ORDLISTA MOBILABONNEMANG

Anslutningsavgift/Engångsavgift

- En fast kostnad som du betalar när du tecknar ett nytt abonnemang. I skrivande stund 250 kronor för de flesta operatörer.

Bindningstid

- Perioden du tecknar avtal med din operatör. Ligger vanligtvis på 12, 18 eller 24 månader. Det betyder att abonnemanget du bestämmer dig för kommer att vara detsamma under perioden, och den fasta månadskostnaden likaså.

Fakturaavgift

- De flesta operatörer tar en hanteringsavgift för att skriva ut fakturan på papper och skicka den till dig. Vanligtvis ligger avgiften på mellan 20 och 30 kronor. Det är en diskret uppmaning till att välja E-faktura eller autogiro som är pappers- och därmed avgiftsfritt.

MTK

- MTK är en förkortning för Minsta Totalkostnad. Det vill säga abonnemangsavgift ihopräknat för hela abonnemangets längd, anslutningsavgift och telefonens pris sammanslaget till en klumpsumma. Ett slags jämförpris för abonnemang.

Månadsavgift

- Avgiften som abonnemanget kostar per månad. Den här avgiften tas ut oavsett om du ringer eller inte. Vissa operatörer erbjuder pott-abonnemang där du får månadsbeloppet till godo att ringa eller surfa för, se Pott.

Pott

- En månadsavgift du har tillgodo att ringa, SMS:a eller surfa för. är månadsavgiften 199 kronor betalar du alltså inte mer än så förrän du ringt, surfat eller SMS:at för mer än 199 kronor.

Samtalsavgift

- Priset det kostar att ringa, räknas oftast per påbörjad minut.

Uppsägningstiden

- Tiden från det att du säger upp abonnemanget tills det att abonnemanget avslutas.

Öppningsavgift

- En avgift per påbörjat samtal. Ringer du till exempel många korta samtal kan det vara bra att välja ett abonnemang med lägre öppningsavgift. Ringer du färre samtal spelar det mindre roll. En normal öppningsavgift ligger mellan 29 öre till 99 öre per påbörjat samtal.