Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter

Fråga oss om ugnar

Experter från Elgiganten hjälper dig att svara på dina frågor om ugnar. Läs på denna sida - så blir det lite lättare att välja din nya ugn!

Hur rengör jag ugnen?

Det bästa sättet att rengöra ugnen på, det enda rätta sättet är att välja en ugn med pyrolystisk rengöring. Ugnen värms upp till en extremt hög temperatur för att sedan bränna bort allt fett och smuts. Det förvandlas då till aska som du enkelt kan torka bort med en trasa.

Använder du kemikalier för att göra rent ugnen är det smart att öppna fönster och dörrar för att vädra. Sen kan du torka rent efter varje användning med en våt trasa.

Lär dig mer om rengöring av ugnar.

Se vårt sortiment av ugnar.


Hur fungerar en ångugn?

Ångugnar finns det många olika versioner av. Det är vissa som använder 25% ånga ända upp till 100% ånga. Ångugnar kan ge dig en knaprigare yta på till exempel kyckling. Det kan även göra brödet knaprigt och gott. Använd 100% ångugn för sous vide för att ta din matlagning till nästa nivå.

Se vårt sortiment av ugnar.


Hur tillagar jag bacon i ugnen?

När du tillagar bacon i ugnen finns det några tips att följa: lägg papper på en plåt och lägg ut baconet på pappret. Sen ställer du in ugnen på runt 175 grader med grillfunktionen. Många ugnar har också funktioner som gör att du kan tillaga mat snabbare genom att värma upp ugnen fortare.


Vad är en kombiugn?

En kombiugn är den perfekta lösningen för ett modernt kök. Du kan kombinera både en mikro med en ångugn och en traditionell varmluftsugn. På så sätt kan du tillaga läcker helgrillad kyckling som är knaprig på utsidan och mör på insidan på bara 25 minuter. Det gör vardagen lite mer effektiv.

Se vårt sortiment av kombiugnar.


Vad kan en intelligent ugn?

En smartugn är ett perfekt lag om du vil laga mat lite enklare. Du kan använda din mobil eller surfplatta för att hitta recept på internet. De överförs sedan till ugnen, så behöver du bara sätta in maten och ugnen tar hand om resten.

Se vårt sortiment av smarta ugnar.

Läs mer om våra produkter här: