
Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
Ångugn: 100 grader, 100% ånga, Sous-vide program: 58 grader , Vakuumlåda: Nivå 3
Sous-vide är en tillagningsmetod i två steg, först vakuumpackar man råvarorna i en vakuumlåda och sedan tillagar man dem på låg jämn temperatur i ångugnen. Tillagningsmetoden gör att safter, näringsämnen och smaker bevaras och att samma temperatur uppnås rakt igenom, från utsidan till insidan.
Tips!
-För att få en krispig yta på köttet så steker eller grillar man på det precis innan servering.
-Tillagningstiden varierar beroende på vilken råvara man tillagar. Tabeller finns att tillgå på internet.
Ingredienser: (4 pers)
- 2 st ankbröst
- Salt
- Peppar
- Picklad silverlök
- 3 st tunt skivade silverlökar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- Asiatisk slaw
- 2 dl fint strimlad rödkål
- 1 st fint strimlad morot
- 1 st fint skivad vårlök
- 4 msk hackad koriander
- 1 msk jordnöt eller rapsolja
- 2 msk risvinvinäger
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 2 tsk sesamolja
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- Salt
GÖR SÅ HÄR
- Trimma bort överflödigt fett från ankan och kryssa fetkappan med en kniv. Salt och peppra och vakuumpacka ankbröstet på nivå 3 i vakuumkammaren. Välj Sous-vide programmet på ugnen och sätt temperaturen på 55-60 grader beroende på önskad innertemperatur. Tillaga i 90 min.
- Torka av ankan när den är färdig. Stek på den snabbt i en oljad het stekpanna med skinnsidan nedåt tills skinnet får en krispig yta. Skiva upp och salta innan servering.
- Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva löken tunt under tiden lagen svalnar. Lägg den skivade löken i en vakuumpåse och häll på ca 1 dl utav lagen. Förslut påsen i vakuumlådan på nivå 3. Lägg i kyl till servering.
- Strimla kålen, moroten och vårlöken fint och lägg i en skål tillsammans md den hackade koriandern. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och dressa upp kålmixen lätt.
- Ånga brödet i 100% ånga i 5 min och servera det varmt tillsammans med tillbehören. Häll på hoisinsås och toppa med koriander samt fint skuren vårlök.
Tips!
-För att få en krispig yta på köttet så steker eller grillar man på det precis innan servering.
-Tillagningstiden varierar beroende på vilken råvara man tillagar. Tabeller finns att tillgå på internet.

Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft


Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.

Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.