
Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft
Ingredienser: (4 pers)
- 2kg mjölig potatis
- Salt1/2 tsk
- Bikarbonat ca 4gr
- 5 matskedar (75 ml) extra jungfruolja
- Plockade rosmarinblad
- 3 medelstora vitlöksklyftor
- Nymalen svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
- Ställ ugnen på 220 gr 4D varmluft
- Skala och dela potatisen i 4 delar koka med hjälp av koksensor (100gr) tillsätt salt och bikarbonat.
- Under tiden häll olivolja i en medelvarm stekpanna och tillsätt vitlök och Rosmarin.
- Koka, rör om och skaka panna hela tiden tills vitlök bara börjar bli gyllene, ca 3 minuter sila oljan ned i en skål.
- När potatisen mjuk häll av den och låt ånga av ordentligt.
- Häll potatisen i skålen med olja och skaka runt dem tills ett tjockt lager potatisliknande pasta har byggt upp på potatisbitarna.
- Överför potatis till en stor bakplåt och separera dem, sprida dem jämnt ut.
- Sätt in dem i ugnen i ca 20 minuter. Använd en tunn, flexibel metallspatel för att lossa alla fasta potatisar, skaka plåten och vänd potatis.
- Fortsätt rosta tills potatisarna är djupa bruna och skarpa överallt, vrid och skaka dem några gånger under tillagningen, 30 till 40 minuter längre.
- Överför potatis till en stor skål och tillsätt vitlök/rosmarinblandning och malet persilja. Kasta runt och krydda med mer salt och peppar efter smak.
- Servera omedelbart.


Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Att laga gnocci med ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur.

Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.

Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!