Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om mobiltelefoner

I denna artikel svarar våra experter på de vanligaste frågorna som Elgiganten-kunder har om smartphones, iPhone och Android.

Vilken typ av mobil ska jag köpa?

När det gäller mobiltelefoner kan du välja mellan iPhone och Android. Det beror lite på vad du är van vid, och kanske också vad din familj använder. Vi har alla typer av telefoner, som har allt från de bästa kamerorna till det bästa ljudet, och du kan hitta telefoner i alla prisklasser.

Vilken mobil är bäst för att ta bilder?

När det gäller mobilkameror har det skett stora förändringar de senaste åren - du behöver inte längre en spegelreflexkamera för att ta fantastiska bilder då telefonen gör jobbet. Det finns också stora skillnader mellan olika modeller, så det beror också på vad du vill använda den till (exempelvis porträtt eller video i 4K Ultra HD). Det är en av de saker vi kan hjälpa dig med i våra butiker, så titta in. Läs mer om vilka mobiltelefoner som är bäst för att ta bilder.

Behöver jag ett skärmskydd för min telefon?

Vi rekommenderar skärmskydd för telefonen. Om du tappar telefonen och skärmen går sönder kan det bli dyrt att fixa. Vi rekommenderar också ett fodral som extra skydd. Kom bara in i en av våra butiker så hjälper vi dig att sätta på glaset. Hitta fodral eller etui för mobiler.

Kan jag växla mellan Android och iPhone?

Naturligtvis kan du det, det är lättare än nånsin att byta mellan Android och iPhone. Du kan göra det själv, exempelvis via molnlagringstjänster - eller kan du komma förbi en av våra butiker så hjälper vi dig att ladda upp ditt innehåll. Se hur du överför dina kontakter till en ny telefon.

Hur lång batteritid har nya mobiler?

Dagens mobiler har extremt bra batteritid. Vi rekommenderar att du inte laddar telefonen upp till 100%, bäst är mellan 80-20% så batteriet håller så länge som möjligt. Vi avråder även från att ladda telefonen över natten, eftersom den då ofta laddas mer än nödvändigt. Läs om hur du bättre sparar ström.

Hitta inspiration i några av våra andra artiklar: