Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
Ångugn: 100 grader, 100% ånga, Sous-vide program: 58 grader , Vakuumlåda: Nivå 3
Sous-vide är en tillagningsmetod i två steg, först vakuumpackar man råvarorna i en vakuumlåda och sedan tillagar man dem på låg jämn temperatur i ångugnen. Tillagningsmetoden gör att safter, näringsämnen och smaker bevaras och att samma temperatur uppnås rakt igenom, från utsidan till insidan.
Tips!
-För att få en krispig yta på köttet så steker eller grillar man på det precis innan servering.
-Tillagningstiden varierar beroende på vilken råvara man tillagar. Tabeller finns att tillgå på internet.
Ingredienser: (4 pers)
- 2 st ankbröst
- Salt
- Peppar
- Picklad silverlök
- 3 st tunt skivade silverlökar
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- Asiatisk slaw
- 2 dl fint strimlad rödkål
- 1 st fint strimlad morot
- 1 st fint skivad vårlök
- 4 msk hackad koriander
- 1 msk jordnöt eller rapsolja
- 2 msk risvinvinäger
- 1 msk soja
- 1 msk honung
- 2 tsk sesamolja
- 1 st krossad vitlöksklyfta
- Salt
GÖR SÅ HÄR
- Trimma bort överflödigt fett från ankan och kryssa fetkappan med en kniv. Salt och peppra och vakuumpacka ankbröstet på nivå 3 i vakuumkammaren. Välj Sous-vide programmet på ugnen och sätt temperaturen på 55-60 grader beroende på önskad innertemperatur. Tillaga i 90 min.
- Torka av ankan när den är färdig. Stek på den snabbt i en oljad het stekpanna med skinnsidan nedåt tills skinnet får en krispig yta. Skiva upp och salta innan servering.
- Koka upp ättika, socker och vatten. Skiva löken tunt under tiden lagen svalnar. Lägg den skivade löken i en vakuumpåse och häll på ca 1 dl utav lagen. Förslut påsen i vakuumlådan på nivå 3. Lägg i kyl till servering.
- Strimla kålen, moroten och vårlöken fint och lägg i en skål tillsammans md den hackade koriandern. Rör ihop alla ingredienser till dressingen och dressa upp kålmixen lätt.
- Ånga brödet i 100% ånga i 5 min och servera det varmt tillsammans med tillbehören. Häll på hoisinsås och toppa med koriander samt fint skuren vårlök.
Tips!
-För att få en krispig yta på köttet så steker eller grillar man på det precis innan servering.
-Tillagningstiden varierar beroende på vilken råvara man tillagar. Tabeller finns att tillgå på internet.
Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft
Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.
Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!
Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Ugnar med ångfunktion:
Rekommenderade enkla och goda recept
Prova våra enkla och snabblagade recept. Tips på lättlagade måltider där du kan låta produkterna göra jobbet.