Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
En kvinna med en bebis i ett rent hem

Lindra damm- och pollenallergin med luftrenare i hemmet

Pollensäsongen är en prövning för även de mest erfarna. Vissa år börjar den extremt tidigt - och håller i sig ännu längre. Det resulterar i att stora delar av befolkningen nyser sig igenom våren. Att hålla hemmet totalt pollenfritt är tyvärr nästintill omöjligt, men vi har både rengöringsprodukter, luftrenare och avfuktare som gör jobbet betydligt enklare!
Luftrenare från Dyson

Luftrenare - rensa luften inomhus

För många innebär våren både nysning, kliande ögon och slapphet. Även fast många pollenallergiker försöker hålla sig inomhus så försvinner inte alltid symtomen helt. Luften förorenas av partiklar som vi drar med oss runt, också utifrån. Dessutom letar sig pollen och damm sig genom öppna fönster och ventiler. Vissa tider på dygnet kan luften i huset vara mer förorenad av pollen och damm än luften ute.

För att få bättre inomhusluft kan man använda en avfuktare och en luftrenare. Avfuktaren tar bort luftfuktigheten och reducerar risken för svampväxt och röta, medan luftfuktaren renar luften från både bakterier, virus och pollen. Luftrenaren kan placeras i det rummet där du befinner dig mest, så som på sovrummet, och kommer bidra till färre allergiproblem på nätterna.

Läs mer om hur du kan förbättra luftkvaliteten i hemmet här.

Braava Jet 240

Rent hem har bättre luft

Renhållningen är också viktig för att hålla pollen ute, och därför är det viktigt att dammsuga noggrant och ofta. En bra dammsugare ser till att det allra mesta dammet försvinner, och en torr mikrofibertrasa är allt du behöver för att hålla golvet dammfritt, medan en mopp är något som borde sparas till unika tillfällen.

Läs mer om hur en sladdlös dammsugare kan rädda dagen här.

Ett ypperligt alternativ för att hålla golvet rent utan att använda mängder av vatten är Kärchers golvtvätt. Den fungerar som en golvtvätt och en dammsugare, och ger ett rent och dammfritt resultat på dina golv.

Vill du hellre lämna över jobbet till någon annan borde du säga hej till roboten som har en passion för att tvätta golv. Robotmoppen Braava Jet ser till att golven är perfekta så att du inte behöver bekymra dig för varken fläckar eller damm. Det enda du behöver göra att fylla vattentanken och starta den.

Läs mer om våra produkter här: