Hoppa över navigation
Gaming - Gaming Keyboard - Which Keyboard do I choose

Vilket gaming-tangentbord ska du välja?

Är du ny i gaming-tangentbordens värld och känner dig lite överväldigad av de otaliga alternativen som finns på marknaden? Var inte orolig; Vi har allt du behöver! I den här guiden går vi igenom allt du behöver veta när du köper ett gaming-tangentbord. Oavsett om du är en casual gamer eller vill lyfta din gamingupplevelse till nästa nivå är det avgörande att välja rätt tangentbord. Vi guidar dig.

Vilka funkioner behöver du?

Vilka funktioner ditt speltangentbord kommer med kan förändra din upplevelse helt och hållet, så det är viktigt att ta reda på vilka funktioner eller layout ditt tangentbord ska ha. Här är de vanligaste funktionerna och layouten:

Full-sized Keyboards:

Gamingtangentbord i full storlek har standardlayouten med ett numeriskt tangentbord. Dessa tangentbord är mångsidiga och vänder sig till spelare som använder det numeriska tangentbordet ofta eller föredrar en traditionell layout.

Compact Keyboards:

Kompakta gamingtangentbord, som 60 % och 75 % layouter, eliminerar många av tangenterna och funktionerna för att skapa en minimalistisk design. Dessa tangentbord är populära bland spelare som vill ha ett rent och överskådligt spelutrymme.

Tenkeyless Keyboards (TKL):

Tangentbord utan nuknapp är kompakta och saknar det dedikerade numeriska tangentbordet på höger sida. De är mer bärbara och tar mindre skrivbordsutrymme, vilket gör dem lämpliga för spelare som föredrar en mindre formfaktor.

Macro Keyboards:

Makrotangentbord har dedikerade makrotangenter som kan programmeras för att utföra komplexa kommandon eller sekvenser med en enda knapptryckning. De gynnas av spelare som kräver snabb åtkomst till makron i spelet.

Customizable Keyboards:

Vissa gamingtangentbord erbjuder omfattande anpassningsalternativ, vilket gör att användare kan byta tangenter, justera RGB-belysning och skapa anpassade makron för att skräddarsy tangentbordet efter deras exakta preferenser.

RGB Backlit Keyboards:

RGB (röd, grön, blå) bakgrundsbelysta speltangentbord erbjuder anpassningsbara ljuseffekter och färgalternativ, vilket förbättrar estetiken i din speluppsättning. Även om belysningen främst är för visuellt tilltalande, kan den också användas för aviseringar i spelet och tangentbindningshöjdpunkter.

Våre rekommenderade tangentbord:

Hitta ett gamingtangentbord som passar dig:
Läs mer