Hoppa över navigation

Prata med våra köksspecialister

Boka kostnadsfritt möte
Det perfekta familjeköket från Epoq - Hero banner
Det perfekta familjeköket från Epoq 7. Familjen är samlad runt en köks-ö.

Såhär fick de det perfekta drömköket

Familjen Birkeland har lyckats med ett ordnat kaos där lek och matlagning samsas i samma rum. Det var det här köket de hade i tankarna när de köpte ett renoveringsobjekt från 1920.

För Marit och Àndre var det viktigt att bevara själen i huset men samtidigt skapa ett praktiskt kök med smarta funktioner. I en familj på fyra, snart fem, blev det också viktigt att ha ett arealeffektivt kök. Med ett öppen planlösning för kök och vardagsrum blev det viktigt att allt skulle vara lättillgängligt, lättstädat och samtidigt vara en social samlingspunkt. Nu är köket familjens nya favoritrum.

Det perfekta familjeköket från Epoq 6.
Det perfekta familjeköket från Epoq 8.

Ju mer vi använder köket, ju nöjdare blir vi

Àndre är mest nöjd över hur mycket förvaring de har fått på så lite plats, medan Marit är mest nöjd över hörnskåpet där de gömmer undan köksredskap som de använder ofta.

Familjen bonade in sig och kände efter vad som skulle passa i huset innan de bestämde sig och beställde ett nytt kök. Marit och Àndre drömde om och planerade det nya hemmet under en tid innan de bestämde sig för ett Epoq-kök.

– Epoq träffade rätt på färger och design, och vi kunde få alla lösningar som vi ville ha. Och det var så praktiskt att vi kunde köpa det i vårt lokala Elgiganten-varuhus.

Àndre tyckte att det var en fördel att Elgiganten hade ett stor utbud av vitvaror, kök och bra kunskap om produkterna. - Det gjorde att vi kände oss trygga på att vi fick det köket vi hade drömt om.