
Ångugn - Gnocchi med brynt smör, salvia och hasselnötter
Ångugn: 100 grader, fullånga
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.
Tips!
-Sätt in ett helt bleck under det perforerade med potatisen för att slippa potatisstärkelse på ugnsbotten.
-Rör i smöret under bryning för att undvika att smöret bränns vid.
Ingredienser: (4 pers)
- 900 g mjölig potatis
- Ca 2,5-3 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 1 tsk salt
- Nymald peppar
- Riven muskotnöt
- Brynt smör
- 150 g smör
- 1 kruka salvia
- ½ tsk salt
- Till servering
- 100 g parmesan
- Hackade hasselnötter
GÖR SÅ HÄR
- Skala potatisen, dela dem i fyra och ångkoka i perforerat bleck, 100 grader, 100% ånga i 20-25 min.
- Pressa den varma potatisen genom en potatispress. Blanda med ägg och smaksätt med salt, peppar och muskot. Tillsätt mjölet, lite i taget, till en smidig deg.
- Rulla degen till fingertjocka rullar och skär dom i 2 cm bitar. Räffla varje bit med en gaffel. Lägg bitarna på oljade perforerade bleck och ångkoka 100 grader, 100% ånga, 6-8 minuter.
- Lägg smöret i en kastrull och bryn det försiktigt under omrörning tills det har gyllenbrun färg och nötig doft. Lägg ner salviabladen.
- Lägg ner gnocchin i det bynta smöret, riv över parmesan och muskot, strö över hasselnötterna och servera.
Tips!
-Sätt in ett helt bleck under det perforerade med potatisen för att slippa potatisstärkelse på ugnsbotten.
-Rör i smöret under bryning för att undvika att smöret bränns vid.

Ugn - Frasig ugnsrostad potatis
Riktigt god och frasig ugns potatis, resultatet blir absolut bäst med en ugn med 4D varmluft


Ångugn - Steam buns med anka, picklad silverlök och hoisinsås
En spännande rätt som använder tillagningsmetoden Sous-vide.

Ångugn - Vit sparris med rökt majonnäs och sidfläsk
Ånga är det bästa sättet bevara råvarans naturliga smak, färg, näringsämnen och textur. Perfekt för skonsam tillagning av tex grönsaker och fisk.

Ugn - Rostad Majskyckling med sous vide tomater och rödvinsås
En riktig rätt där både sous vide och ångugnen verkligen kommer till sin rätt!

Ungar med ångfunktion

Köksveckor hos Elgiganten
Intresset för mat och matlagning har aldrig varit större, och att lyckas i köket behöver inte vara så svårt med rätt produkter. Vi har produkterna som hjälper dig uppnå dina matdrömmar!

Rekommenderade enkla och goda recept
Prova våra enkla och snabblagade recept. Tips på lättlagade måltider där du kan låta produkterna göra jobbet.