Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Vi hjälper dig med din hemelektronik

• Våra tekniker hjälper dig i ditt hem med installationen av TV, ljud, nätverk, dator, mobil, surfplatta och mycket mer.
• Teknikern hjälper dig både med nyköpt elektronik eller sådant du redan äger.
• RUT-avdraget gäller för teknikerns arbetstid, så du betalar bara hälften och den andra hälften för teknikern betalas via RUT-avdraget. Nice!

Vi samarbetar med BBG som sedan starten 2008 hjälpt 250 000 hem med installation av IT-teknik. När du bokar hjälp med din hemelektronik hos Elgiganten kan du vara säker på att det kommer en utbildad tekniker i egen servicebil.


Boka tid här


Välj vad du behöver
hjälp med

Läs vad vi kan hjälpa dig med här.

Boka tid snabbt på webben

Boka tid snabbt på webben. Ange dina uppgifter så ringer vår kundbokning upp och hittar en tid som fungerar.

Boka tid här.


Betala enkelt på plats

Du betalar teknikern på plats med kort, via Swish eller på faktura.

1. Välj vad du behöver hjälp med

Läs vad vi kan hjälpa dig med här.

2. Boka tid snabbt på webben

Boka tid snabbt på webben. Ange dina uppgifter så ringer vår kundbokning upp och hittar en tid som passar.

Boka tid här.

3. Betala enkelt på plats

Du betalar teknikern på plats med kort, via Swish eller på faktura.

Klicka på ikonerna för att läsa mer om våra tjänster

Installation av nätverk, dator och skrivare

Har du köpt en skrivare kan teknikern hjälpa dig med installationen till hemmets datorer. En ny dator är härligt, men det många saker som ska göras rätt. Drivrutiner som ska installeras, anslutning till nätverk, backup, installation av skrivare och kanske dessutom några coola smarta hem-funktioner. Vår tekniker kan hjälpa dig med allt detta. Vår tekniker kan också se över skyddet av din dator, installera antivirusprogram och kontrollera att ditt nätverk är säkert. Dessutom kan teknikern lära dig mer om din dator och dina appar.


Läs mer här

Installation av din TV – ny eller befintlig

Vi hänger upp din TV på väggen eller placerar den på en möbel. Teknikern ställer in och sorterar alla kanaler på din TV och kan dessutom koppla in mediabox och spelkonsoll. En TV behöver också ställas in för att den ska visa bästa möjliga bild. Vår tekniker packar upp din TV, eller tar din befintliga och kopplar in till din bild- och ljudkälla. Dessutom kan teknikern hjälpa dig att hänga upp TV:n på väggen eller placera den på TV-bänk. Teknikern går också igenom med dig hur din TV fungerar.


Läs mer här

Avdragsgill hjälp med RUT-avdrag

För att vi vill att det ska vara enkelt för dig som kund, så sköter vi allt pappersarbete. Du uppger endast ditt personnummer så hanterar vi administrationen mot Skatteverket. Du kontrollerar att avdragsutrymmet för RUT-tjänster inte är förbrukat (25 000 kr eller 50 000 per år). Du betalar endast halva arbetskostnaden och resterande belopp hanteras direkt mot Skatteverket av oss och vår partner. Enkelt och bekvämt för dig.


Läs mer här

Välj hur du vill kontakta oss. Det är enkelt att boka tekniker via vår trevliga kundtjänst eller via vårt formulär här på webbsidan.Boka tid härSvar på vanliga frågor


Hur snabbt får jag hjälp?

Vi kontaktar dig inom 24 timmar för att boka in en tekniker. Teknikerna kan sedan normalt komma inom 2-3 dagar.


Kan ni hjälpa mig med andra saker när ni väl är på plats hos mig?

Absolut, det kan vi göra. I mån av tid kan du köpa till fler av våra tjänster eller tilläggstid om 15 eller 30 minuter support. Det bästa är att ta upp det du vill ha hjälp med direkt när vi ringer dig, då kan vi säkerställa att teknikern har tillräckligt med tid för att hjälpa dig. Det kan även finnas möjlighet att ta det med teknikern på plats.


Kan ni ta med er mina gamla TV, el annan utrustning till återvinning?

Nej, vi har tyvärr ingen möjlighet att ta med din uttjänta utrustning.


Behöver ni hjälp av mig när ni kommer?

Vid installation av större TV-apparater (från 46 tum) behöver teknikern hjälp med inbärning och hjälp att hålla TVn vid montering på väggen.


Hur vet jag om jag kan få RUT-avdrag?

RUT ger dig skatteavdrag på 50% av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, som fr.o.m. 1 augusti 2016 också inkluderar IT-tjänster i hemmet. Gäller för dig som har en bostad, är över 18 år och har en beskattningsbar inkomst i Sverige. Maxbeloppet på sammanlagda RUT-avdrag är 25 000 kr per år, alternativt 50 000 kr om du är över 65 år. En köpare som önskar nyttja RUT-avdrag behöver uppge sitt personnummer vid bokning av tjänsterna. Elgigantens samarbetspartner sköter all administration då betalning sker på plats i samband med utförande av tjänsten.

Köparen betalar enbart halva arbetskostnaden och resterande belopp hanteras direkt mot Skatteverket av Elgigantens samarbetspartner. Läs mer (i avsnittet om Data- och IT-tjänster) >>

Fördjupa dig i ämnet >>

Kontrollera ditt utrymme för RUT-avdrag >>


Vilka betalningsalternativ finns?

Du betalar på plats i hemmet efter utfört uppdrag med Swish eller konto- och kreditkort. Vi kan även skicka en faktura mot en administrativ avgift om 49kr.