Jämför produkter Du kan jämföra upp till 3 produkter
Bild av olika TV-apparater

Nu är det enkelt att välja rätt TV

Är det dags att byta TV? Här kan du få hjälp att välja TV efter bildteknologi och kvalitet. Välj efter kategorierna Basic, Premium eller High-end. Du kan också välja efter teknologi. Enklare blir det inte. Hos Elgiganten hittar du TV:n som passar just dig.
 Basic-logo

För dig som letar efter en TV för basbehov. Med en TV i denna kategori kan du se alla typer av underhållning i god upplösning.

 Premium-logo

För dig som söker lite mer. Här får du en skarpare bild, bättre kontrast och mer genomarbetad design. Denna TV täcker de allra flesta behov.

 High-end-logo

För dig som vill ha de bästa på marknaden. Här får du den klaraste och skarpaste bilden, de mest följsamma bildrörelserna för sport och film och det absolut bästa när det gäller svartnivå, kontrast och färgåtergivning.

Bild av en LED-TV

LED-TV

LED är en förkortning för Light Emitting Diode. En TV med LED-panel är egentligen en vidareutveckling av LCD-TV-apparater, som har gjorts mer energieffektiva samtidigt som bildkvaliteten har förbättrats. En LED-TV är utrustad med en av två olika typer av LED-ljus - kant-LED eller bak-LED. Generellt sett ger bak-led, även kallad full-LED, en TV med bättre kontrast och svärta än kant-LED.

Bild av MINI LED-TV

MINI LED-TV

Mini LED är ett nytt och mer effektivt sätt att bakgrundsbelysa en LCD-skärm. Som namnet antyder, krymper Mini LED lysdioderna som ger bakgrundsbelysning till LCD-skärmar. Grundprincipen är att mindre lysdioder möjliggör fler lysdioder. Med fler och mindre lysdioder bakom LCD-pixlarna, kan bilderna bli ljusare och kontrasterna ännu starkare. Samsung kallar den typen av TV för Neo-QLED, LG kallar den QNED, medan Philips och TCL använder Mini LED-namnet.

Bild av QLED-TV

QLED-TV

QLED är en teknik som utvecklats av Samsung och används främst i deras TV-apparater. Termen QLED anspelar på Quantum Dot-tekniken, vilken i denna typ av TV kombineras med en LED-upplyst LCD-panel. QLED är med andra ord en vidareutveckling av LED-tekniken. I grova termer är QD-tekniken kvantprickar som konverterar ljus till nästan vilken färg som helst. Den främsta fördelen med QLED-TV är skärmens ljusstyrka, som i stor utsträckning överstiger andra liknande TV-tekniker.

 Bild av OLED-TV

OLED-TV

OLED står för Organic Light Emitting Diode. Denna teknik är helt annorlunda än den som finns i LED/LCD-skärmar. Till skillnad från QLED, sänder varje pixel sitt egna ljus. Dessa pixlar kan stängas av helt så att de inte släpper ut något ljus. Resultatet är en kolsvart svartnivå och en mycket exakt återgivning av kontrast och ljus.

LCD - Hitta din TV:

MINI LED - Hitta din TV:

QLED - Hitta din TV:

OLED - Hitta din TV:

Läs mer om våra produkter här: