Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

ID-Skydd: Trygghet för hela familjens digitala liv

Har du varit med om att någon i din familj eller en bekant drabbats av en identitetsstöld eller andra angrepp på nätet? Då vet du hur obehagligt det är! Här kan du läsa mer om varför du behöver ID-Skydd och hur det fungerar.

Prova gratis i en månad

Anmäl dig nu, så mottar du ett välkomstmail för att aktivera ID-Skydd. Du måste registrera dig inom 14 dagar. Under en månad kan du använda ID-Skydd kostnadsfritt. Under denna test-period ingår inte försäkring. Du måste aktivt avsluta ditt konto för att avsluta tjänsten. Om du väljer att behålla ditt konto och dina bevakningar övergår test-perioden i ett månadsabonnemang efter 30 dagar. Kostnaden per månad är 59 kronor. Försäkringen aktiveras direkt då du övergår till månadsabonnemang. Försäkringen gäller från den dag du betalar för ID-Skydd, via Eyeonid. Försäkringsperioden är 12 månader. Försäkringen slutar gälla när abonnemanget för ID-Skydd avslutas. Tjänsten kan avslutas när som helst med 1 månads uppsägningstid. Försäkringsbevis och fakturor skickas ut via e-post när du övergår till ett abonnemang.

En man, en kvinna och två flickor som tittar på en surfplatta

Varför behöver jag ID-skydd?

Visste du att identitetsstölder är den snabbast växande typen av brott? Bara under 2019 polisanmäldes fler än 500 000 fall av identitetsstölder i Norden.

ID-Skydd är en proaktiv tjänst som använder den senaste tekniken från Eyeonid. Att den är proaktiv innebär att den kan varna dig redan innan skadan är skedd, och upptäcka till exempel om dina kreditkortsuppgifter eller bilder finns tillgängliga i fel forum. Om du trots allt ändå utsätts för en ID-stöld, hjälper ID-Skydd dig också under och efter ett eventuellt angrepp. Det kan handla om allt från kränkningar och stöld av bildmaterial till att någon har missbrukat ditt kreditkort eller kapat ditt konto på sociala medier. Internet är en nödvändighet, men innebär också en hel del risker. Därför är det viktigt att du ligger steget före, och skyddar dig och din familj på bästa sätt.

 Så kan du påverkas av en id-stöld

Så påverkas du av en id-stöld

En id-stöld kan bli riktigt dyrt för dig – både ekonomiskt och privat. Vad kan du då bli utsatt för? Jo, dina stulna kortuppgifter används för att handla på nätet eller känslig information hamnar i fel händer. Skulle ditt onlinekonto kapas, kan köp genomföras på ditt konto men produkterna levereras till en annan adress. Att få tillbaka pengarna är ofta en mycket tidskrävande process. Intrång på din mail och sociala medier kan leda till att du inte längre kommer åt dessa konton och att känslig eller falsk information sprids – i ditt namn. Bilder och dokument som sparas i molnet kan raderas, bli otillgängliga eller användas på nätet mot din vilja.

FAQ - ofta ställda frågor

Vänligen kontrollera «Skräppost» eller «Spam» i din e-post.

Återinstallera auktoriseringsappen på en ny enhet och leta efter säkerhetskopiering av filer på ditt konto.

Se till att du har angett samma e-postadress som den du använde för att skapa ditt konto. Kontrollera mappen "Skräppost" eller "Spam" i din e-post. Det kan också vara ett felstavningsproblem, vänligen försök igen.

Du behöver inte aktivera den. Den aktiveras automatiskt vid den första slutförda betalningen.

Du kan bevaka upp till 30 uppgifter – dina egna och även familjens. Det behövs ingen uppgradering för att lägga till upplysningar om familjen.

Länken ingår i välkomstmailet du fick när du registrerade dig för tjänsten. Du hittar den också på den här sidan. För att gå direkt till inloggningssidan för portalen, använd den här länken till EyeonID:s egna webbsida.

Logga in på portalen och klicka på "ta bort mitt konto" under prenumerationsfliken i avsnittet kontoinställningar. Om du inte hittade svaret du letade efter och du fortfarande behöver hjälp, vänligen kontakta oss på portal.support@eyeonid.com.

Så här fungerar ID-Skydd: 3 steg till digital trygghet

En illustration av en dator

1. Proaktivt skydd

ID-Skydd är en proaktiv tjänst som förebygger id-stöld och andra angrepp på nätet. Den är som en digital varningsklocka – skyddar dina uppgifter på nätet, och varnar dig om de läckt ut. Genom portalen registrerar du de uppgifter du vill bevaka. Vi gör en omedelbar kontroll av säkerheten. Du får tips och råd om hur du ska använda internet och hantera dina uppgifter så säkert som möjligt. Det är vanligt att man omedvetet delar information på olika sajter för att kunna använda sociala medier, shoppa eller boka resor. Läckor och hackerattacker sker tyvärr regelbundet mot alla sorters företag och myndigheter. Genom att hela tiden leta efter läckta uppgifter ser vi därför till att du omedelbart varnas vid intrång som påverkar dig, och ger tips så att du snabbt ska kunna agera innan skadan är skedd.

En illustration av en mobiltelefon

2. Stöd vid ID-stöld

Om du trots allt utsätts för en id-stöld, bidrar vi med rådgivning via telefon eller email för att hjälpa dig att lösa problemet så snabbt som möjligt. Det kan handla om att spärra betalkort, ta tillbaka kontrollen över ett konto eller att få hjälp i kontakten med polis eller skola. Vi hjälper också till med att ta bort ovälkommet material som lagts upp på internet. Vi har direktkontakt med stora företag som Google, Facebook och Instagram – och därmed kan vi snabbt hjälpa till med att städa bort kränkningar, stulna bilder, videor och annat material.

 Två flickor som ligger på golvet framför en dator med två anteckningsblock och ett par glasögon

3. Försäkring mot ID-bedrägeri

Har det gått så långt att du behöver juridisk hjälp, täcker vår försäkring kostnaderna upp till 2 miljoner. Vi kan även hjälpa dig att bestrida felaktiga fakturor, krav eller betalningsanmärkningar gällande varor som någon beställt i ditt namn på grund av ID-stöld.

Användbara länkar:

Logga in på ID-skydd
Eyeonid logotyp

Andra fördelar med ID-Skydd

ID-Skydd använder den senaste tekniken från Eyeonid, som redan 2015 började utveckla sin teknik för digitalt ID-skydd. Deras avancerade system bevakar kontinuerligt internet, inklusive deep och dark web.

Med ID-Skydd kan du hålla koll på hela familjens mailadresser, kreditkort, personnummer, passnummer och mobilnummer. Totalt kan du bevaka upp till 30 olika uppgifter!
Du kan också använda ID-skydd om du hittar kränkande innehåll eller opsassande bilder på internet genom att anmäla detta till HELP och därmed få hjälp med en internetrensning.

ID-Skydd uppfyller GDPR och är precis som bankerna certifierad att hantera kreditkortsuppgifter genom PCI-DSS. Givetvis är all information krypterad enligt högsta säkerhetsstandard.